Hoşgeldiniz  

Kemal Çelik MHP’den istifa etti

SEMİH KÖKEN | 02 Haziran 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Emniyet Eski Genel Müdürü ve 21. Dönem Antalya Milletvekili Kemal Çelik yazılı olarak yaptığı açıklamada; “Devlet içinde devlet ve harici odakların hizmetinde yapılar, ülkemiz için açık tehdittir. Bu tehditin ne kadar cüretkâr olabileceğini yakın geçmişimiz bizlere gösterdi. “Memleket hassasiyetinin” en dorukta olması gereken partim de dâhil, günlük siyasi kazanım beklentileri uğruna, bu tehdit görmezden gelinebilmektedir.” Diyen Kemal Çelik, Bu nedenle, yüreğimde memleket sevdası ve Milliyetçi Hareketin idealleri esas kalmak kaydıyla; bu kurumsal üyelikten istifa ettiğimin bilgisini paylaşırım” dedi.

Kemal Çelik’in e-mail yoluyla gönderdiği yazılı açıklamada şu ifadeler yer alıyor.

Değerli Basın Mensupları, Sayın Halkımız,

Yaşantım boyunca üstlendiğim görevler, beni meseleleri “memleket bütününde” değerlendirme terbiyesiyle adeta eğitmiştir. Aldığım bu terbiye, uzun yıllar boyunca ülkem için yapmaya çalıştığım hizmetlerin de esasen bir gereği olarak, hiçbir konuyu tekil ve keyfi düşünme lüksünü bana tanımamıştır. Sadece benim de değil; benim gibi nice kamu yöneticisi ve memleket sevgisini her şeyin üstünde tutan kişiler için, biliyorum ki bu hissiyat belirleyicidir.

Yıllar içerisinde sizlerin huzuruna defalarca çıktım. Kimi zaman zor ve hassas nice konularda açıklamalarda bulundum. Bugüne kadarki en ileri yaşımda, en olgun ve rahat olmam gerekirken, benim için zor olan bir açıklamayı yapıyor olmanın duygusu içerisindeyim. Ülkemin bugün içinde bulunduğu güçlükleri göz önünde bulundurduğumda, duygusal açıdan zor olan bu durumu aklım, kolaylıkla aşmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti, tarihi boyunca zorluklarla karşılaşmış ve her dönem dışarıdan yönlendirme teşebbüslerine maruz kalmıştır. Memleket sevdalısı bizler, böylesi durumları kabul edemeyiz. Bu oyunları bozmak için, her dönemde elimizden gelen çabayı gösterdik. Çünkü idarenin elinizde olmaması, sadece güvenlik değil; yatırım, ekonomi, eğitim, sağlık, adalet, kamu huzuru ve ülkenin bütünlüğü gibi hemen her konuda kontrolü kaybettiğiniz anlamına gelir.

Bugün Türkiye’mizin bir temizlenme süreci geçirdiği bir gerçektir ve henüz tam manasıyla tamamlanmamıştır. Devlet içinde devlet ve harici odakların hizmetinde yapılar, ülkemiz için açık tehdittir. Bu tehditin ne kadar cüretkâr olabileceğini yakın geçmişimiz bizlere gösterdi. “Memleket hassasiyetinin” en dorukta olması gereken partim de dâhil, günlük siyasi kazanım beklentileri uğruna, bu tehdit görmezden gelinebilmektedir.

Türkiye: Millet iradesinin hâkim kılınmasıyla; dış ve paralel yapıların yönlendirmesine girmek noktasında bir yol ayrımındadır. Emniyet Genel Müdürlüğü, valilik, milletvekilliği görevlerini yapmış ve milliyetçi hassasiyeti yaşantısının tümünde hâkim bir yurttaş olarak, bu önemli yol ayrımının fotoğrafını kolaylıkla çekebiliyorum. Temiz bir devlet idaresi için, yönetimde istikrara olan ihtiyacı görmemek mümkün değildir.

Benim için açık bu durumu, parti terbiyemin gereği olarak, kamusal ölçekte ifade edebilmem pek mümkün değildi. Bu nedenle, yüreğimde memleket sevdası ve Milliyetçi Hareketin idealleri esas kalmak kaydıyla; bu kurumsal üyelikten istifa ettiğimin bilgisini paylaşırım. İfade etmeye çalıştığım durumun, tüm ülke sevdalısı yüreklerce bilinmesini bir gereklilik olarak görüyor ve Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa ediyorum.

7 Haziran 2015 genel seçimlerinin hemen öncesinde partimden istifa ediyor olmam, çeşitli şekillerde yorumlanabilecektir. Ancak hakikati duymak ve bilmek isteyenler, şimdi söyleyeceklerime kulak versinler: Daha önceki hafta ve aylarda istifa etmedim, çünkü sanırım bilindiği gibi kolaylıkla yapabilecek olmama rağmen, başka bir siyasi partiyle temas etmek düşüncesinde olmadım. Bugün de, istikrarın gerekliliği için açıklıkla işaret ettiğim siyasi parti ya da bir diğeriyle temas etmişliğim söz konusu değildir. Bugün sadece, memleket işlerinde “bütüncül düşünme” terbiyemin bir sonucu olarak, vicdanen hissettiğim sorumluluğu yerine getiriyorum. Kişisel bir düşünce içerisinde bulunmadığının en açık göstergesi, istifamı bugün açıklıyor olmamdır.

Vatanperver yürekler, içinde bulundukları siyasi yapıların nasıl da böylesi temel bir konuyu görmezden geldiğini, söylemeye dilim varmıyor ama nasıl da “yanlışa yakın durduğunu”  fark etmelidirler. Ülke sevgisi, ülke gerçeklerini iyi okumaktan geçer.

Gönlümün sahibi olan milliyetçi kardeşlerimin, onlardan değil ama kurumsal kimlikten, zorunlu gördüğüm “bir memleket hassasiyeti” için ayrılıyor olmamı, doğru değerlendireceklerine inanıyorum. Ülkem için bir kez daha en iyi olduğunu düşündüğümü yapıyor olmanın huzuruyla, sizlere saygı ve sevgilerimi sunar; 7 Haziran 2015 seçimlerinde vatandaşlarımızın dikkatli davranmaları gerektiği yönündeki açık kanaatimi, özellikle ekonomi ve güvenlik konularındaki istikrara olan ihtiyaç nedeniyle paylaşırım.3828_1

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle