Hoşgeldiniz  

GÜNAYDIN BAŞKAN ‘Beldibi rant bölgesi olmuş’

SEMİH KÖKEN | 17 Aralık 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KEMER Belediye Başkanı Mustafa Gül, Göynük’te esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Başkan Gül, Göynük’te yapılan çalışmalar ve Beldibi’nde devam eden yıkımlarla ilgili bilgi verdi.

Kemer Belediyesi Göynük Hizmeti binasında esnafın isteği üzerine gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün yanı sıra Başkan Yardımcısı Semih Top ve belediye meclis üyeleri, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Karadüz ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Toplantıya katılan esnaflar adına konuşan Şener Akbulak, belediyenin Beldibi Mahallesi’nde yaptığı yıkımları desteklediklerini söyledi. Akbulak, “Yaptığınız çalışmaları takdirle takip ediyoruz. Ayrıca Beldibi’ndeki kaçak yapılanmayla ilgili çalışmalarınızı destekliyoruz ve bu konuda yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” dedi.

‘GÖYNÜK İÇİN BİR ŞEYLER YAPACAĞIZ’

Turistin oteller bölgesinden yukarı nasıl getirilebileceği konusunda esnafın sorusunu yanıtlayan Başkan Mustafa Gül, Şubat ayına kadar Göynük’teki çalışmaları tamamlamak istediklerini belirtirken, “Göynük’e bakılınca 2 otelin altında dükkanların yapılması tüm bölgeyi etkilemiş ve caddenin tamamını öldürmüş durumda. Herkes görevini yapacak, otelci otelciliğini, esnaf esnaflığını yapacak. Biz burada hep görevleri karıştırmışız. Otelci her 2 mesleği de yapmaya başlamış. Artık Göynük için bir şeyler yapacağız ama bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

gtm_3l26ybbga19m19eyy3jz0up750p8a7ixes5 Bel+ğika Brugge +şehri festival (9) Ba+şkan            Yard¦-mc¦-s¦-Jean-Marie Bogaert

‘BELDİBİ RANT BÖLGESİ OLMUŞ’

Göynük, Kemer ve Çamyuva’daki dükkan sayısının neredeyse 2 katı kadar Beldibi’nde baraka yapıldığını da vurgulayan Başkan Gül, şöyle dedi:

“Bunlar hazine arazisi üzerine yapılmış. Bazılarında da vatandaşlardan hazine arazisi kiralanmış, elektrik ve su abonesini aldıktan sonra da yanındaki vatandaşın yerine de el koymuşlar. ‘Ben elektrik ve su aboneliğini üzerime aldım buranın kullanım hakkı bendedir, bundan sonra burası benim’ demişler. Beldibi’ndeki hazine arazisinde kullanım hakkı olan vatandaşlar da mağdur olmuş. Daha doğrusu bir rant bölgesi haline dönüşmüş. Adam Beldibi’nde 2 dönüm yer almış 84 dükkan yapmış, birisi 120 tane yapmış, bir diğeri 20 tane, diğeri ise 60 tane yapmış. Onun için bu dengesizliği ortadan kaldıracağız. Bununla birlikte de Beldibi’ne turizm potansiyeli kazandıracağız.”

‘VERGİ YOK, ALGI YOK’

Beldibi’nde senelerce rant sağlayanların yıkımlardan rahatsız olduğunu, onlar dışındakilerin ise memnun olduğunu söyleyen Başkan Gül, bölgede 25-30 milyon liralık bir rant olduğunu savundu. Başkan Gül, “O zamanki kişiler de bir yerlerinden bir şeyler görmüşler onlar da buna göz yummuşlar. Bir de bu dükkanlarda iş yapılırken kira yok, işyeri açma ruhsatı yok, vergi yok, algı yok haksız rekabet. Diğer bir tarafta namusu ve şerefiyle çalışan esnaf topluluğu var. Bu nedenle yolumuzdan asla dönmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Gül açıklamalarının ardından esnafın isteklerini, temennilerini dinledi ve sorularını yanıtladı. Başkan Gül ayrıca Beldibi’nden sonra Çamyuva ve diğer mahallelerde de kaçak yapıların yıkılacağını kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle