Hoşgeldiniz  

Kemer, Tarım Türk TV’de

SEMİH KÖKEN | 19 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Sunuculuğu Aylin Dinçer tarafından yapılan ve bölgelerin tarımsal, tarihi, gelenek ve göreneklerinin anlatıldığı “Bir Adım Anadolu” isimli programın çekimleri Kemer’de başladı. İlk çekimler, Kemer Yörük Türkmen Beyi Durmuş Can, Kemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı Turan Aslan ve Kemer Yörük Parkı İşletmecisi Cemal İyicil’in katılımı ile Yörük Parkı’nda yapıldı.

Kemer Yörük Türkmen Derneği, Kemer’in tanıtımına katkıda bulunmaya yaptığı organizasyonların haricinde ulusal yayın yapan televizyon kanallarını Kemer’e davet ederek devam ediyor. Ulusal kapsamda yayın yapan Tarım Türk TV Kemer’in tarımsal, tarihi, gelenek ve göreneklerinin çekimleri yapıldı. Aylin Dinçer’in sunuculuğunu yaptığı “Bir Adım Anadolu” programının çekimlerinde sırasıyla Kemer Yörük Parkı, Çalış Tepesi, Kemer Yörük Türkmen Derneği ziyareti, Eski Kemer Yörük Türkmen Beyi Ali Karakoyunlu’nun ziyareti ve Yörük yaşamının çekimleri, Bölgedeki Tarım alanları, Tarihi dokularda çekimler yapıldı. Bu yıl gerçekleşecek Çukuryayla Yörük Şenlikleri hakkında bilgilerin de duyurulacağı iki gün süren çekimler sonunda 80 dakikalık program hazırlayacak olan altı kişilik program ekibi Tarım Türk TV ekranlarından tüm dünyaya ulaşacak.

İlk çekimler Kemer Yörük parkında gerçekleşirken, çekimlerde Kemer Yörük Türkmen Beyi Durmuş Can, Kemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı Turan Aslan ve Kemer Yörük Parkı İşletmecisi Cemal İyicil sunucu Aylin Dinçer’in sorularını cevapladı. Kemer Yörük Parkında gerçekleşen çekimler sonrasında topluca yöresel yiyeceklerin ikram edildiği kahvaltı yapıldı.

Gerçekleşen çekimler sonrasında açıklamalarda bulunan Kemer Yörük Türkmen Beyi Durmuş Can şunları dile getirdi; “Kemer Yörük Türkmen Derneği olarak Kemer’imizin tanıtımına katkıda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz, ulusal yayın yapan Tarım Türk Televizyonunun Bir Adım Anadolu program ekibini ağırladık. Yöremizin Kültürel Yörük yaşamı ve tarımı hakkında hazırlanıp yayınlanacak olan programın tüm ekibine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum bizlere bu fırsatı verdikleri için. Tanıtım adına Kemer Yörük Türkmen Derneği olarak çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.

Kemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı Turan Aslan yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “Yöremizin ve geleneklerimizin tanıtımının gerçekleştiği program sayesinde birçok kişiye ulaşma şansı yakalayacağız, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle