Hoşgeldiniz  

GÜNEŞ İHANET EDEN CHPLİLERİ TEK TEK AÇIKLADI

SEMİH KÖKEN | 20 Nisan 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

YEREL SEÇİMLERDEN SONRA İLK KEZ KONUŞAN AV.UMUT GÜNEŞ BAŞTA NECATİ TOPALOĞLU OLMAK ÜZERE AHMET CAN , TUNCER KAPLAN , SALİM UYSAL ,DURMUŞ CAN, KEMAL YÜKSEL , YILMAZ HAMURCU, AKŞAÇLI MUZAFFER YILDIZ VE BİR ÇOK CHP DE GÖZÜKÜP MHP YE ÇALIŞTILAR DİYEREK BELGELER VE FOTOĞRAFLARLA AĞIR ELEŞTİRİLERDE BULUNDU.

CHP ilçe binasında yapılan basın toplantısında AV.Umut Güneş ilçe Başkanı ile soruları cevapladı şu açıklamalarda bulundu. ”

Siyasette temel bir olgu vardır. demokrasiye inanıyorsanız, çıkan sonuçlara da saygı duyacaksınız. CHP Kemer’de başkanlık nezdinde 3 bin 531, belediye meclisinde de 4 bin 42 oy aldı. Çıkan sonuçtan da anlaşılıyor ki özellikle partimiz içerisinde veya seçmen nezdinde bir algı çalışması yapıldı. Bu çalışmada bazı kişilerin ihaneti ve işbirliği sayesinde bir hobi yaratılarak seçmen kararı etki edilmeye çalışıldı ve bunda da başarılı olundu. Bir ayağı içerde, bir ayağı dışarıda olan, fizikiyle CHP’li olup ama ruhuyla olmayan birtakım siyaset cambazlarının etkisiyle bu sonuç ortaya çıktı. Elbette örgütümüzün, aday olarak benim ve belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın hataları ile eksiklikleri mutlaka olmuştur. Ama CHP bu seçime ruhunu, emeğini ve çabasını iyi niyetle koydu. Güzel bir mesaj verildi ve iyi bir algı yaratıldı. İyi bir ekip çalışması yaptık.

Bu seçimin galibi aslında CHP olacaktı ve bu CHP’nin seçimiydi. Çünkü vatandaşta yüzde 87’lik bir değişim talebi vardı. 5 yıl hizmet yapamayan, çok eleştirilen ve çete başı olarak yargılanan bir adayın 10 bin 200 oy alması bana göre halkın tercihten bir hatası ama saygı duyuyorum. Kendisi bile bu sonuca inanamamıştır. İki tane yolsuzluktan yargılanan bir insanın 18 bin oy alması düşündürücüdür. Ama saygı duyuyorum. Seçimdeki rezaletler ve çirkinlikler zaten ortada. 2009’da bir algı çalışmasıyla seçim kazanan ve 2014’de ise, ‘aman Yusuf Üras gelmesin, AKP seçim kazanmasın’ diye bir algı çalışmasıyla bu kadar oy alınıyorsa, burada oturup ciddi ciddi düşünmek lazım. Sosyolojik anlamda da bunun analizlerini çok iyi yapmak lazım. CHP seçmen nezdinde kaybetmedi. CHP’yi kaybettiren insanlar, partinin içinde olan insanlar. Ruhu başka yerde, bedeni CHP içinde olan bazı insanlardı. Biz seçim sonrasında bazı çalışmalar yaptı.

Elimizde bir takım fotoğraflar var. Bu fotoğraflar CHP’nin bu seçimlerde uğradığı ihanetin açık göstergesidir. Bu adamlar o kadar utanmaz, namussuz ve şerefsiz adamlar ki aynı zamanda bu adamlar hala bir şeyin arayışındalar. Bir takım karalamalar ve yaftalamalarla, alın teri dökmüş, inanmış, saf ve mücadele etmiş tüm CHP’lilerin o çabasına da ihanet etmeye devam ediyorlar. Özellikle ‘AKP’ye satıldı’ diye iddia ortaya koyan her bir insana açıkça diyorum ki onlar namussuz ve şerefsizlerdir. Hastalığımı dahi kullanmaya çalıştılar.

Bu partiye başta ihanetin en büyüğünü yapan, Necati Topaloğlu’dur. Bu parti Necati Topaloğlu’na 10 yıl belediye başkanlığını kazandırdı. Her CHP’li kendisine destek verdi. Baş tacı yaptık. Kanaat önderi ve başkanımız olarak her yerde kendisini öne çıkardık ve değer verdik. Ama seçimi kaybettiren ana unsurlardan bir tanesi Necati Topaloğlu’nun MHP’ye çalışmasıdır. Özellikle son hafta ev ev, bölge bölge gezerek, bir algı yaratıp, bunu yapmıştır. İhanet eden insanlar, ihaneti hayatı boyunca devam ettirirler. Eğer CHP, parti içindeki bu ihaneti ayrıştırmadığı sürece 2019’da da aynı şeyi yaşayacaktır. Çünkü 2004, 2009 ve 2014’te devam etmiştir. Elimizde fotoğraflar var. 2014’te ihanet eden insanlar, 2009’da da ihanet etmiştir. Bu partiyi ele geçirmek istiyorlar. Çünkü bu parti, seçimi belirleyen bir partidir. Ama nedense seçimi kendi kazanamıyor. Ancak seçimi belirliyor. Bu ilişkileri anlamak mümkün değil ama bunları deşifre etmek gerekiyor. Çünkü CHP’nin ana sıkıntısını ortaya koymak ve artık yüzleşmek gerekiyor. Bu parti eğer kendi oy ve geleceğine sahip çıkmak istiyorsa, yüzleşmek zorundadır. Genel Merkeze kadar yüzleşmek zorundadır.

İnsanların siyasal tercihlerine bir şey diyemeyiz. MHP’liysen MHP’ye git ama bir ayağın CHP’deyse bu ikiyüzlülüktür. Hala utanmadan, sıkılmadan CHP’nin yönetiminde sahip olmaya çalışıyorlar.

Kazım Gül, Muzaffer Yıldız, Recep Yılmaz,  Necati Topaloğlu, Ahmet Can, Tuncer Kaplan, Yılmaz Hamurcu, İlhan Demirtaş, Kemal Yüksel, Semih Top, Barış Demirtaş, Galip Çelik, İsmail Çelik, Deniz Gül, Serkan Can, Arif Can, Cengiz Adaletli, Tülay Yılmaz, İlyas Ertürk, Serkan Gül, Cengiz Cantürk, Süleyman Yorulmaz, Ersegün Çam, Muzaffer Yıldız, Raşit Manış, Özlem Güngör, Kemal Gül, Ali Can, Cemal Gül, Durmuş Can, Osman Kozak, Salim Uysal’ın isimlerini sayarak, fotoğraflarını gösterdi. Her karede ve her çalışmada varlar. CHP’nin hiçbir çalışmasında yoklar. O zaman neden duruyorsunuz? Neden partilisiniz? Çıkın gidin. Bu partinin iç ilişkilerine hangi hakla müdahale ediyorsunuz. Bu seçim kaybedildiyse, algı bozukluğundan kaybedildi. CHP için zayıf bir imaj verildi. İhanetin en büyüğünü yapanlardır bunlar. Yetmemiş gibi bir de seçimde MHP’de resmi görev almış olanlar var. Bir çoğu, ‘Biz CHP’liyiz, gelin MHP’ye verelim, AKP gelmesin, CHP kazanamayacak’ dediler. Algı bozukluğu yarattılar. Bu seçimi satan bunlardır.

Sonuna kadar o bayrağı Kemer’de dikeceğiz. Temizleyerek, mücadele ederek dikeceğiz. Topaloğlu görevi sona erdi herkese teşekkür etti ama CHP’ye teşekkür etmedi. 29 Mart’ta mitingte Mustafa Gül, ‘Katkılarından dolayı Necati Topaloğlu’na teşekkür ederim’ diyor. Mustafa Gül doğru söylüyor. Sayın Topaloğlu teşekkürü hak etmiştir. Yazıktır günahtır. Bir insanın, partinin, inanan insanların ve bölgenin kaderiyle bu şekilde oynanmaz. Bu alçaklıktır, namussuzluktur, şerefsizliktir. Ondan sonra çıkacaklar, ‘hesap ver’ diyecekler. Bunlar bu kadar arsız ve yüzsüz. Bir restoran köşesinde CHP’nin seçim sonucu tartışılmaz. Bu bir disiplin suçudur. Bizim mücadelemiz devam edecek. Bu insanlarla mücadele edeceğiz. İlçe Örgütümüz gereğini yapacaktır. Başımız dik, anlımız açık ve sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Belediyenin takipçisi olacağız. Artık her şey ortada.

 

CHP Kemer İlçe Başkanı Belma Murtezaoğlu

 

Seçim bizi çok yaraladı. Burada bir alışkanlık türemiş. İkinci bir CHP gibi görünen MHP var. Herhalde bunu kökten temizlemek bana nasip olacak. 2009 yılında bunu kimse temizleyememiş ama ben kararlıyım ve bunu temizleyeceğim. Nereye kadar giderse gidecek. Bu kişiler gözümüzün içine baka baka MHP’ye gidip çalışıp, ‘ben CHP’liyim’ diyemez. Bu benim kural ve kaidelerime uymuyor. Ben bunu çok kısa zamanda temizleyeceğim. Bu kişilerle ilgili çok şikayet dilekçesi var. Bu açıkça bir parti suçudur. Bu arkadaşları istifaya çağırıyoruz. Kendileri atılırsa partiye dönmeleri çok zor. Aynı düzen giderse bu bölgede CHP kazanamaz. Partiyi küçültüyorlar ve bizi göz göre göre küçülttüler.     ” dediH1330016 H1330019 H1330014 H1330013 H1330012 H1330001BASIN TOPLANTISININ GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN

 

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle