Hoşgeldiniz  

KEMER YÖRÜK PARKININ HEDEFİ 200 BİN ZİYARETÇİ

SEMİH KÖKEN | 01 Nisan 2014 | Kemer Güncel A- A+

Akdeniz yöresinde 700 yılı aşkın geçmişi bulunan, günümüzde tüm özellikleriyle kaybolarak yok olma noktasına gelen yörük yaşam tarzını yansıtan ve Kemer’de küçük burunda bulunan Açık Hava Folklor Müzesi ziyaretçilerinden ilgi görmeye devam ediyor.

 

Günümüzde folklorik değer kazanan geleneksel yaşam tarzı, otantik dokusu ve folklorik atmosferini içinde özümleyen Folklorik Yörük Parkı geçtiğimiz yıl 100 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaparken, bu yıl bu sayının 200 bini bulması bekleniyor.Kemer’in simgesi durumunda bulunan bu bölgeye gelerek, bu kültürü yerinde görme şansı bulan yerli yabancı turistler, açık hava müzesinde kıl çadırda dinlenip, gözlemelerini yiyorlar, yayık ayranlarını içiyorlar ve ardından muhteşem manzarasında Ayışığı ve Kemer sahillerini izleme fırsatı buluyorlar. Yörük parkında Aile çadırı, dokuma çadırı, gerdek çadırı, Depo, Mutfak, Hediyelik ve Bey Çadırı olmak üzere yedi çadır bulunuyor.

 

2014 hedefi 200 bin ziyaretçi

 

Açık Hava Folklor Müzesi Yörük Parkı İşletme sahiplerinden Cemal İyicil yaptığı açıklamada “ Amacımız açık hava Folklor müzemizi içinde bulunduğu 19 bin m2.lik alanda Kemerin lokomotifi yapmak ve Yörük kültürümüzü doğal ve otantik kurgusu içinde, uyumla geleceğe taşırken ziyaretçilerimizle buluşturmak. Geçtiğimiz 2013 yılında Yörük Parkımıza 100 bin ziyaretçi geldi. Amacımız 2014 yılı sonunda bu sayıyı iki katına çıkarmak ve 200 bini bulmak olacak. Bu konuda Kemerin markası olan bu yeri yerel yönetimin de desteğini alarak tanıtım çalışmalarımızı hızlandırarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ziyaretçilerimiz arasında Kemere tatile gelen Türk misafirlerimiz, Antalyalılar başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından Rus, Alman, Ukrayna, Gürcistan, Norveç, Danimarka, İsveç, İsviçre, Fransa hatta Amerika’dan gelen çok sayıda misafirimiz var. Son dönemde de Nevruz bayramı nedeniyle Kemer’e gelen çok sayıda İranlı turistte bu dokuya uğrayarak, kültürümüzü yerinde görme fırsatı buluyorlar” dedi.

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle