Hoşgeldiniz  

DERE TURİSTE GEÇİT VERMİYOR

SEMİH KÖKEN | 14 Nisan 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde yağış nedeniyle dolan Ulupınar Deresi yerli ve yabancı turistlerin Olimpos Antik Kenti’ne geçişine engel oluyor.

Dünyanın en güzel plajları arasında gösterilen Çıralı’nın Olimpos ile arasında bulunan Ulupınar Deresi’nde yağışın yoğun olduğu dönemlerde su seviyesi yükseliyor. Çıralı’ya gelen yerli ve yabancı turistler Olimpos Antik Kenti’ni ziyaret etmek için de bu dereyi geçmek zorunda kalıyor. Yükselen su seviyesi Temmuz ayına kadar turistlerin karşıya geçmesine engel oluyor.

Ulupınar Mahalle Muhtarı Habip Altınkaya, “Çıralı’dan Olimpos’a geçişte derenin fazla akması nedeniyle turistin diğer tarafa geçmesi mümkün olmuyor. Olimpos dünyaca ünlü antik kent. Her yıl binlerce turist ağırlayan bölgede Çıralı’ya gelenler Olimpos’a, Olimpos’a gelenler de Çıralı’ya geçmek istiyor. Ancak bu yılki gibi yağmur sularının fazla olduğu dönemlerde Haziran- Temmuz aylarına kadar yerli ve yabancı misafirlerimiz bu alandan geçiş yapamıyor. Yetkililerden buraya bir geçit yapmaları talebinde bulunuyoruz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle