Hoşgeldiniz  

Kemer belediyesi 610 öğrenciye Bisiklet Dağıttı

Semih Köken | 02 Ekim 2015 | Kemer Güncel A- A+

Sosyal Belediyecilikte devrim yapan Kemer Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 610 öğrenciye bisiklet dağıttı. İki bölümde dağıtımı yapılacak olan ve ilk bölümü bugün 211 öğrenciye Mustafa Rüştü Tuncer İlköğretim okulu 6,7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine dağıtıldı.

Bisiklet dağıtım törenine MHP Antalya Milletvekili Adayı Neşe Gül, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Her fırsatta eğitime destek veren Kemer Belediyesini ve Belediye Başkanı Mustafa Gül’ü tebrik ederek konuşmasına başlayan, MHP Antalya Milletvekili Adayı Neşe Gül, “Öncelikle, Belediyemizin “Özgüven ve Enerjiyi sağlıklı Kullanma” başlığıyla oluşturduğu proje kapsamında 6,7 ve 8’inci sınıf, toplam 610 öğrencimize bisiklet dağıtması sosyal projenin yanında spora da verdiği önemi açıkça göstermektedir. Bu projelerinden dolayı, Kemer Belediyemizi ve Sayın Başkan Mustafa Gül’ü, Çocukları sağlıklı bir hayat ve sosyal bir yaşama teşvik etmek için çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisikletle buluşturduğu için kutluyor, Antalya’da ki diğer Belediye başkanlarımızın da bu sosyal projeyi örnek almasını temenni ediyorum. İlçemizde sağlıklı bireyler yetişmesi amacıyla geleceğin teminatı çocuklarımızın bisiklet kullanımı ile fiziksel aktivitelerini arttırmaları sağlanacaktır. Daha sağlıklı yaşam koşulları sunmak adına 6,7 ve 8’inci Sınıf öğrencilerimize dağıtılan bu bisikletler sayesinde, siz geleceğin teminatı öğrencilerimiz özgüveninizle beraber, enerjinizi de sağlıklı kullanmış olacaksınız. Bugünün çocukları, yarının büyüklerine yönelik sağlanan olanaklardan bir yenisi olan bisikletler için, yine ilçemizde yapılan bisiklet yolları ile siz öğrencilerimiz rahatça ilçemizi gezebileceksiniz. Tabiî ki bisikletlerimizle gezerken de, trafik kurallarına uymamız gerektiğini asla göz ardı etmemelisiniz. Dolayısıyla Bisikletinizi trafiğe uygun yerlerde kullanırken, her hangi bir kazaya meydan vermemek adına kask takmalısınız” dedi.

MHP Milletvekili Adayı Neşe Gül’den sonra konuşma yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise,

İLK ETAPTA 611 ÖĞRENCİYE BİSİKLET DAĞITILACAK

“Bugün Aslanbucak mahallemizde ilk bölüm dağıtımına başladığımız bisikletlerimizin devamını ise, Pazartesi günü Kuzdere mahallemiz ve sırasıyla, Göynük, Çamyuva ve Tekirova mahallelerimizde dağıtacağız. Gençlerimizin üzerindeki o heyecanı ve enerjiyi atabilmeleri için, bir adım atılması gerektiğini düşündüğümüzde çocuklarımıza bisiklet ödülüyle destek vermemiz gerektiğine karar verdik. Çocuklarımızın bu bisikletleri sağlıklı ve dikkatli kullanabilmeleri için ailelerimize büyük görevler düşüyor. Siz öğrencilerimiz bisikletlerinizi asla kasksız kullanmamalısınız. Öğrencilere her zaman destek veren Belediyemiz, 5’inci sınıf öğrencilere tablet bilgisayar, 6,7 ve 8’inci sınıf öğrencilerimize de bisiklet dağıtmaya önümüzdeki yıllarda da devam ederek, çocuklarımızn eşit şartlarda yaşamasını sağlayacağız.

BİZ, SİZİN İŞÇİNİZİZ

“Kemer Belediyesi sizin Belediyenizdir” diyerek öğrencilere ve ailelerine seslenen Başkan Mustafa Gül, “Biz sizlerin işçisiyiz. Çünkü sizlerin verdiği vergilerle makam aracına biniyor ve de maaş alıyoruz. Dolayısıyla sizlerden aldığımız parayı tekrardan sosyal projeler ve desteklerle sizlere geri çeviriyoruz” dedi.

Öğrencilerden durumu iyi olmayan ve bisikletini annesiyle birlikte teslim alan 6’ncı  sınıf öğrencisi minik, hayatında ilk kez bisikleti olduğunu söyledi ve Başkan Mustafa Gül’e teşekkür etti.

Edinilen bilgiye göre önümüzdeki günler ve aylarda  6-7 ve 8’nci Sınıf öğrencilerine  1800 bisiklet daha dağıtılacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle