Hoşgeldiniz  

Kaybolan turist 7 saat sonra kurtarıldı

Semih Köken | 14 Eylül 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Çıktığı dağ yürüyüşünde kaybolan Avusturyalı turist, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Çıktığı  dağ yürüyüşünde kaybolan Avusturyalı turist, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Roland Samhaber (55), yürüyüş yapmak için cuma günü saat 10.00 sıralarında Konyaaltı ilçesine bağlı Hisarçandır köyünden yola çıktı. Likya Yolu’nda, dün saat 15.00 sıralarında yönünü kaybeden, suyu ve yiyeceği de tükenen Samhaber, Avusturya Konsolosluğundan yardım istedi.

KILAVUZ AKGÜL’DEN YARDIM TALEBİ

Konsolosluğun, durumu 112 acil servis ekipleri ve jandarmaya bildirmesi üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı. AFAD ve jandarma ekipleri, Samhaber’in bulunduğu noktayı belirlemek için kılavuz Osman Akgül’den yardım talebinde bulundu. Arazi taraması sonucu yaklaşık 7 saat sonra Hacı Ahmet Mezarlığı mevkisinde bulunan Avusturyalı turist, ekiplerin ilk müdahalesinin ardından Beldibi Jandarma Komutanlığına getirildi. Susuz ve bitkin olduğu gözlenen Samhaber, daha sonra Kemer Anadolu Hastanesinde tedavi altına alındı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle