Hoşgeldiniz  

KEMER BELEDİYESİ GENÇLİK ORKESTRASINA BÜYÜK ALKIŞ

Semih Köken | 18 Ocak 2022 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KEMER BELEDİYESİ GENÇLİK ORKESTRASINA BÜYÜK ALKIŞ

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrasının çalışmalarını izledi.
Kemer Belediyesi Kültür Salonunda Şef Furkan Üstündağ ve orkestradaki çocuklar, Belediye Başkanı Topaloğlu’na küçük bir konser verdi. Şef Üstündağ ve orkestradaki çocukların sergilediği performans Başkan Topaloğlu’ndan büyük beğeni aldı. Şarkılara Başkan Topaloğlu da zaman zaman eşlik etti.
Konser sonrası açıklama yapan Topaloğlu, orkestradaki çocukların sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, 40 öğrenciyle kısa zamanda büyük yol kat ettiklerini söyledi.
Topaloğlu, orkestradaki çocukların aynı anda aynı şarkıları çalmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, “Herkes ferdi olarak şarkıları çalabilir ama 40 kişinin aynı anda çalması zor olur. Bu çocuklar kısa zamanda hepsinin üstesinden geldi. Bu konuda Furkan Üstündağ ve çocuklarımızın ailelerinin emeği çok fazla. Kemer Belediyesi olarak sanata önem vermeye devam edeceğiz. Her şey çok daha güzel olacak.” diye konuştu.
Orkestradaki çocuklardan Zehra Nur Türker ise keman çalmayı çok sevdiğini belirterek, yaz tatillerini değerlendirmek amacıyla Kemer Belediyesinin sunduğu fırsatı kaçırmak istemediğini belreterek, orkestraya katıldığını söyledi. İlk başlarda orkestraya katılma fikrinin olmadığına dikkat çeken Türker, “Amacım sadece yaz tatilimi değerlendirmekti. Elime böyle bir fırsat geçince neden olmasın dedim ve orkestraya girdim. Benim için her şey çok güzel gidiyor.” dedi.
Orkestradaki çocuklardan Peri Karataş da orkestraya annesinin isteğiyle katıldığını ifade ederek, “Annem de önceden bando çalıyormuş. Evde çok sıkılıyordum. Piyano ve gitar çalmayı biliyordum. Klarnet çalmayı arkadaşımdan gördüm ve ben de çalmak istedim. Necati Topaloğlu başkanımıza sağladığı fırsattan dolayı çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Orkestradaki çocuklardan Elif Yüksel de yan flüt çalmayı her zaman çok istediğini anlatarak, kendisine sağladığı güzel imkanlardan dolayı Başkan Topaloğlu ve Şef Üstündağ’a teşekkür ettiğini dile getirdi.
Orkestrada klarnet çalan Nilay Genç ise şunları kaydetti:
“Orkestrada ben gitarla başlamıştım ama Furkan hocam beni klarnete yönlendirdi. Şu anda klarnet çalmaktan ve orkestrada olmaktan çok memnunum. Desteklerinden dolayı başkanımıza ve Furkan hocama çok teşekkür ediyorum.”
Orkestradaki çocuklardan Tuğra Efe Dursun da orkestrada saksafon çaldığına değinerek, “İlk başta hangi enstrümanı çalacağımı bilmiyordum. Furkan hocam beni saksafona yönlendirdi. Yaklaşık 2,5 aydır buradayım. Furkan hocamın desteğiyle daha önce saksafon çalan arkadaşlarıma hızlıca yetişebildim. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başkanımıza ve Furkan hocamıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Öte yandan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, orkestradaki çocuklara teleferik ve akvaryum gezisi hediye etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle