Hoşgeldiniz  

Fame Otel’den doğaya destek

Semih Köken | 16 Kasım 2015 | Kemer Güncel A- A+

Kemer’de bulunan beş yıldızlı Fame Residence Otel, Çıralı’da daha önce davalık olan ve mahkemece kiraya verilmesi iptal olan alanda 170 adet çam fidanı dikimi gerçekleştirdi

2015 yılının Temmuz ayında Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi Yeşil Yıldız belgesini alan Kemer İlçe merkezindeki Fame Residence Otel, çevre duyarlı tesis olduğunu Kemer Orman Şefliği’ne başvuru yaparak bir noktada ağaçlandırma istekleri olduğunu belirttiler. Orman Şefliği ise Çıralı’da Karaburun mevkiinde bulunan kamp alanındaki boş alanın olduğunu söyleyerek burada ağaçlandırma yapılabileceğini belirtti.

Otel Genel Müdürü Yunus Can ve otel yöneticileri ile çalışanlardan oluşan 35 kişi ağaçlandırma çalışmaları için 170 fidan ile bölgeye geçtiler. Kemer Orman Şefi Kenan Özkınacı’nın da eşlik ettiği grubu Çıralı Muhtarı Habib Altınkaya karşıladı.

Çıralı Muhtarı Habib Altınkaya dikim çalışmaları öncesi ağaçlandırma yapılacak alanda fidanların daha rahat dikilmesi için hendekler açtıklarını belirterek, fidan dikmeye gelen Otel yönetici çalışanlarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Altınkaya ayrıca; “Umarım diğer turizm işletmelerimizde bu gibi çalışmalar yaparak geçim kaynağımız olan bu güzel doğamızı katletmektense daha da yeşillendirmek için çalışmalar yapar” dedi.

Fidan dikiminin ardından Orman İşletme’ye ait yangın söndürme aracı da sulama çalışması yapmasının ardından, toplu olarak bölgede temizlik çalışması yaptı. Fidan dikimi yapılan alan daha önce bir şirket tarafından kiralanmak istenen ve Çıralı halkı ile çevreciler tarafından açılan dava sonucunda, mahkeme tarafından yürütmesi durdurulan ve kiraya verilmeyen Karaburan mevkiin de yapıldı.

Fame Residece Otel Genel Müdürü Yunus Can; “Fame Grubun çevreye duyarlı bir otel olduğunu daha önce aldığımız Yeşil Yıldız Belgesi ile doğrulamıştık, bu doğrultuda da doğa için yapılacak en güzel çalışmanın fidanlar dikerek yeni nesillere bir şeyler bırakmakla olduğunu düşündük ve bu çalışmayı yaptık. Artık her hafta düzenli olarak gelerek burada diktiğimiz fidanlarımızın ağaç olma yolunda ilerleyişlerini takip edeceğiz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle