Hoşgeldiniz  

KEMER KARARINI VERMİŞ

SEMİH KÖKEN | 19 Mart 2014 | Kemer Güncel A- A+

AK PARTİ %39

CHP %28

MHP %27

BBP %3

KARASIZ %2

DYP %1

Çamyuva, Göynük ve Tekirova ile birleşerek daha da büyüyecek olan 27 bin seçmenli Kemer’de 2963 denek üzerinde yapılan ankette Kemerli kararını vermiş gibi. Mahallelerin oy oranlarına göre denek sayılarının belirlendiği anket çalışmasında MHP oylarında ciddi erime gözlenirken CHP ise MHP’nin önüne geçti. AK Parti’nin makası giderek açtığı ankette kararsızların %2 olması Kemer’in kararını verdiğini gösterdiği mesajını verdi.
İstanbul menşeli bir araştırma şirketi tarafından Antalya ve İlçelerinde anket yapıldı. Kemer’de 2963 denek üzerinde yapılan anketlerin sonuçları açıklandı. Kemer halkının parti olgusunun bir kenara bıraktığı ve kişilerin öne çıktığı ankette Kemerlilerin 30 Mart’ta vereceği oyun rengini ve kişisini belirlemiş gözüküyor. Kemer’de AK Parti seçime rahat giriyor, en yakın rakibiyle puan farkı 10 puan barajına çekmiş durumda. Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün partisi ise ciddi kan kaybederek CHP’nin hemen ardında üçüncü sırada kaldı.
EN BÜYÜK ERİME MHP’de…
Özellikle MHP tabanı ve MHP’ye, Mustafa Gül’e oy vereceğini söyleyenler açıklanan meclis üyeleri isimleri sonrası partilerine tepki verdikleri bu nedenle oylarını başka partilere vereceklerini belirttiler. Kendilerini temsil etmeyen, isimlerin yazıldığını vurgulayan MHP seçmeni özellikle Beldibi’nin unutulduğunu vurguladı. Mustafa Gül’ün İsmail Minta, Hasan Şeker gibi partiye ve partili meclis üyelerine söyledikleri ağır hakaretlere rağmen kolkola görüntü vermesi. MHP’de ciddi çatlaklar yaşatarak MHP’deki oyları CHP’ye kaydırmış durumda. Gül’ün son zamanlardaki agresif tavırları, Kemerlilere 5 yıl boyunca verdiği sözleri yerine getirememesi, borç batağı içinde olması, çarpık aile yaşantısı ve Kemer’in bir türlü istikrara kavuşturamaması aday odaklı oy kaybına neden olmuş durumda. Bu yüzden Gül’ün partisi olan MHP’de çöküş ve ciddi oy kaybı var. MHP’li mevcut başkan, Mustafa Gül , yüzde 30 barajını dahi yakalayamayarak yüzde 27 oy oranına sahip. Ama bu oran ona ancak üçüncülüğü getiriyor.
CHP İKİNCİLİĞE OTURDU…
CHP adayı Umut Güneş’in küskünleri toparlayıcı söylemi, herkesi kucaklaması, gençler ve kadınlara yönelik projeleri Kemer’de ilgi görmüş durumda. Kemer’de Umut Güneş’in ismi açıklandığında kimsenin hiç şans tanımadığı hatta yüzde 20 barajını dahi göremeyeceğini öngörenler yanılmış durumda. Umut Güneş’in yenilikçi çizgisi, projeleri ve ılıman yaklaşımı da Kemer’de CHP’yi ikinciliğe kadar çıkarttı. Umut Güneş’li CHP yüzde 28’lİk oy oranıyla MHP’yi geçerek AKP’yi tıpkı Türkiye’de olduğu gibi takip eden ikinci parti konumunda.
HİZMET’E OLAN İNANÇ ÜRAS’LI AKP’Yİ FARKA KOŞTURUYOR…
Kemer’de uzun yıllar kazanamayan AK Parti, Yusuf Üras’la şeytanın bacağını kırmaya çok yakın. Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı unvanına da sahip olan Üras’ın öne çıkarttığı ‘hizmet’ vurgusu, ‘Kemer’in sorunlarını ancak ben çözerim, Kemer’in AK Partili Belediyecilik anlayışına ihtiyacı var’ vurgusu, Kemerlilerden ilgi ve destek görmüş durumda. Yusuf Üras’a olan kişisel destek ve oylar da birleşince Kemer’de AK Parti makası seçimlere 10 gün kala giderek açmış durumda. Bu düşünceler ve geri dönüşler sonunda 2, 963 deneke “Kemer’de 30 Mart’ta oyunuzu kimi vereceksiniz” sorusu soruldu. Buna göre AKP’nin adayı Yusuf Üras, özellikle son zamanlardaki atakları, tüm bölgeyi kucaklayan meclis üyesi adayları, Bakanların ve vekillerin gelişleri, Menderes Türel’in gelişleri ve seçim ofisleri açılışları, sloganları, projeleri Üras’lı AK Parti’nin oylarını yüzde 40 bandına kadar çıkardı.
Diğer Partiler in Adı Yok…
Kemer’de bu üç parti iddialı durumdayken diğer partiler sadece bir meclis üyeliği çıkartmanın hesaplarını yapıyor. MHP’den kopanların ve tepkili olanların birleştiği parti olan Emrah Ayhan’ın BBP’si ise yüzde 3 oy alırken önce bağımsız sonra da DYP’den adaylığını ilan eden LIK LIK enerjinin sahibi iş adamı Bedri Yalçın ise yüzde 1’lik oy oranı aldı. Anket firmasının sorumlusunun verdiği bilgiye göre; seçimlere 10 gün kala açıklanan bu ankette kararsızların yüzde 2 gibi çok az bir oran almasının Kemer’in kararını verdiğini ve Kemer’de AK Parti ‘nin 30 Mart’ta ipi açık ara göğüsleyecek tek parti olduğunu belirtiyor.

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle