Hoşgeldiniz  

Gül, pazarcıları dinledi

SEMİH KÖKEN | 25 Şubat 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel A- A+

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Belediyesi Kültür Salonunda pazarcı esnafının sorunlarını dinledi. Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal ve pazarcı esnafıyla bir araya gelen Gül, amaçlarının pazarcı esnafının dertlerini ve sıkıntılarını dinleyerek beraber çözmek istediklerini dile getirdi.

 

 

PAZARCILAR İLE İLGİLİ GENEL SORUNLAR

Pazar yerinde pazarcılar arabalarını yol kenarına park ettiklerinden, gelen müşterilerin Pazar yerinde park yeri bulamamaları. Çeşitli sebeplerden turistlere argo kelimeler ve kaba kuvvet kullanımı. Pazar yerinde yer alan gıda toptancıları her türlü gıda satışı yaptıklarından dolayı bölgede yer alan bakkalların sıkıntı yaşıyor olması gibi konular oldu.

PAZARCI ESNAFININ SORUNLARI

Kemer Dışında çevre ilçelerden ve Antalya’dan gelen çok sayıda pazarcının olması Kemerli pazarcı esnafını kazanç yönünden olumsuz etkilemesi. Antalya’dan gelen pazarcıların Pazar pazarından kalan sebze ve meyveleri getirip haldeki fiyattan daha düşük fiyata satması. Pazar yerlerinde seyyar tuvalet ihtiyacı. Kapalı pazar yerine olan ihtiyaç. İşgaliye harç bedellerinin arttırılmaması. Pazarda herkese alan konusunda eşit muamele yapılması. Kemer dışından gelenlere yer verilmemesi, onun yerine Kemerlilere daha fazla yer verilmesi, böylelikle Kemerin parasının Kemer’de kalmasının sağlanması. Yabancı personel çalıştırılmasına karşı tedbir alınması. Göynük ve Tekirova Pazar fiyatlarının yüksel olmasından dolayı aşağı çekilmesi. Kış sezonunda işgaliye parasının alınmaması. Sivil Polislerin pazar yerinde sürekli kontrolü sağlamaları. Baharatçıların giyim pazarına girmesi. Zabıtaların her Pazar noktasında bulunmaları. Dolaylı Kiralamaların önüne geçilmesi.

Genel sorunlar ile birlikte, pazarcı esnafının da sorunlarını ve isteklerini dinledikten sonra yasal çerçevede neler yapılabileceğini anlatan Başkan Gül, katılımlarından dolayı pazarcı esnafına Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal’a teşekkür etti.

 

Gül; “Sorunlara gerektiği kadar çözüm sağlanabilirse, sizler kazanırsınız Kemer kazanır ve belediyemiz kazanır” dedi. 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle