Hoşgeldiniz  

FIRTINA ÇIRALIĞI KÖPÜRTTÜ

Semih Köken | 14 Ocak 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer’de önceki gün öğleden sonra başlayan kuvvetli yağmur ve fırtına, gece saatlerinde etkisini artırdı. Meteoroloji fırtınanın hızının Kemer İlçesi’nde 155, Antalya Limanı’nda 145 ve kent içinde 107 kilometre ölçüldüğünü açıkladı. Kemer’de küçük hasarlara yol açan yağmur ve fırtına Çıralı Mahallesi’nde ise sahil şeridini su baskını ve denizin oluşturduğu köpük altında bıraktı.

ntalya genelinde etkili olan sağanak yağış ve zaman zaman hızı 155 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle zor anlar yaşandı. Kemer’de en büyük sıkıntı Antalya-Kemer karayolunun ulaşıma belirli bir süre kapalı kalması oldu. Bununla birlikte Kemer ilçe merkezinde fazla zarar vermese de Kiriş Mahallesi’nde bir dükkanın çatısı uçarken, yine Kiriş’te bir otelin ağaçları yerinden söküldü ve tenis kortu dağıldı.

 

 

Kemer’i etkisi altına alan fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle ilçenin birçok noktasında elektrikler kesildi. Günde ortalama 3 bin çağrının geldiği 186 telefonlarına gelen çağrı sayısının 9 bine ulaştığı, çağrı merkezi çalışanlarının fazla mesai yaparak gelen çağrıların yüzde 72’sini karşıladığı belirtildi.

ÇIRALI KÖPÜK ALTINDA KALDI

Çıralı Mahallesi’nin ilk giriş bölgesinde derenin taşması ve ağaçların kırılarak yola düşmesi nedeniylede bir süre ulaşım sağlanamadı. Dün sabah erken saatlerinden itibaren Kemer Belediyesi ekipleri Çıralı’ya müdahale için ilk olarak yolu kapatan ve dere yatağına düşen ağaç nedeniyle taşma oluşan bölümü temizleyerek Çıralı’ya ulaşımı sağladı. Olay yerinde bulunan Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Can ve Ulupınar Muhtarı Habip Altınkaya’da çalışmalara yardımcı oldu.

Yol güzergahının açılması ile sahile inen ekipler,  5-6 metreyi bulan dalgaların ortaya çıkarttığı köpük nedeniyle yaklaşık olarak 150 metrelik sahilin tamamı deniz suyu ve köpük altında kaldı. Dere yatağının taşması sonucu sahil şeridinde bulunan restoran ve işletmelerde su baskını yaşandı.

“TÜM BİRİMLERİMİZ KOORDİNELİ OLARAK ÇALIŞMALARINI YAPIYOR”

Kemer’de 12 Ocak Salı günü öğleden sonra etkili olmaya başlayan yağmur ve fırtına nedeniyle Kemer Kaymakam vekili Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, okulların 1 gün süre ile tatil edildiğini belirtti. Vali Yardımcısı Cevheroğlu yaşanan yağmur ve fırtına nedeni ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Uzun zamandır Kemer’de mağruz kalınmayan hava şartları mevcut. Olağan üstü meteorolojik bir durum yaşıyoruz. Hem şiddetli ve uzun süreli bir yağmur hemde bununla da birlikte hızı zaman zaman 100 km’yi bulan bir fırtına var. Kemer’de sabah karşı saat 05:30’da okulları tatil etme kararı aldık. Bunu da en seri vasıtalarla, gerek Milli Eğitim, basın, diğer kolluk kuvvetleri ve Belediyemiz ile duyurduk. Bir iki istisna haricinde okula gelmeden evlerinde tuttuk. Bu bizim için önemliydi onların ıslanmaması için. Tarım İlçe Müdürümüz ile görüştük, ekili alanlarda herhangi bir zararın kendisine intikal etmediğini söyledi. Okullarımızda herhangi bir problem olmadı. Sadece birkaç okulumuzun çatılarından birkaç parça düşmüş.Bunların dışında Kemer Belediyesi’nin bütün birimleri ile görüştük. Kemer Belediyesi Başkan vekili ve başkan yardımcıları olay yerlerindedir. Bundan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Yolları olabildiği kadar açıkta tuttuk. Emniyet ve Jandarma sinyalizasyon çalışmadığı yerlerde hiç olmazsa ekip otosunda bunu düzenlemeye çalıştılar. Şu ana kadar da bir trafik kazası meydana gelmedi. Antalya’da trafik kazaları sinyalizasyon nedeniyle olmuş. Şu ana kadar olumsuz hava koşullarının genel hayatı etkilemesini en azından izin vermedik Kemer olarak. Hayat olağan akışı ile devam ediyor ama tabi ben vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum. Meteorolojiden aldığımız duyuma göre yarın (Bugün) öğleden sonra hava normale döneceği söylendi. Hava normale döndükten sonrada 3 gün meteoroloji iyi bir hava olduğunu gösteriyor. Yollarda, kamu tesislerinde ve binalarda bir hasar var ise de 3 gün içerisinde bunları gidereceğiz. Yarın bunu kesin olarak söylüyoruz herhangi bir hava değişimi olmaz ise okullar 3 gün boyunca açık olacak Kemer’de, derslerine iyi çalışsınlar. Şu ana kadar hem yerel yönetimimiz, Belediyemiz, Emniyetimiz, Jandarmamız, Milli Eğitimimiz ve biz hepimiz bir aradayız ve hepsi ile görüştüm. Kemer’de ciddi bir sıkıntı görünmüyor. Köylerimizde de herhangi bir durum mevcut değil. Sadece Çıralı’da bize birkaç sıkıntı olduğu bize intikal etti. O sıkıntı olan yere de Kemer Belediyemiz müdahale etti. Daha da olağandışı bir olaya olacaksa da hepimiz koordineli olarak bekliyoruz.” dedi.

BAŞKAN VEKİLİ ÖZCAN ÇELİK

Kemer Belediye Başkan Vekili Özcan Çelik, Antalya genelinde etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle oluşan olumsuzlukları önlemek amacıyla Kemer Belediyesi’nin tüm birimlerinin ve belediye başkan yardımcılarının gece geç saatlerden itibaren çalıştığı belirtti.

Şiddetli yağmur ve fırtına dolayısıyla Kemer İlçe merkezi, mahalle ve köylerinde incelemeler yapan Kemer Belediye Başkan vekili Özcan Çelik, İlçe genelinde şu ana kadar çok büyük olaylar yaşanmadığını belirtti. Çelik; “Kemer İlçemizde şu ana kadar tek olumsuz haber Çıralı Mahallemizden gelmişti. Ama o duruma da Belediye ekiplerimiz müdahale ediyor. Dün gece den itibaren ben ve Kemer Belediyesi Başkan Yardımcılarımız Kemer ilçe genelinde denetlemelerini yapıyorlar. Şu ana kadar tüm müdahalelerimizi zamanında yapmaya çalıştık. Kirişte bir dükkanın çatısı uçtu onu da yerinde inceledik. Önceki yaşanan aşırı yağmur nedeniyle sürekli taşan Ağva deresi yapılan ıslah sonrası herhangi bir problem yaşatmadı şu ana kadar. Oraya da giderek incelemelerimiz Başkan Yardımcımız Kemal Yüksel ile yaptık. Şu anda kadar yapılan çalışmalar ve bölgede yaşananlar ile ilgili olarak Kemer Kaymakam vekili ve Antalya Vali Yardımcımız sayın Halil Serdar Cevheroğlu ile sürekli diyalog halindeyiz” dedi.e480453b3427c95c3fa7 9c4fefb448b8f86c9a11 0680457b7009ceaecd13

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle