Hoşgeldiniz  

Jonglörlerden renkli festival

Semih Köken | 09 Ekim 2015 | Kemer Güncel A- A+

TÜRKİYE Jonglörler Festivali’nin (J-Fest) 10’uncusu Antalya’nın Kemer İlçesi’nde başladı. Yoğun katılımın olduğu festivalde jonglörlerin gösterileri büyük ilgi gördü.

J-Fest, Kemer merkezdeki Kültür Sokağı’ndan başlayan ve Liman Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşle başladı. 15 ülkeden 300’e yakın jonglör ve sirk sanatı ile ilgilenenlerin katıldığı kortej renkli görüntülere sahne oldu. Turistlerin de büyük ilgi gösterdiği yürüyüşün tamamlanmasının ardından meydanda çeşitli şov ve gösteriler sunuldu.
TURKIYE JONGLORLER FESTIVALININ 10UNCUSU ANTALYANIN KEMER ILCESINDE KORTEJ GECISIYLE BASLADI. KORTEJ SONRASI JONGLORLER HUNERLERINI SERGILEDI.  (FOTO-DHA: LEVENT YENIGUN/KEMER)
‘JONGLÖR SAYISINI BİLMİYORUZ’

J-Fest kurucu ve organizatörlerinden Deniz Soyarslan, ilk J-Fest’i 2006 yılında yaptıklarını söyledi. Soyarslan, “Türkiye’de jonglör sayısı gün geçtikçe artıyor. Bizim bildiğimiz 2 bin 25 jonglör sanatçısı varken bugün sayısını bilmiyoruz. Bu festivalin özelliği jonglörlük ve sirk sanatlarıyla ilgilenen dünyadaki diğer ülkeler ve Türkiye’nin değişik yerlerinden insanları bir araya getirmek” dedi.

‘AMACIMIZA ULUŞATIK’

Kurucu ve organizatör Enis Yuğnak da “Daha önce bir avuç insandık ama yıllar geçtikçe yüzlerce insan olduk. İnsanlar bu festivalde buluşup, yeteneklerini sergileyerek herkesle paylaşıyor. Zaten amacımız da buydu ve 10’uncu yılımızda da amacımıza ulaştık. Bu festival sayesinde Türkiye’deki jonglörler birbirine daha hızlı ulaşabildi.

Sihirbazlar ile jonglörlerin farkı vardır. Sihirbazlar yaptıkları gösteriyi saklamak isterler ama jonglörler saklamaz, gösterir ve paylaşır” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle