Hoşgeldiniz  

HALUK LEVENT CUMHURİYETİN 98. YILI KUTLAMALARINDA KEMER’İ COŞTURDU

Semih Köken | 30 Ekim 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

HALUK LEVENT CUMHURİYETİN 98. YILI KUTLAMALARINDA KEMER’İ COŞTURDU

Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla Haluk Levent Kemer’de konser verdi.
Kutlamalar, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, meclis üyeleri Hasan Ali Acar, Ferhan Fidan, İsmail Aka, Mustafa Tıraş, Cumali Afşin ve binlerce vatandaşın katılımıyla yapılan fener alayı ile başladı.
Cumhuriyet Meydanından Ahmet Erkal Spor Tesislerine kadar süren fener alayında 350 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açıldı.
Fener alayına katılanlar ellerindeki meşaleleri de yakarak Türk Bayrağı’nı salladı. “Ne mutlu Türk’üm diyene!”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” gibi slogan atan vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu.
Kutlamalar kapsamında daha sonra sahneye ünlü rock sanatçısı Haluk Levent çıktı. Levent, sevilen şarkılarını seslendirdi.
Konser alanını dolduran binlerce kişi sanatçı Haluk Levent’in söylediği şarkılara zaman zaman eşlik etti.
Sahneden inerek konseri izlemeye gelenlerin arasında da dolaşan Levent, özellikle gençlerle birlikte eserlerini okudu.
Levent, Başkan Topaloğlu’nu zeybek oynaması için sahneye davet etti. Başkan Topaloğlu’nun zeybek oyunu konser alanını dolduranlardan büyük alkış aldı.
Sahnede konuşma yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Cumhuriyet’in kolay kurulmadığını belirterek, Gazi Mustafa Kemal’in Cumhuriyet’i Türk gençliğine armağan ettiğini hatırlattı.
Kemer Belediyesi olarak Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlere her zaman sahip çıktığını ve çıkmaya da devam edeceğini ifade eden Başkan Topaloğlu, “Belediye olarak ana sınıfından 8. sınıfa kadar tüm öğrencilerin kırtasiye malzemelerini ücretsiz verdik. Lise öğrencilerinin servis ücretlerini biz karşılıyoruz. Ahmet Erkal Destek Eğitim Kurs Merkezinde üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize ücretsiz kurs imkanı sağlıyoruz. Turizmcilerle görüşerek üniversite kazanan öğrencilerimize 500 liralık burs desteği sağlıyoruz. Kemer Belediyesi olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Bayramı’nız kutlu olsun.” dedi.
Cumhuriyet’in altın tepsiyle sunulmadığını belirten Topaloğlu, şöyle konuştu:
“Cumhuriyeti kuranlar çok bedel ödedi. Sadece Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları 19 Mayıs 1919’da bir kıvılcım yaktılar. Bu kıvılcım, 1. ve 2. İnönü Savaşları, Başkomutanlık Meydan Muharebesini getirdi. 9 Eylül’de düşman denize döküldü. 28 Ekim 1923 akşamı Atatürk dedi ki: ‘Efendiler yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz.’ Cumhuriyet olmasaydı Haluk Levent konserini izleyemezdik.”
Haluk Levent ise alanı dolduran herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Gece sonunda havai fişek gösterisi sunuldu.
Bir 2 kişi, müzik enstrümanı çalan insanlar, ayakta duran insanlar, gitar, iç mekan ve şunu diyen bir yazı 'HALUK LEVENT' görseli olabilirBir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve kalabalık görseli olabilirBir 2 kişi, müzik enstrümanı çalan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilirBir 1 kişi, anıt, su kütlesi ve yazı görseli olabilirBir 10 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve kalabalık görseli olabilir
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle