Hoşgeldiniz  

Jandarma ‘Mobil Karakol’unu tanıttı

SEMİH KÖKEN | 28 Şubat 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel A- A+


Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Türkiye genelinde faaliyete geçen 20 mobil karakoldan biri turizmin önemli merkezlerinden Kemer’de trafiğe çıktı. Kemer’de kış aylarında artan hırsızlık olayları jandarmayı harekete geçirdi ve Mobil Karakol hizmetini devreye soktu. Daha önce binek araçlarda yapılan uygulama artık daha büyük ve içerisinde bilgisayar ile yazıcını yanı sıra ifade alınması için özel koltuklar, tuvalet, buzdolabı, 2 kişilik ranza yatak, klima, içeride ve dışarıda güvenlik kamerası ile monitör (görüntü kayıtlarının izlenebilmesi için) ve jeneratör bulunuyor.

 

 

Bir asayiş timi yani 4 kişinin görev yaptığı mobil karakol turizm bölgesi Kemer’de çeşitli noktalarda ring halinde çalışacak. Mobil Karakol özellikle kalabalık olan noktalarda bulunacak. Mobil Karakol vatandaşlara yerinde emniyet ve asayiş hizmetini verebilmek için dizayn edildi. Mobil Karakolun tanıtımında aracı merak eden esnaf da aracı incelemek ve bilgi almak için aracın etrafında toparlandı.

Esnaf Mehmet Şahonay; “Bu bizim için bulunmaz bir fırsat güvenlik açısından. Bu tarz bir Mobil Karakol uzun süre düşünsek bile aklımıza bile gelmezdi. Benim gibi kalp hastaları için çok güzel ifade için karakola gitmeden burada ifade vermek. Birde kapalı yer fobim var araçta rahat rahat bu uygulama yapılabilir. Uzun süreli görev yapacak askerlerimiz için çok güzel. İçini gezdim ve anlattılar neler olduğunu içerisinde sadece kahve ve çay eksik. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Göynük Esnafı Gökhan Uslu; “Araç gerçekten güzel dizayn edilmiş. Bizim için en önemli konu artık biz karakola gitmiyoruz. Karakol ayağımıza kadar geliyor” dedi.jandarma-mobil-karakolunu-tanittibc1973aba836db573b66

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle