Hoşgeldiniz  

GEDELME DE YAŞAYAN YAŞLI ÇİFT YANARAK ÖLDÜ

Semih Köken | 20 Kasım 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Barakada yaşayan yaşlı çift yanarak öldü

 Kemer ilçesinde sobadan sıçrayan kıvılcım nedeniyle çıkan yangında baraka ev kül olurken, içeriden çıkamayan Mehmet Duyan (91) ve Ümmü Duyan (96) çifti yaşamını yitirdi.

Barakada yaşayan yaşlı çift yanarak öldü

 

Kemer’e bağlı Kuzdere Mahallesi Gedelme mevkisinde Mehmet ve Ümmü Duyan çiftinin yaşadığı, etrafı taşlarla çevirili, üzeri ise naylon ile kaplı barakada sobadan çıkan kıvılcım nedeniyle saat 17.00 sularında yangın çıktı. Bir anda büyüyen yangın tüm evi sararken, yaşlı çift ise evden çıkmayı başaramadı.

Kemer İlçesi Kuzdere Mahallesi’ne bağlı Bölücekdibi yaylasındaki barakalarında yaşayan yaşlı çift, sobadan çaktığı tahmin edilen yangında alev topuna dönen evlerinde yanarak hayatını kaybetti. Büyük üzüntü yaratan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Edinilen bilgiye göre Kemer’e bağlı Göynük Mahallesindeki eski orman deposunda görevliyken emekli olan Mehmet Duyan ve eşi Ümmü Gülsüm Duyan, Gedelma yaylası Bölücekdibi mevkiindeki ormanlık alandaki bir kulübede uzun yıllardır yaşıyordu. 8’i hayatta olan 9 çocuk sahibi çifte, yakınları da arada bir gelerek destek oluyordu.
Son zamanlarda durumu kötüleşen Mehmet Duyan, yataktan kalkmakta zorlanırken, kendisi de çok yaşlı olan eşi Ümmü Gülsüm Duyan ev işlerini yapmaya çalışıyordu.
İddiaya göre akşam üstü saat 16:30 sıralarında Mehmet Duyan yatağında yatarken, evi ısıtmak için eşi Ümmü Gülsüm Duyan, odun sobasını tutuşturmaya çalıştı. Bu sırada bilinmeyen bir sebeple ateş sobanın dışına taştı ve ev bir anda alevler içinde kaldı. Ümmü Gülsüm’ün çığlığını duyan komşuları hızla yayılan alevleri söndürmeye çalışırken patlayan LPG tüpü umutları söndürdü. Olay yerine ilk gelen itfaiye acil müdahale aracı ve vatandaşlar tarafından kontrol altına alınmaya çalışılan yangın, orman itfaiyesi ve Büyükşehir Belediye İtfaiyesi arazözleri tarafından kontrol altına alındığında yaşlı çiftin yanarak tanınmaz hale gelen cenazeleri enkazın içinde birbirlerine 5 metre uzaklıkta bulundu. Talihsiz yaşlı çiftin alevlerden hiç kaçamadıkları tahmin ediliyor.
Görgü tanıklarından Celal Karakaya, Ümmü Gülsüm Duyan’ın çağlığı üzerine eve geldiklerini içeri girmeye çalıştıkları sırada tüp patlayınca kaçmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Olayı duyunca itfaiyeden önce koşup geldiklerini ve söndürme çalışmalarına katıldıklarını söyleyen Zafer Ay ise Yangının sobadan dışarı ateş düşmesi sonucunda çıkan yangında yaşlı olan çiftin kaçamadığını söyledi. Ay, Mehmet Duyan’ın hareket edemediğini, eşinin ise çok az hareket edebildiğini belirterek “Nine en fazla 10 adım gidebilmiş” diye konuştu.
Yangın söndürme çalışmaları tamamlandıktan sonra nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde yaptığı inceleme ve Jandarma Olay Yeri İnceleme ekibinin tespit ve delil toplama çalışmalarının ardından neredeyse küle dönmüş cesetler önce Kemer Devlet Hastanesi morguna, buradaki incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Antalya Grup Başkanlığı morguna kaldırıldı.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle