Hoşgeldiniz  

KEMER CİNAYETİNDE İYİ HAL TEPKİSİ

Semih Köken | 07 Eylül 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde, para anlaşmazlığı yüzünden 16 yaşındaki Hüseyin Karakoç’u bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Metin Yamaç’a verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, ‘iyi hal’ indirimiyle ömür boyu hapse düşürüldü. Karakoç’un yakınları, karara tepki gösterdi.

  Olay, geçen yıl geçen yıl 17 Eylül’de meydana geldi. Kemer’de restoran işleten Metin Yamaç ile kasaplık yapan Şehmus Karakoç arasındaki para anlaşmazlığından çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada, Metin Yamaç’ın bıçakladığı Şehmus Karakoç’un oğlu Hüseyin Karakoç, yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Metin Yamaç, olayın kaza olduğunu iddia etti. Yamaç, konuşmak için işyerine gittiği Şehmus Karakoç’un kendisine küfür ettiğini, bu nedenle aralarında kavga çıktığını öne sürdü. Kavgaya Şehmus Karakoç’un kasap dükkanındaki yakınlarının da dahil olmasıyla olayların büyüdüğünü savunan Yamaç, kendisine satırla saldırıda bulunulduğunu iddia etti. Satırdan kendisini korumaya çalışırken Hüseyin Karakoç’un bıçakla yaralandığını sonra da yaşamını yitirdiğini söyleyen Yamaç, kendisinin kesinlikle kimseyi öldürme ya da yaralama kastıyla hareket etmediğini aktardı. Sanık avukatları da olayın ‘haksız tahrik’ altında meydana geldiğini ileri sürerek, müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Olayı ‘kasten öldürme’ olarak değerlendiren mahkeme heyeti, sanık Metin Yamaç’ı önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum etti. Ancak yargılama aşamasındaki tutum ve davranışları nedeniyle ‘iyi hal’ indirimi uygulayan mahkeme heyeti, cezayı ömür boyu hapse düşürdü. Sanığa, 16 yaşındaki çocuğu öldürdüğü sustalı bıçakla ilgili de 6 ay hapis ve 25 gün de adli para cezası veren mahkeme heyeti, bu suçtan da ‘iyi hal’ indirimi uygulayıp cezayı 5 ay hapis ve 20 gün adli para cezasına düşürdü.

ÇOCUĞUN YAKINLARI TEPKİLİ

Öldürülen Hüseyin Karakoç’un yakınları verilen cezaya sevinirken, iyi hal indirimine ise üzüldü. Gözyaşları içinde adliyeden ayrılan Karakoç’un anneannesi ecmiye Sezen, “Yavrum topraktan çık. Çocuk katillerine indirim yapılmasın” diye feryat etti.

Ailenin avukatı Alper Köleoğlu da sanığa verilen takdir indirimiyle ilgili temyize başvuracaklarını söyledi. Anne Hayriye ile baba Şehmus Karakoç da oğullarını her gün mezarında ziyaret ettiklerini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle