Hoşgeldiniz  

Kemer Kazak Heyetine Sağlık Tesisleri Tanıtıldı

Semih Köken | 16 Ocak 2016 | Antalya Haber, Kemer Güncel A- A+

Kemer Kazak Heyetine Sağlık Tesisleri Tanıtıldı

Kazak heyetine sağlık tesisleri tanıtıldı Antalya’da sağlık turizmi çalışmaları kapsamında Kazakistan’dan gelen bir heyete sağlık tesisleri tanıtıldı.

Kazak heyetine sağlık tesisleri tanıtıldı

Antalya‘da sağlık turizmi çalışmaları kapsamında Kazakistan‘dan gelen bir heyete sağlık tesisleri tanıtıldı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğindeKazakistan‘dan gelen bir heyete, sağlık turizmi çalışmaları kapsamında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve bazı özel hastanelerde tanıtım turu yaptırıldı. İncelemelerin ardından Kemer‘e bağlı Beldibi Mahallesi’ndeki bir otelde düzenlenen toplantıda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıya, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür ve BAKA Antalya Koordinatörü Osman Erol Saraydere de katıldı.

‘HASTALARA TALİP OLDUK’

Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, heyeteAntalya‘daki sağlık hizmetleri, 112 Acil Servis ve hastanelerin potansiyelleri hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Kazakistan ve Türkiye arasındaki işbirliğinin giderek artması gerektiğini vurgulayan Dr. Hülür, “İki ülkenin birbirine vereceği bilgiler olduğunu ve yurtdışında tedavi olmayı isteyen hastalara Antalya‘nın talip olduğunu anlattık.Antalya‘nın zaten bir turizm potansiyeli var. Biz Kazakistan‘daki sağlık turizmi kapsamına giren hastalara talip olduğumuzu, mevcut kapasitemizi ortaya koyarak anlatmaya çalıştık” dedi.

‘İLİŞKİLERİMİZİN GELİŞECEĞİNİ UMUYORUZ’

Kazak heyet adına konuşan Almata Devlet Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Oralbay Darmenov ise sağlık turizminin çok önemli olduğunu düşündüklerini belirterek, Antalya‘da ziyaret ettikleri hastanelerin oldukça gelişmiş olduğunu ve ileri teknolojiye sahip olduğunu gördüklerini söyledi. Antalya‘nın özellikle organ naklinde ciddi verilere ulaştığına şahit olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Darmenov, “Sağlık yönetimindeki sistemleriniz ve teknikleriniz çok hoşuma gitti. Türkiye‘deki uzman doktorların, yurtdışında da uzmanlıklarını arttırdıkları dikkat çekici. İlişkilerimizin gelişeceğini umuyoruz. Buradaki sağlık sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri kendi meslektaşlarımızla paylaşacağız. Turizmin yanı sıra sağlık turizminin de gelişeceğini umuyoruz. Ayrıca Kazakistan‘da eğitim sisteminin de gelişeceğini umuyorum. Dostluğumuzun gelişmesini ve devamlı hale gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE PAZARINI BÜYÜTMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ’

Kazakistan‘da sağlık turizmi alanında çalışan Anael Travel Müdürü Murat Bazarbayev de geçen yıl yurtdışında tedavi olması için 120’den fazla hasta gönderdiklerini kaydetti. Ana pazarlarının Güney Kore olduğunu vurgulayan Bazarbayev, “Güney Kore‘de bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Güney Kore‘nin yemek kültürü bize uygun değil. Ayrıca dil konusunda da sıkıntı yaşıyoruz. Güney Kore‘de spesifik yemeklerde domuz etinin kullanılması, bizim hastalarımız için büyük sorun oluyor. Türkiye‘de ise bu sorunlar aşılmış durumda. Dil sorununda da yüzde 40 oranında dillerimiz yakın. Önümüzdeki yıllarda Türkiye pazarını büyütmeyi düşünüyoruz” dedi.

AMAÇ OTELLERİ KIŞIN DA DOLDURMAK

BAKA Antalya İl Koordinatörü Osman Erol Saraydere de 2010 yılından beri sağlık turizmi alanında çeşitli faaliyetler yürüttüklerini anlattı. Amaçlarının mevcut kriz ortamında farklı pazarlar oluşturabilmek olduğuna işaret eden Koordinatör Saraydere, şöyle dedi:

“Antalya’nın sağlık altyapısı çok gelişmiş, burada çok büyük organ nakilleri aynı zamanda kanser tedavileri uygulanmakta. Amacımız Antalya‘nın bu başarısını dünyaya tanıtmak. Dünyadan da buraya hastalar getirmek. Turizmi sadece deniz, kum ve güneş üçlüsüne sıkıştırmamak. Onun haricinde ölü sezon olan kış aylarında da otellerimizi doldurmak.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle