Hoşgeldiniz  

KEMER BELEDİYE MECLİSİNDE NELER OLUYOR

Semih Köken | 09 Şubat 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı yapıldı!

Kemer Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Başkan Mustafa Gül’ün izinli olması nedeniyle Başkan Vekili Recep Yılmaz Başkanlığında yapıldı. Meclis üyelerinden, MHP Meclis Üyesi Aslı Bayar Ulukapı, AK Partili Bayram Karaman ve CHP’li Batur Işık’ın katılmadığı toplantıya, bir önceki toplantında alınan kararlara ait karar özetlerin okunması ile devam edildi.
Gündemin 3’ncü maddesinde yer alan, Belediye norm kadro değişikliği oy birliği kabul edildi.
Gündemin 4’ncü maddesi; Belediye Müdürlüklerinin Görev, Yetki ve Çalışma Usul Esaslarına ilişkin yönetmenliklerin ve iş makinelerine ait tescil yönetmenliğinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 5’nci maddesi, Bir önceki yılın gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için Ocak 2015 meclis toplantısında seçilen Denetim Komisyonu Üyelerinden Ramazan Aslancan’ın istifası nedeniyle yerine yeni bir kişinin seçilmesi konusunda oylamaya gidildi. Oylama sonucuna göre AK Partili Yunus Nergis 7 oy, Halit Çilengir 4 oy ve bir boş ile Yeni Denetim Komisyonu üyeliğine AK Partili Yunus Nergis seçildi.
Gündemin 6. Maddesinde yer alan, Kemer belediyesi Göynük Kapalı Spor salonunun ücretinin yeniden belirlenmesi ise; oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis toplantısındaki ilk yakınma, gündem maddeleri okunurken çıktı. Kuzdere ve Aslanbucak Mahalleleri 1/1000 ölçekli ilave artı revizyon uygulama planı ile aynı mahallelerin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliklerinin görüşülmesinin ana gündeme eklenmek yerine önerge olarak gündeme eklenmeye çalışılmasına tepki gösteren AKP’li Meclis Üyeleri ret oyu kullandı.
Gündemde yer alan norm kardo değişikliği ile belediyede boş olarak bulunan 2 adet mühendis tadrosunun 2 adet tekniker kadroyla değiştirilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
Denetim Komisyonu seçiminde aday olmadığı halde seçilince istifa eden AKP’li Meclis Üyesi Ramazan Aslancan’dan boşalan yere AKP’li üyeler Halit Çilengir’i gösterdiyse de yapılan oylamada bu kez de yine aday olmayan AKP’li Yunus Nergiz seçildi.
AKP’li Üye Emine Canik, ilk denetim komisyonu seçimlerinde de AKP grubu olarak Halit Çilengir’i aday gösterdiklerini ancak Ramazan Aslancan’ın seçildiğini, bu durumun tutanaklara normal bir oylama gibi geçirildiğini ve usulsüzlük olduğunu düşündüğünü söyledi.Halit Çilengir de meclis tutanakların çok büyük önem taşıdığını hatırlatarak katiplerin ileride sıkıntı yaşayabilecekleri uyarısında bulundu.
Meclis gündemindeki maddelerden biri de Göynük Spor Salonu’nun kullanım ücretlerinin yeniden belirlemesi oldu. Daha önce günlüğü bin TL, saatliği 200 TL olarak belirlenen tarife aşağı çekilirken okulların salondan yararlanma ücretleri belirlerinirken tartışma yaşandı. Sonuçta yeni kullanım tarifesi, Saat 8 ile 16 arası saat başı 75 TL
Saat 16 ile 24 arası saat başı 100 TL
Günlük 8 ile 16 arası tam gün 500 TL
Günlük 16 ile 24 arası tam gün 650 TL
Devlet okullarına, belediye personeline ve kamu kurumlarına gündüz saat başı 20 TL akşam saatlerinde 40 TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi.
Kuzdere ve Aslanbucak imar planı revizyon, nazım uygulama planlarının imar komisyonuna havalesi konusunda  AKP’li üyelerin bir süre ısrarınrdan sonra, iki adet itiraz dilekçesinin reddi şeklinde yapılan oylamayla oybirliğiyle kabul edildi.

Bir sonraki Meclis Toplantısı 2 Mart Pazartesi Saat 14.00 olarak belirlenerek Şubat ayı olağan meclis toplantısı kapatıldı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle