Hoşgeldiniz  

EİT Antalya Biyoçeşitlilik Haftası başladı

Semih Köken | 01 Mart 2016 | Antalya Haber, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

EİT Antalya Biyoçeşitlilik Haftası başladı

EKONOMİK İşbirliği Teşkilatı (EİT) Antalya Biyoçeşitlilik Haftası Antalya’nın Kemer İlçesi’nde başladı.
EKONOMIK ISBIRLIGI TESKILATI (EIT) ANTALYA BIYOCESITLILIK HAFTASI ANTALYA'NIN KEMER ILCESI'NDE BASLADI. DOGA KORUMA VE MILLI PARKLAR GENEL MUDUR YARDIMCISI MUSTAFA AKINCIOGLU, TOPLANTIYA ILISKIN ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen EİT Antalya Biyoçeşitlilik Haftası, Kemer’deki Crystal De Luxe Otel’de başladı. 10 ülkenin katılımıyla 1- 7 Mart tarihleri arasında üç ayrı toplantı halinde gerçekleştirilecek etkinliklerin ilki olarak Kapasite Geliştirme ve İyi Örneklerin Paylaşımı Çalıştayı düzenlendi. EİT kurucu üyesi ülkelerin yanı sıra, toplantılarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de gözlemci olarak yer alıyor.

Toplantıya ilişkin açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, “Biyolojik zenginliği ve çeşitliliği açısından zor bir coğrafyada bulunan 10 ülke bir araya gelerek bu etkinliği yapıyoruz. Dünyada biyolojik çeşitliliğin önemini ve korunmasını vurgulamak maksadıyla bu toplantıyı tertip ediyoruz” dedi.

Biyolojik çeşitlilik kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını temin etmenin ülkelerin sorumluluğunda olduğunu kaydeden Genel Müdür Yardımcısı Akıncıoğlu, “Bu konuda Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde, Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi çerçevesinde, ülkeler kaynaklarını gelecek nesillere aktarmanın nasıl mümkün olabileceğini çalışmakta. Bu insanlık açısından son derece değerli bir çalışma. Türkiye de bu konuda biyolojik çeşitlilik kaynağının zengin olduğu fakat sanayilerinin gelişmediği ülkelere öncülük yaparak bu kaynaklara sahip çıkmayı ve gelir düzeyini artırabilmeyi düşünmekte. Bu çerçevede Türkiye olarak ‘kaynaklarımızı koruyarak gelecek nesillere nasıl aktarabiliriz’ bunun değerlendirmelerini yapmaktayız. Bu kaynakları korurken, ‘yöredeki insanların gelir düzeyini nasıl artırabiliriz’ diye çalışmalar yapmaktayız” diye konuştu.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle