Hoşgeldiniz  

Kadir Batu:” Sen Kemere Ve Mhp ye Yakışmadın”

SEMİH KÖKEN | 29 Mart 2014 | Kemer Güncel A- A+

ATSO Kemer Temsilcisi Kadir Batu Kemer turizminin içinde bulunduğu acı gerçekleri ortaya koydu.
Yerel yönetime ve başında bulunan Başkan Mustafa Gül’ü eleştiren Batu, “ATSO Kemer Temsilciliği olarak, yasaların izin verdiği ölçüde her türlü protesto eyleminin içinde, yanında, liderliğinde olmaya hazır olduğumuzu ifade ederim” dedi. İşte Kadir Batu’nun açıklamaları…
“Mustafa’yı aday göstermeyin, gerekirse kaybedin…” CHP Genel Eski Başkanı Deniz Baykal
(2004 Yerel seçimleri öncesi O dönemki CHP Kemer İlçe Başkanı Sn.Salim Uysal’a söylediği söz…)
Haklıymış Sn.Genel Başkan…
1-12 Haziran 2011 Genel Seçimleri sonrası “Kızlarımdan dahi MHP’ye oy istemedim” diyeceksiniz…
2-Günlerce basında AKP’ye,CHP’ye geçmek için çabalar gösterdiğiniz haberlerini bir kez olsun yalanla(ya)mayacaksınız…
3-Fatih Ürek,Kuşum Aydın,Ankara’lı Ayşe,Hülya Avşar vb.sanatçılar haricinde Festival vb.organizasyonlarınızda MHP Genel Merkezi sanatçısına,ÜLKÜCÜ kimlikli 1 tane sanatçıya,1 delikli kuruşunuz nasip olmayacak..
Bunları söyleyen adam ne MHP ye Nede Kemere yakışmadı.

ATSO Kemer Temsilcisi Kadir Batu Kemer turizminin içinde bulunduğu acı gerçekleri ortaya koydu. Yerel yönetime ve başında bulunan Başkan Mustafa Gül’ü eleştiren Batu, “ATSO Kemer Temsilciliği olarak, yasaların izin verdiği ölçüde her türlü protesto eyleminin içinde, yanında, liderliğinde olmaya hazır olduğumuzu ifade ederim” dedi. İşte Kadir Batu’nun açıklamaları…
YÜKSEK SESLE KONUŞACAĞIZ!
“Turizmcimizin, esnafımızın yaşadığı bu sıkıntılı süreçte elde olmayan bazı dış şartların, diğer turizm ülkeleriyle rekabetten kaynaklanan negatif etkilerin olduğunu kabul etmekle birlikte, gelinen bu noktada yıllardır atanmışlarımız, seçilmişlerimiz, yerel ve genel bütün idarecilerimiz tarafından ihmal edilen, ötelenen, görmemezlikten gelinen, yanlış politikalardan, vizyonsuz icraatlardan kaynaklanan sorunların, sonuçların, acı gerçeklerin bugün karşımıza çıktığını görmekteyiz.Bu noktada daha fazla geç kalınmadan, işler daha fazla kötüye gitmeden yöneticilerimizin, icra makamlarımızın radikal kararları uygulamaları, yerine getirmelerinin zamanının çoktan gelip, hatta geçiyor olduğu gerçeğini ATSO Kemer Temsilciliği olarak buradan yüksek sesle dile getiriyoruz”
“KEMER KART DENİZBANK’IN REKLAMI MI? “
“ Kemer’de son günlerin gündemlerinden birini oluşturan Kemer Belediyesi ve Denizbank A.Ş nin birlikte gerçekleştirdiği “Kemer Kart” projesinin Kemer esnafına, Kemer’li hemşerilerimizin hayat kalitelerine, ekonomilerine katkılar sağlayacağını ümit ediyor, bu projenin uygulamada başarı sağlayıp sağlayamayacağını, normal bir kredi kartı, banka kartından ne gibi artı, farklı özellikleri olduğunu, Denizbank A:Ş’nin reklamdan öte Kemer’lilere ne gibi fayda sağlayacağını önümüzdeki günlerde irdeleyip, inceleyip bunu da önümüzdeki günlerde Kemer kamuoyu ile paylaşacağımızı ifade ediyorum”
SHOPPING CENTER’LAR KONUSU
“Yine sözlerimin başında, hak, vicdan, adalet anlamında yıllardır ve artarak sorun teşkil ettiğini, bölgemizde bulunan binlerce esnafımızı mağdur ettiğini, ekmeklerine kan doğradığını, acentelerin rehberlerinin büyük bir kısmının yanlış, haksız yönlendirmeleriyle müşteri taşıdığı, fahiş fiyatlarla ülkemize gelen misafirlerimize ürünler satıldığını ve ülke imajımıza zararlar verildiğini, hanutçulukla sistemlerini, ticaretlerini yürüttüklerini, çoğunluğun kaçak işçi, personel çalıştırdıklarını bildiğimiz SHOPPING CENTER’lar konusunda yıllardır; ATSO Başkanımız Sayın Çetin Osman BUDAK beyefendi ve yönetim kurulu üyelerinin, sade esnaf ve ATSO Kemer Temsilcisi olarak şahsımın her platformda yetkililere, bu sorunlara, haksızca uygulamalara çare bulunuz, kayıtsız kalmayınız diye seslendiğimiz, sektörle kamu arasındaki köprü vazifemizi yerine getirmeye çalıştığımız bu SHOPPING CENTER’lar konusunda Kemer belediye Başkanı ve görevlileri hakkında, lejanta, imar,iskan uygulamalarına, mevzuatlarına ( 15/30 konut altı ticaret alanı uygulaması…..) uygun olmadıkları iddiaları ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na bulundukları suç duyurusundan ve açmış oldukları davalardan dolayı, kendileri de bir hukukçu olan Kemer CHP İlçe Başkanı Sayın Avukat Umut Güneş Bey’i ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor, bu davalar sürecinde ATSO olarak, maddi manevi yanlarında, yanı başlarında olduğumuzu bilmelerini ister, kendilerine başarılar dilerim”
MEVCUT PAZAR YERİNDE KAÇ TEZGÂH, ESNAF VARDIR?
BUNLARIN KAÇI KEMER İKAMETGÂHLI KAÇI KEMER İKAMETGÂHLI DEĞİLDİR?
“ Yine bölgemizde bulunan, amaçlarını her geçen gün aşan, büyük çoğunluğunu Kemer dışından gelen pazarcı esnafların teşkil ettiği, semt pazarlarının Kemer’de yerleşik esnafımıza ticaret erbabına haksız rekabet yaşattığı gün gibi aşikârdır, gerçektir.
Bu gerçek Kemer’de, ilçemizde bulunan bu olumsuz turizm, ticaret şartlarına rağmen yaşama, var olma, evine ekmek götürme derdinde olan, kirasını ödemekte zorlanan, kapısında icra tehdidi eksik olmayan esnafımızı derinden üzmektedir.
Bu konuda ilçemizdeki görev başında bulunan yerel yöneticilerimize sormak istiyorum; Haftanın bir günü görev alanınız içerisinde bulunan semt pazarlarının, yerleşik esnafımızda yaşattığı mutsuzlukla, haksız rekabet ile ilgili vicdan muhakemesinde bulunuyor musunuz?
Özellikle ilçemiz dışından gelen, Kemer ilçesi sınırları içerisinde ikamet etmeyen, Kemer’in değerlerini, gelirlerini ilçe sınırlarının dışına çıkartarak, Kemer ekonomisine zarar veren pazarcı esnafı hakkında ne düşünüyorsunuz?
En başta 2009Yerel seçimlerinin öncesinde ve hemen sonrasında semt pazarı olgusunu, haftanın bir ya da iki günü “İndirim Günleri, Salı Pazarı vb.” isimler altında, çarşıda cazibe merkezi oluşturmak maksadıyla, kemer Merkez Çarşısı içerisinde, caddeleri üzerinde kurma, bu projeyi deneme sözü veren Kemer Belediye Başkanı Sn: Mustafa Gül ve Belediye meclis üyelerine soruyorum; Bu sözünüzde neden durmadınız?
Bu projeyi neden denemediniz? Mevcut haliyle, çarşıdan tamamen kopuk haliyle, Pazar yerine ulaşım sistemiyle, Pazar yerinden otellere ulaşma sistemiyle, Semt pazarının yerleşik esnafımıza, Kemer’imize hiçbir faydasının olmadığını, zarar verdiğini gözlemleyebiliyor musunuz?
Gözlemleyebiliyorsanız neden gerekeni yerine getirmiyor sunuz? 2009 yerel seçimlerinden sonra Mevcut Pazar yeri kurulurken; Kemer dışından, Kemer’de ikametgâhı bulunmayan kişilere Kemer Pazarında kati suretle yer verilmeyeceğinin sözünü veren Kemer belediye Başkanı’na soruyorum; Mevcut Pazar yerinde kaç tezgâh, esnaf vardır?
Bunların kaçı Kemer ikametgâhlı kaçı Kemer ikametgâhlı değildir?”
ATSO KEMER DOSYASI, KEMER’DE TURİZM VE TİCARETİN SORUNLARI İÇERİKLİ RAPORU, SUNUMU; SİZ, BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİZ, O DÖNEMDEKİ DANIŞMANLARINIZ HİÇ OKUDUNUZ MU?
“Çarşı merkezlerinde “İndirim Günleri, Salı Pazarı vb.” isimler altında esnafın seri sonları ürünlerini uygun fiyatlarla halka, tüketiciye sundukları projelerin nerelerde başarı ile nasıl uygulandığı konularında ATSO olarak rapor, bilgi vermeye hazır olduğumuzu da ifade ediyorum.Yine Kemer Belediye Başkanı Sn. Mustafa Gül beyefendiye soruyorum; KEMİAD Başkan Yardımcısı görevim icabıyla 2010 Aralık tarihinde Marina Nevigatör Restauranta şahsımın da hazır bulunduğu , Dernek Başkanımız Sn.Ali Nail Kılınç beyefendinin takdim ettiği, büyük emeklerle hazırlanan Kemer Turizmi Sorunlar ve Çözüm Önerileri raporunu ve yine geçtiğimiz günlerde ATSO Kemer Temsilcisi olarak yine şahsımın da hazır bulunduğu, makamınızda tarafınıza takdim edilen, ATSO KEMER DOSYASI, Kemer’de Turizm ve Ticaretin Sorunları içerikli raporu, sunumu; siz, belediye meclis üyeleriniz, o dönemdeki danışmanlarınız hiç okudunuz ? Eğer taraflarınız tarafından okunduysa sorunlar ve çözüm önerileri hakkında neden en küçük bir adım atmıyorsunuz?”
NEDEN ÇARŞIDA ETKİNLİKLER YAPILMIYOR?
Gerek seçmen sayısı ile gerek coğrafi konumu ve Merkez İlçe Belediye, Ağabey Belediye olma durumundan dolayı en başta yine Kemer Belediye Başkanı ve diğer Belde Belediye Başkanlarına sormak istiyorum;
Bu kötü, sıkıntılı geçen turizm sezonunda esnafımıza, ticarete olumlu katkı sağlayacağını düşündüğüm, Turistleri, Otellerde konaklayan misafirlerimizi çarşı merkezlerimize çekecek, cazibe yaratacak, çarşılarda hareketlilik sağlayacak Kültürel Etkinlikleri (Folklor, Mehteran Gösterileri, Müzik Grupları, Animasyon Gösterileri, El Sanatları Sunumları, Su Showları vb.) haftanın belirli günlerinde veya her gün neden yapmıyorsunuz, gerçekleştirmiyorsunuz, denemiyorsunuz?
Bu etkinliklerin akılcı yöntemlerle, birlik beraberlik içerisinde, herkesin katkı koyarak fazla külfetli ekonomik boyutu olmayacağı iddiası ile bu tip kültürel etkinliklerle esnafın kanayan yaralarına bir nebze olsun merhem, ilaç olmayı, yanlarında olduklarınızı neden hissettir miyorsunuz?
Neden esnafın dertlerine çare olmaya yanaşmıyorsunuz?
KEMER TURİZMİN 4.LİGE DÜŞMESİNDE KEMER BELEDİYE BAŞKANI VE DİĞER BELEİDYE BAŞKANLARININ SORUMLULUĞU YOK MU?
“ Son dönemde hemen hemen her kesimde herkesçe dillendirilen, seslendirilen maalesef gerçekliği kabul edilen; Kemer Turizminin, Turizmcinin, esnafın turizmde aldığı pay konusunda, çarşıda turiste davranış kalitesinde vb. birçok konuda 3. Lige, 4. Lige düştüğü gerçeğinde yine en başta Kemer Belediye Başkanı ve diğer Kemer Belde Belediye Başkanları olarak, yerel yöneticilerimiz olarak bu durum tespitlerinde, acı gerçeklerde sorumluluklarınız olduğunu görebiliyor musunuz?
Bu gerçekleri görebiliyorsanız, gelinen noktalarda payınız olduğunu düşünüyorsanız, popülist siyaset yapmadan; büyük bir samimiyetle esnafın yanında olduğunu göstererek, yapabileceklerinizi neden yerine getirmiyorsunuz, yapmıyorsunuz?”

İŞTE BÜTÜN BU NEDENLERDEN DOLAYI OYUMU SİZE VERMİYORUM ….DEDİ

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle