Hoşgeldiniz  

KEMER DEVLET HASTANESİNDE SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ AÇILDI

Semih Köken | 17 Haziran 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

IMG_7730 (1) IMG_7970Kemer Devlet Hastanesinde sağlığın en büyük düşmanlarından biri olan tütün bağımlılığından kurtulmak isteyenler için Sigara Bırakma Polikliniği hizmete açtı.

 

Hastanede görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Fatma Gül Altun tarafından hizmet veren poliklinikte sigarayı bırakmak isteyenlere profesyonel destek veriliyor. Ayrıca sigarayla ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kemer Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlusu Dr. Fatma Gül Altun “ Tütün bağımlılığı sadece bireyin kendisini etkileyen bir sorun değildir, sigara kullanan her birey kendisi ile birlikte etrafındaki birçok kişiyi de zehirlenmektedir. Bu kişiler çoğu zaman maalesef çocuklar olabilmekte, dolayısıyla sigara kullanımını bırakan bir kişi kendisi ile birlikte birçok insanın da kaderini değiştirecektir. Hastaların birçoğu tütün bağımlılığının bir hastalık olduğunu bilmemekte ve bu işin irade meselesi olduğunu düşünmektedir. Çoğu zaman hastalarımdan duyduğum “ önce kafanda bitireceksin, ben istersem bırakırım, bu zaten keyif için, tek tük içiyorum çok zararlı olduğunu düşünmüyorum” gibi sözler yanılgıdan ibarettir. Bu konuda hastanemizde açılmış olan Sigara Bırakma polikliniğimizde hastaların tümüne danışmanlık hizmeti verilmekte, gerekli olan hastalara da medikal tedavi ve psikiyatrik destek sağlanmaktadır.” dedi.

 

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi ise açılan poliklinikle ilgili olarak “ Sağlık Bakanlığımızın Dumansız Hava Sahası projesi kapsamında gösterilen mücadelede sigara içmenin hastalık olduğunu, herkesin sigarayı bırakabileceğini, mücadele gerektiren bir alışkanlıktan ibaret olduğunu, bırakılmasıyla ülkemiz için çok önemli bir kazanç olacağını, sigarasız ve daha sağlıklı bir toplum için Psikiyatri Uzmanı Dr. Fatma Gül Altun sorumluluğunda polikliniğimize randevu alarak yada hastanemize müracaat ederek haftanın Perşembe günü bu hizmetten yararlanabileceklerini” söyledi. Sözlerine “Kemer Devlet Hastanesi olarak amacımız her geçen gün hizmet çeşitliliğini artırarak Kemer’ de yaşayan vatandaşlarımızın yerinde sağlık hizmeti almasını sağlamaktır. Sigara Bırakma polikliniği de bu amaca yönelik adımlardan bir tanesidir. Kemer halkının tütün mücadelesindende üstesinden geleceğine ve başaracağına inanıyorum” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle