Hoşgeldiniz  

Kemer ve Manavgatta Artış Eğilimi

Semih Köken | 22 Ekim 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Başıbüyük, Antalya’da vaka sayılarının aşağıya doğru seyir halinde olduğunu söyledi. Bazı ilçelerde artış eğilimi yaşandığını da belirten Başıbüyük, bu ilçelerin Kemer ve Manavgat olduğunu belirterek, “Analiz ediyoruz, sonuçlarını göreceğiz ve o yönde adımlarımızı atacağız” dedi

İki ilçede artış eğilimi

Antalya’nın yeni İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, ilk basın toplantısını yaptı. Başıbüyük, görevde olduğu iki haftalık süreçte kentin sağlık alt yapısını tanıma gayreti içinde olduğunu hatırlattı. Pandemi sürecinin yaklaşık 2 yıldır devam ettiğine dikkat çeken Başıbüyük, “Antalya’da vaka sayıları aşağıya doğru seyir halinde. Burada en önemli etken aşılamadır. Aşılamanın katkısı bulaş ihtimalini azaltmakla beraber, asıl katkısını hastane ve yoğun bakım yatış oranlarında yakinen gözlemliyoruz. Bir önceki piklerde yoğun bakım sayılarını zorlayan durumlar, aşının etkisiyle şu anda ne hastane ne de yoğun bakım kapasitelerimizi zorluyor” diye konuştu. Başıbüyük, bazı ilçelerde artış eğilimi yaşandığını da belirterek, bu ilçelerin Kemer ve Manavgat olduğunu söyledi. Başıbüyük,  “Artışta elbette turist giriş çıkışının bu noktada etkisi olabilir. Biz şu an sadece Kemer özelinde değil birkaç ilçemizde vakalarda hafif bir kıpırdanma var, analiz ediyoruz, sonuçlarını göreceğiz ve o yönde adımlarımızı atacağız” dedi.

‘Kapalı alan dönemine girilecek’
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kapalı alan dönemine girileceğini hatırlatan Başıbüyük, “Birinci doz aşı oranımız yüzde 90’ın üzerine çıktı, ikinci doz yüzde 75’in üzerinde. Sağlık Bakanımızın açıkladığı haritada mavi durumdayız. İkinci doz ve bekleyen üçüncü doz grubumuz var. Antalya’da henüz havalar sıcak ve vatandaş dışarıda iyi vakit geçiriyor. Ancak yakın zamanda kapalı alanlarda vakit geçirmeye başlanacak. Bu yüzden biz ne kadar çok aşı olur, toplumu ne kadar aşılanmış hale getirirsek inşallah vaka sayılarımızın çok yükselmeden, düşüş seyrinin devamını sağlayacağız. İki ve üçüncü doz sırası gelenleri tek tek aranıp en yakın sağlık kuruluşuna yönlendireceğiz. Mobil aşı sistemiyle de aşı olmaya gidemeyenler için ayağında hizmet vereceğiz” diye konuştu.

‘Turkovac’a gönüllü olun’
Turkovac aşı uygulamasının Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 14 Ekim’de başladığını hatırlatan İsmail Başıbüyük, ‘Lütfen Turkovac’a gönüllü olun’ çağrısı yaptı. Başıbüyük, şu ana kadar Antalya’da 11 kişinin Turkovac aşı yaptırdığını ve 7/24 esasına göre Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Turkovac aşı hizmeti verildiğini anlattı. İki doz Sinovac olanların üçüncü doz Turkovac yaptırabileceğini, iki doz Biontech olanlar içinse böyle bir durum olmadığını ifade etti.

‘İki çocuk yoğun bakımda’
Başıbüyük, okulların açılmasının vakaları arttırması noktasındaki durumu değerlendirerek, “Okulların açılması sonrasında Antalya il olarak bunun dezavantajını yaşamadı. Şu an yoğum bakım hastası iki çocuk bulunmaktadır. Okullara özel plan program yapıyoruz ve pazartesi itibarıyla hayata geçirilecek. Burada velilerimizden ricamız 12 yaş üzeri aşısı e-nabızla oluşturulabilen öğrenciler için aşılamayı artırırsak, okullarda da var ise salgının yavaşlatılması ve bitirilmesine gayret edeceğiz” diye konuştu.

Hastanelere ani denetim
Başıbüyük, daha önceki görev yerinde hastanelere yaptığı habersiz denetimleri Antalya’da da yapacağını açıklayarak, “Hastane denetimi, benim alışkanlıklarımdan bir tanesidir. Gün içerisinde, herhangi bir akşam, akşamın herhangi saatinde, hastanenin o an yoğun olduğunu düşündüğüm alanlarına giriş çıkış yaparım. Kendimi de tanıtmam özellikle. Çünkü bizim önceliğimiz vatandaşa hizmet olduğu için, vatandaşın doğru hizmet alıp almadığını yakinen, bir vatandaş olarak gözlemlemek durumundayım. Bu minvalde akşam, gece zaman mefhumu gözetmeksizin bu şekilde hastanelere giriş çıkış yaparım. Hasta olarak muayene fişi sırasında bekleyebilirsiniz, muayene sırası bekleyebilirsiniz, öyle bir dolaşıp dışarıdan gözlemleyebilirsiniz. Kenardan durup, çok sık yaptığımız ama belli bir noktadan sonra insanlar sizi tanımaya başlayınca kıymetini yitirebiliyor” ifadelerini kullandı.

Sağlık turizmi ve turist sağlığı
Başıbüyük, sağlık turizmi ve turist sağlığı konularına ciddi önem verileceğini anlatarak, Antalya’nın bir turizm cenneti olduğuna değindi. Turistin sağlık turizmimizin kalitesini ülkesinde anlatacağını ifade eden Başıbüyük, “Bu yüzden aslında sağlığın aynası diyebileceğimiz bir alandayız. Antalya, sağlığın yurtdışına yansıyan aynası denilebilir. Biz de bunu güçlü, dinamik, hızlı ve kaliteli şekilde hem kendi vatandaşımıza hem de sağlık turizmi alanında maksimum gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle