Hoşgeldiniz  

GÖYNÜK ÜN NECATİ HOCASI YİNE KIVIRDI

SEMİH KÖKEN | 25 Nisan 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

GÖYNÜK ÜN NECATİ HOCASI YİNE KIVIRDI

CHP Belediye Başkan Adayı Umut Güneş’in açıklamalarına cevap veren eski Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, kendisini savundu. Katıldığı yerel seçimlerde Göynük’te CHP’nin ve diğer partilerin aldığı oy oranlarını da açıklayan Topaloğlu, “Bize yapılan çirkin sözler, mahkemeye intikal etti. Mahkeme kim haklı, kim haksız onu bulur” diye konuştu.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen eski Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Umut Güneş’in açıklamalarına yanıt verdi. Toplantıya İlçe Başkanı Belma Murtezaoğlu da katıldı. Umut Güneş’in İlçe Başkanlığı döneminde, kendisine adaylık teklifinde bulunduğunu ancak bunu kabul etmediğini söyleyen Topaloğlu, “Ahmet Can ile bir araya geldik ve ‘size teklif ettikten sonra bana da adaylık teklif etti’ dedi. Ahmet Can’a cevabını sorduğumda ise, ‘rakı masasında adaylık teklifi edilmez’ dediğini söyledi. Sağlık sorunumuzun ve aile kararımızın olduğunu da açıklamıştık. Hakimiyet Gazetesi Köşe Yazarı Erdal Saltık, Hasan Ali Acar’ın bazı gazetecilerle bir araya gelip, Necati Hoca hakkında olumsuz yazılar yazmalarını istediğini köşesinde yazdı. Partiden bir açıklama bekledim ama herhangi bir açıklama gelmedi. Aday olduktan sonra beni iki defa ziyaret ettiler. ‘Düğün, sünnet ve mevlitlerde görünmeniz lazım, tabana inmiyorsunuz. Vatandaşa dokunmazsanız oyunu vermez’ dedim. Sonra çalışmaya devam edildi. Umut Bey ile Değirmendere’de bir nikahta bir araya geldik ve ‘nasıl gidiyor?’ diye sordu. Hiç iyi gözükmediğini söyledim ve nedenini sordu. ‘Kemal Yüksel ile adaylık konusunda sana oy veren partili bile oy vermem diyor’ dedim. Anket yaptırdığını ve bu ankette yüzde 72 oranla kendisinin tanınmadığı ortaya çıktığını ve sahaya inerek bu işi götüreceğini söyledi. Yüzde 72’nin çok sert bir rakam olduğunu anlattım” diye konuştu.

“GENEL BAŞKANIMIZ İLE GÖRÜŞTÜM”

Antalya’da katıldığı bir televizyon programında, ‘sizde mi bu gemiyi terk edeceksiniz?’ diye sorulduğunu ve kendisinin de, ‘bu gemiyi tek başıma limana götürürüm, kimsenin şüphesi olmasın’ şeklinde cevap verdiğini hatırlatan Topaloğlu, “Sunucu, Genel Başkanın Antalya’ya geleceğini ve adaylık teklifinde bulunursa ne yapacağımı sordu. Genel Başkanın yanına gideceğimi ve bu konuda ortak bir noktada buluşabileceğimizi belirttim. Program sonrasında Umut Bey’den bir mesaj geldi. Mesajda, ‘Bugüne kadar hakkım olduysa helal etmiyorum. Sana çok yazık’ yazıyor. Bu olaylardan da İlçe Başkanımın haberi vardı. Mesajı okuttum ve dikkate almamamı söyledi. Genel Başkan geldi ve Antalya’da Ramada Otel’de buluştuk. Genel Başkanımız, ‘Başkanım neden aday olmuyorsun?’ diye sordu. Sağlık sorunumun olduğunu anlattım. ‘Anketler öyle göstermiyor’ dedi. Anketleri bildiğimi söyledim ve Umut Güneş’in sandıktan çıktığını, hazırlıklarını da yaptığını belirttim. ‘Bu bana yakışmaz, bu şekilde beni adaylıktan alsalar ben kafama kurşun sıkarım. Olmaz, bu bize yakışmaz’ dedim. Genel Başkan,’haklısın, bu teklifi kimse geri çevirmezdi, peki kazanabilir mi?’ dedi. ‘Kazanması için meclis üyesi bulması lazım’ dedim ve sonra görüşmemiz bitti” dedi.

“DAVET EDİLDİĞİM TOPLANTILARA GİTTİM”

Seçim çalışmaları sırasında pazaryeri ve caddeleri gezmek için kendisini İlçe Başkanının eşinin aradığını söyleyen Topaloğlu, şöyle devam etti; “Ben onlardan beklerim bu işi. Demek ki beni istemedi ve bende oralı olmadım. Milletvekili geldiği zaman Umut Bey açıklamalarını yaptı. Seçim kaybetmiş bir arkadaşımızın o şekilde konuşmaları belki normaldir. Ben kaybetmediğim için o konuları bilmiyorum. Gösterdiği fotoğrafta MHP’nin bayrağı var ve yanımda da tanımadığım kişiler var. O fotoğraf kafama takıldı. Ben seçimde dışarıya çıkmadım hatta düğünlere de çelenk gönderdim. Düğün salonunda oturuyorum, koltuklar Hasan Şeker’in aldığı sandalyelerdi. 2011 yılında Mustafa Gül o sandalyeleri yan tarafa aldı. Orada o sandalyeler yok. 2011 yılındaki bir etkinlikte çekilen fotoğrafı gösteriyorlar. Ben Belediye Başkanıyım. Davet edildiğim toplantılara gittim. Aday olduğumda CHP’nin Göynük’te aldığı oy 14.47 oranındaydı. İlk seçimi yüzde 57, ikincisini de yüzde 53 ile aldım. MHP ilk seçimde aday göstermemiş ve beni desteklemiş. Saklı ve gizli kapılar arkasında gitmedim. Bu işin saklı ve gizlisi yok. Yakalarında üç hilal rozeti taşıyan çocuklar benim seçim bürolarımda çalışırken iyi oluyor da, onların davetine gidince mi kötü oluyor? Biz CHP’nin zincir halkalarını çoğaltmalıyız. İnsanları kucaklayarak seçimi kazandık.”

“HİZMETLERİMDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİLER”

2014 seçimlerinde kendi partisinin toplantılarından başka hiçbir toplantıya katılmadığını vurgulayan Necati Topaloğlu, “İspatlayan varsa biz buradayız. Kendi partimin dışında hiçbir partinin etkinliğine katılmadım. Hangi kapıya gitmişim, kimden oy istemişim? Bunlar ispatlansın. Bir şeyi ortaya atmayalım. İspatlayalım ondan sonra konuşalım. Bana sadece Mustafa Gül değil, diğer adaylar da teşekkür etti. Hizmetlerimizden dolayı teşekkür ettiler, siyasi çalışmalarımızdan dolayı değil. 8’inci sıra meclis üyesi adayı Fatih Urhan, geçtiğimiz günlerde ilçe binamızı ziyaret eden Milletvekili Gürkut Acar’a, ‘Kuzdere’de bana güldüler. Listede tek Kemerli benim. Bu yaşıma kadar babam bile beni azarlamadı ama Umut Bey azarlıyor. Listede ilk sırayı verse bile artık girmem’ dedi. Seçim sevgi ve gönül işidir. Bağırmakla seçim kazanılmaz. Kendi deyimiyle ‘oy vermedi’ dediği bize bir sürü şey söyledi. Ben oralara düşmem. Salim Uysal, sosyal medyadaki hesabında açıklama yaptı. Umut Güneş’in 2009 yılında Konyaaltı’ndaki ofisine kendisini, Mustafa Gül’ü, Kemal Yüksel’i ve Celal Karakaş’ı davet ettiğini anlattı. Mustafa Gül’ü desteklemek için çağırdı. Peki partinin üyesi değil miydin? Üyesiydin. Hayırlı yolculuklar arkadaşlar. Hiç kimsenin bir başkasını eleştirirken, acımasız eleştirme hakkı yok. Önce bakacaklar, ondan sonra eleştirecekler. İnsanlar bir şey söylerken acımasızca söylememeli. Tek başına siyaset yapılmaz, siyaset toplulukla yapılır. Önümüzde daha çok seçim var” dedi.

“CHP’NİN KAPISI HERKESE AÇIK”

CHP’nin 1’inci sıradaki Belediye Meclis Üyesi Adayı Batur Işık’ın meclise girdiğini kaydeden Topaloğlu, “Batur Işık, Saffet Yenigün ve İbrahim Tok istifa edecek, yerine ise Hasan Ali Acar gelecek. Sokağın gündemi bu. Madem bu adamlara güvenmiyordun da neden yazdın? Demokrasi nerede? Kemer bu zihniyetle mi yönetilecek. Böyle bir anlayış olmaz. Seçmen her zaman haklıdır. Seçmene dokunamıyorsan, kazanma şansın olmaz. Tabana inmedikten sonra olmaz. Zaten bizim oyumuz belli. Başka bir partinin tabanını göçürmesi gerektiğini kendisine söyledim” dedi. Umut Güneş’in açıklama yaparken, yönetimin de yanında olduğunu ifade eden Topaloğlu, şöyle konuştu; “Yönetim, bu kadar ağır hakaretleri destekliyor mu? Bunun cevabını bekliyorum. Bize yapılan çirkin sözler, mahkemeye intikal etti. Mahkeme kim haklı, kim haksız onu bulur. Hiçbir CHP’li, omurgasız, haysiyetsiz ve şerefsiz değildir. Bunu herkesin bilmesi lazım. CHP’liler nerede ve nasıl hareket edeceklerini çok iyi bilirler. Hatta hiçbir partinin seçmeni, omurgasız, haysiyetsiz ve şerefsiz değildir. Herkesin kendine göre onuru, şerefi ve haysiyeti vardır. Kemer halkı, kimin onurlu, kimin onursuz olduğunu takdir eder. Bu beni çok ilgilendirmiyor. Bu partinin kapıları herkese açıktır. Atatürk’ün kurduğu bir partidir. Biz zincirin halkalarını eklemek zorundayız.”

“CHP’LİNİN DARILMA LÜKSÜ YOK”

Katıldığı yerel seçimlerde Göynük’te CHP’nin ve diğer partilerin aldığı oy oranlarını da açıklayan Topaloğlu, “Bu kadar konuşmadan benim ortaya çıkardığım sonuç, ‘Partiyi biz ele geçirelim, diğerlerini atalım ve gitsinler ondan sonra biz partiyi istediğimiz gibi yönlendirelim’ konusudur. Herkes atıldı sadece kendimiz kaldık. Bu söylemlerin ve çırpınışların kimseye faydası yok. CHP’ye hiç faydası yok. Seçim böyle dar bölgelerde 3 ayda kazanılmaz. 4 yıl çalışmadıktan sonra olmaz. Çok çalıştınız ama 3-4 ay yetmez. Bu zamanda hiçbir CHP’linin birbirine darılma lüksü yok” dedi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topaloğlu, “Umut Güneş, Ahmet Yenigün ve Saffet Yenigün’ün bulunduğu ortamda, ‘Benim hedefim, Ak Parti’ye oy vermeyin de kime verirseniz verin’ diye söyledim” dedi.

MURTEZAOĞLU: CHP’Yİ KARALAYAN HERKESİ KINIYORUM

CHP İlçe Başkanı Belma Murtezaoğlu ise, Umut Güneş’in ağzından çıkan bazı sözlerden kendisinin de rahatsız olduğunu belirterek, şöyle devam etti; “Bu çatı altında Sayın Umut Güneş’in yaptığı basın açıklamasında söylenen, ‘alçak, namussuz, şerefsiz’ sözleri için özür diliyorum. Bu sözler ortaya söylenmiştir. Yakışmadı ve bu çatı altında söylendiği için özür diliyorum. Ama seçime iki gün kala ‘seçimi sattı’ diye Sayın Güneş’i ve CHP’yi karalayan herkesi şiddetle kınıyorum. CHP’yi korumak ve kollamak şu anda bu yönetimin görevidir. CHP delegesi olup, herhangi bir parti için çalışması tüzüğe göre seçim suçudur. Bunların tespitleri yapılmış ve dilekçeleri de vardır. Biz gerektiği şekilde şikayette bulunacağız. Umut Bey’in en büyük üzüntüsü, ‘seçimi sattı’ diye yaftalanmasıdır. Esas tepkisi bu yöndedir. Bize Necati Bey ile hiçbir şikayet dilekçesi gelmedi.”10170751_10152365125999834_7124800127431336119_n

GÖYNÜK ESKİ BELEDİYE BAŞKANI NECATİ TOPALOĞLUNU… paylaşan: KEMERHABER

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle