Hoşgeldiniz  

Felaket sonrası her şey kül oldu

SEMİH KÖKEN | 30 Haziran 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı turizm beldesi Adrasan, yangından sonra yeni güne helikopter sesi ve yangından geriye kalan yanık kokusuyla uyandı.

Antalya’nın en önemli tatil merkezlerinden Adrasan’da dün saat 14.00’de yüksek kesimlerde çıkan orman yangını şiddetli esen rüzgarın etkisiyle büyüyerek müdahale edilemez hale gelmişti. Gece geç saatlere kadar Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yaklaşık 300 orman işçisi ile 40 arozöz ve 10 su tankeri karadan, 7 helikopter ve 2 amfibik uçakta havadan müdahale ederek yangını söndürmeye çalıştı. Yangının büyümesinin ardından bölgede bulunan turistik otel ve pansiyonlardan bazıları alevlerin ortasında kalırken bölgede bulunan yerli ve yabancı turistlerde tahliye edilmişti.
Yangında yaralananın ve can kaybının olmadığı Adrasan, felaketin ardından yeni güne önceki günden kalan yanmış oteller, ormanlık alan ve yanık kokusunun yanı sıra yangın alanını soğutmaya çalışan helikopterin sesiyle uyandı. Gün doğarken helikopterler yangının yeniden alevlenmemesi için bölgeyi soğutmak için denizden su çekmeye devam ediyor.
“İŞSİZ KALDIK”
Yıllardır bölgede turistik pansiyon ve otel işleten işletmeciler ve çalışanlardan yangından zarar görenler yeni güne işsiz olarak uyanmış oldu. İş yerleri yanan vatandaşlar kaybettiklerine üzülürken, restoran ve pansiyonlarda çalışan elemanlarda işsiz kaldıklarına üzüldü. İş yerleri yanan elemanlar geceyi plajda geçirdi. Yanan bir pansiyonda çalışan, Hayrettin Yasak; “ Yıllardır burada çalışıyordum. Artık işsiz kaldım” dedi.
Konak Pansiyonun sahibi İbrahim Onur ise, “Pansiyonumun yarısı yangından zarar gördü. İş yerleri birbirine çok yakındı. İtfaiyeler yangına müdahale etmekte zorlandılar. Elektriklerde olmayınca yangınla mücadele edemedik. Yangın aniden geldi. İtfaiyelerde geldi ancak yeterli olmadı” dedi. Adrasan’da soğutma çalışmaları helikopterlerle devam ediyor” diye konuştu.

       

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle