Manavgat’ta çıkan orman yangını sonucunda mağduriyet yaşanan bölgeye ulaştırılması için Kemer Belediyesi tarafından hazırlanan yardım malzemelerini taşıyan araçlar yola çıktı.
Kemer Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların getirdiği gıda, su, ayran, giysi, maske, ilaç, çocuk bezi, meyve suyu, ayran gibi ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu araçlar, belediye önünde dualar eşliğinde yapılan uğurlama töreni ile Manavgat’a gitmek üzere yola çıktı.
Belediye önünde yapılan uğurlama törenine, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Vekili Emrah Ayhan, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, belediye meclis üyeleri Hasan Ali Acar, Ferhan Fidan, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, bu sabah Manavgat’a geçerek Belediye Başkanı Şükrü Sözen’le görüştüklerini hatırlatarak, Manavgat’ın şu anda içler acısı halde olduğunu söyledi.
Dünde bir yardım aracı gönderdiklerini ifade eden Başkan Topaloğlu, “Başkan Şükrü Sözen şu anda 13 köyün tamamen yandığını söyledi. En acil ihtiyaç olarak şu anda kuru bakliyat olacağını dile getirdi. Biz de hazırladığımız yardım malzemelerini Manavgat’a ulaştırmak için araçlarımızı uğurladık. Gelecek hafta da kuru gıda malzemelerini hazırlayıp Manavgat’ın yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Topaloğlu, yardım eden tüm vatandaşlara ve yabancı misafirlere teşekkür ederek, bir daha böyle acılar yaşanmaması temennilerinde bulundu.
Topaloğlu, şüpheli görülen kişilerin mutlaka kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunması gerektiğinin de altını çizdi.
– SOSYAL MEDYA FENOMENİNDEN MANAVGAT’A YARDIM
Kemer’de yaşayan sosyal medya fenomeni Rus Kovvalski Polina’da kendi sosyal medya hesaplarından düzenlediği bir kampanya ile Manavgat’a yardım eli uzattı.
Polina, aldığı ihtiyaç malzemelerini Kemer Belediyesi aracına yükledi. Tüm takipçilerinden büyük destek aldığını belirten Polina, “Manavgat’taki yangında mağdur olanlar için bir şeyler yapmak istedim. Tüm takipçilerime İBAN numarası gönderdim. Kısa sürede yaklaşık 14 bin lira para toplandı. Bu parayla bugün de alışveriş merkezlerinden ihtiyaç malzemelerini aldık. Kemer Belediyesinin destekleriyle de bu ihtiyaçları Manavgat’a göndereceğiz.”
Öte yandan, Manavgat’ta çıkan yangında evlerinden olan vatandaşlara bir nebze olsun yardımcı olmak için Kemer’deki pazar esnafı da kendi aralarında topladıkları malzemelerini Kemer Belediyesi yetkililerine teslim etti.
BAŞKAN TOPALOĞLU MANAVGAT’TA
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Manavgat’ta çıkan orman yangını bölgesinde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile bir araya geldi.
Bir program nedeniyle Tokat’ta bulunan ve Tokat’tan döner dönmez Manavgat’a geçen Başkan Topaloğlu, Başkan Sözen ile Manavgat Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezinde oluşturulan merkezde incelemelerde bulundu.
Başkan Sözen’e geçmiş olsun dileklerin ileten Başkan Topaloğlu’na, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül de eşlik etti.
Her zaman Manavgat’ın yanında olduklarını belirten Başkan Topaloğlu, Kemer Belediyesi olarak Manavgat’ta çıkan orman yangınında mağdur olan vatandaşlar için hazırladıkları yardım malzemelerini merkeze ulaştırdıklarını söyledi.
Topaloğlu, Manavgat’ın tarihinde en büyük yangınlarından birini yaşadığına değinerek, ülkenin birçok cennet köşesinde de orman yangınları çıktığını kaydetti.
Yangınların bir an önce söndürülmesini ümit ettiklerini ifade eden Başkan Topaloğlu, “Bunlar çok üzücü. İçimiz yanıyor. Umarım bu yangınlar bir an önce söndürülür. Manavgat’ta birçok noktada başlayan orman yangınları maalesef hem can kayıplarına hem de ciddi mal kayıplarına neden oldu. Doğamız yok oldu, doğada yaşayan çok sayıda hayvan ve canlı telef oldu.” dedi.
Kemer olarak Manavgat’ın yanında olmaya devam edeceklerini anlatan Topaloğlu, “Bugün Manavgat’tayız. Başkanımız Şükrü Sözen’i ve bölgeyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Dün itibarı ile öncelikli olarak gerekli olan başta su, ayran ve maske gibi yardımları ekiplerimiz buraya getirdi. Her zaman Manavgatımızın yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bölgeye yardımlarımız ihtiyaç sıralamasın göre devam edecek.” diye konuştu.
Başkan Sözen ise yaptığı açıklamada, Manavgat’ın zorlu günlerinde yanlarında oldukları için Başkan Topaloğlu ve Kemer halkına teşekkür etti.