Hoşgeldiniz  

KEMER VE ANTALYA DA FIRTINA

Semih Köken | 14 Ocak 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya’da fırtına ve şiddetli yağış yaşamı felç edince 9 ilçede ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Antalya’da fırtına nedeniyle ağaçlar ve çöp konteynerleri devirdi, çatılardaki güneş enerji sistemleri uçtu. Meteoroloji fırtınanın hızının Kemer İlçesi’nde 155, Antalya Limanı’nda 145 ve kent içinde 107 kilometre ölçüldüğünü açıkladı.

KEMER KARAYOLU KAPANDI

Kuvvetli yağmur ve fırtına Antalya-Kemer Karayolu’nu ulaşıma kapattı. Antalya’dan gidiş istikametinde yol tamamen kapanırken trafik, geliş istikametinden bir akaryakıt istasyonunun kavşak olarak kullanılmasıyla sağlanabiliyor. Sağanak ve fırtına Konyaaltı’nda gündelik yaşamı da felç etti. Denizde oluşan dev dalgalar nedeniyle Konyaaltı Sahili boyunca uzanan Akdeniz Bulvarı taşıt trafiğine kapatıldı. Dalgalar denizden topladığı kum ve çakılları asfalt yola kadar çıkartırken dalgakıran üzerinde bulunan korkuluklar fırtınada eğildi. Fırtına nedeniyle trafik lambaları yerinden söküldü.

Antalya’da dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve fırtına ağaçları ve caddelerdeki çöp konteynerlerini devirdi, çatılardaki güneş enerji sistemlerini yerlerinden söküp attı. Kentin cadde ve sokaklarında yüzlerce ağaç devrildi. 100’üncü Yıl Bulvarı üzerindeki palmiye ağaçlarının üst bölgeleri koparak çevreye dağıldı. Konyaatı Caddesi üzerinde de bir çam ağacı devrilerek tramvayın elektrik kablolarına hasar verdi.

YÜZLERCE AĞAÇ DEVRİLDİ

Altınkum Mahallesi 445 Sokak’ta bulunan bir apartmanının güneş enerji sistemi fırtına nedeniyle çatıdan zemine düştü. Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi 308 Sokak’ta park halinde bulunan Gözde Turan’a ait 07 FGG 23 plakalı otomobilin üzerine çam ağacı devrildi. Otomobilde ve sokak üzerinde kimsenin bulunmaması olası bir can kaybını önledi.

LİMANDAKİ TEKNELER BATTI

Fırtına denizcilere de büyük zarar verdi. Antalya Yat Limanı’nda demirli bulunan 1 tur teknesi ile 8 balıkçı teknesi battı. İskeleye bağlı olan tekneler alabora olurken, tekne sahipleri eşyalarını kurtarmak için büyük mücadele verdi. Batan teknelerden geriye denizin yüzeyinde can yelekleri kaldı.

ELEKTRİK KESİNTİSİ İSYAN ETTİRDİ

Antalya’yı etkisi altına alan fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle kentin birçok noktasında elektrikler kesildi. Bazı mahallelerde 14 saati bulan elektrik kesintisiyle vatandaş çileden çıktı. CLK Akdeniz Enerji’den abonelere gelen cep telefonu kısa mesajında, Güzeloba, Güzelbağ, Güzeloluk, Zümrütova, Çağlayan, Yenigün, Kızılarık, Yeşildere ve Doğuyaka mahallelerine ağaç devrilmesi sonucu tel kopmalarından dolayı kontrollü şekilde enerji verildiği belirtildi. Mesajda abonelerden acil durumlar için Alo 186 hattına ulaşması istendi. Günde ortalama 3 bin çağrının geldiği 186 telefonlarına gelen çağrı sayısının 9 bine ulaştığı, çağrı merkezi çalışanlarının fazla mesai yaparak gelen çağrıların yüzde 72’sini karşıladığı belirtildi.

AHİLDE FIRTINA MANZARASI

Sağanak yağışa aldırmadan Konyaaltı Sahili şeridine gelen kent sakinleri, ellerindeki cep telefonlarıyla dev dalgaların görüntüsünü çekmeye çalıştı. Kadın, erkek, yaşlı, genç demeden yüzlerce kişi sahil şeridini döven dev dalgaları izledi. Dalgaların gücüyle eğilen ve yerinden kopan demir korkulukların ürkütücü görüntüsü korku filmlerini andırdı. Yüksekliği 8- 9 metreyi bulan dalgaları görüntülemek isteyenler tehlikele aldırmadan sahile yaklaştı. Kimileri dalgaların fotoğrafını çekerken, kimileri de selfie yaparak sosyal paylaşım sitelerine  fotoğraflarını yükledi. Trafiğe kapalı yola araçlarıyla giren Antalyalılar, polis ekiplerinin anonslarının ardından bölgeyi boşalttı. Karayolları Akdeniz Bulvarı’nı trafiğe açmak için iş makineleri yardımıyla çalışma başlattı. Hurma Mahallesi’nde sağanak nedeniyle yollarda oluşan su birikintisine giren iki araç mahsur kaldı. Konyaaltı’nda çok sayıda binanın zemin katlarını, otoparklarını ve bahçelerini basan su, pompalar yardımıyla boşaltıldı.

YILDIRIM DÜŞEN CAMİDE YANGIN ÇIKTI

Antalya’da etkili olan fırtına ve yağmur, ilçelerde de yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Döşemealtı İlçesi’ne bağlı Karaveliler Mahallesi’ndeki Karaveliler Merkez Camii’nin minaresine yıldırım düştü. Paratoner bulunmasına rağmen düşen yıldırımın cami içerisindeki kabloları tutuşturması sonucu yangın çıktı. Sabah namazı için camiye gelen imam ve cemaat yangını fark ettikten sonra itfaiyeden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesinin ardından yangın söndürüldü. Ahşap bölümleri ve halıların yandığı camide büyük hasar oluştu.

DEMRE’DE GEMİ KARAYA OTURDU

Demre İlçesi’ndeki sahil kıyısında bulunan Finike- Demre karayolu dev dalgalar nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Finike ile Demre kaymakamlıklarının kararıyla kapatılan yolda araç kuyrukları oluştu. Yolda sebze yüklü bir TIR’ın dorsesinin kopması nedeniyle sebzeler yola döküldü.

Demre’ye bağlı Gökkaya Koyu yakınlarında bir süredir demir atmış vaziyette bekleyen ‘Atamın Gemisi’ adlı bir kuruyük gemisinin fırtına nedeniyle sürüklenerek karaya oturduğu belirtildi. Gemide bulunan 8 mürettebattan 3’ünün jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından karaya çıkarıldığı, 5 mürettebatın gemiyi terk etmek istemediği belirtildi. Gemide kalan diğer mürettebatın karaya çıkarılması için de ikna çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

ÜRETİCİLER PERİŞAN OLDU

Kumluca İlçesi’nde de dün sabah saatlerinde başlayıp öğle itibariyle şiddetini artıran fırtına ve yağış Mavikent, Hacıveliler, Hızırkahya, Sarıcasu ve Göksu mahallelerinde bazı sera ve evlerde su baskınlarına neden oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Aydın, yağışın sürmesi nedeniyle ne kadar alanın zarar gördüğü konusunda kesin bir bilginin olmadığını söyledi.  Serası zarar gören üreticilerden Halil Çelik, Gavur Deresi’nden taşan suların seralara dolduğunu belirtirken, “1 dönüm biberle 3.5 dönüm domates seralarımız ve evimiz sular altında kaldı” dedi. Yağış ardından serasının büyük zarar gördüğünü aktaran 45 yaşındaki Kadir Özdeş ise gözyaşları içinde sezonu kapattıklarını anlattı.  Olumsuz hava koşullarının devam etmesi beklenen Kumluca’da İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 14 Ocak Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

REKOR YAĞIŞ OLDU DERE TAŞTI

Döşemealtı İlçesi’nde gece geç saatlerde başlayan yağış gün boyunca etkisini sürdürdü. Nebiler Bölgesi’nde metrekareye 203 kilogram yağış düşerken, Çığlık Mahallesi’ni Korkuteli İlçesi’ne bağlayan Kuruçay Deresi taştı. Araçlar yolun karşısına geçmek için uzun süre beklemek zorunda kaldı. Belediye görevlileriyle birlikte su baskını yaşanan ev ve işyerlerine giden Döşemealtı Belediye Başkanı CHP’li Turgay Genç çalışmaları yerinde izledi. Karayolları Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü, bölgede kapalı olan yollarla ilgili yaptığı açıklamada Demre- Finike yolunun 48 ve 63 kilometreleri arasında aşırı yağış, fırtına ve deniz taşmasından dolayı, Kumluca- Altınyaka yolunun 54 ve 74 kilometreleri arasının da aşırı yağış, yola biriken moloz ve atıklar nedeniyle trafiğe kapandığı belirtildi.

3 İLÇEDE DAHA OKULLAR TATİL

 

Fırtına ve yağmurun etkili olduğu Antalya’da, Kumluca İlçesi’nin ardından 3 ilçede daha okulların tatil edildiği açıklandı. Akşam saatlerinde kaymakamlıklarca alınan kararla Kaş, Demre ve Finike ilçelerinde 14 Ocak Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün ara verildiği belirtildie480453b3427c95c3fa7

489d9f9e2b9ec1127b71

10922186_10153023266834834_9046047_n

10934721_10153023407999834_206598444_n

antalyada-firtina-ve-yagmur-yasami-felc-etti112444ef927cbc7019fd

c20a7e27d37ff3f00425

cada2ede29b1531e71d0

cirali-kopuk-altinda-kaldi50c8f4b4d8fa096c3bf5

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle