Hoşgeldiniz  

CLK vatandaşı canından bezdirdi

SEMİH KÖKEN | 14 Ocak 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KEMERDEKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİ VATANDAŞLARI ÇILDIRTTI.
Kızıltoprak Mahallesi sakinleri, elektrik dağıtımı yapan CLK Akdeniz firmasına isyan etti. Mahalle muhtarlığında toplanan muhtar Mustafa Yılmaz, azalar ve site yöneticileri elektrik kesintileri nedeniyle firmaya ateş püskürdü. Açıklama yapan Kızıltoprak Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, son 15 gündür kendi mahallelerinde ve tüm Antalya genelinde CLK Akdeniz ile ilgili sıkıntı yaşadıklarından şikayet etti. Kızıltoprak Mahallesi’nde 14 saat aralıksız kesinti yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, “Mahallemizde 14 katlı sitelerimiz var. Buralarda asansör kullanılıyor. Yaşlı ve hastalarımız var. İşyerinde dolaplar, kasapların etleri kokmak üzere. Bunlar mahvoldu. Elektrikli cihazlarımız yandı. Elektrik olmadığında kullanamıyorlar. Elektik arızaları için 186’yı arıyoruz ama ulaşmak mümkün değil” dedi.

 

‘Özelleştirildi, mağdur olduk’
Elektrik dağıtımı özelleştirilmeden önce bir sokak lambasının bile yanmadığında, arayıp şikayette bulunarak hemen müdahale edildiğine dikkat çeken Yılmaz, “Özelleştirildikten sonra bunların hepsinden mahrum kaldık. Mahalleli de kesinti olunca beni arayıp ‘neden ilgilenmiyorsun’ diyor. Sanki muhtar TEDAŞ’ın müdürü!” diyerek isyan etti. İki aydan beri elektrik faturalarının gelmediğinden de yakınan Yılmaz, vatandaşın iki fatura birden ödemekte zorlanacağına işaret etti. Vatandaşın, fatura son ödeme tarihini bir gün dahi geçirdiğinde hemen elektriğinin kesildiğini vurgulayan Yılmaz, kesme-bağlama adı altında da 20 lira civarında ücret alındığını anlattı.

 

‘Kızıltoprak’taki trafo yenilenmedi’
Kızıltoprak Mahallesi hane sayısının Antalya’da 4. sırada yer aldığını bildiren Yılmaz, firma yetkililerinin bu konuda gerekli altyapıyı sağlaması gerektiğini kaydetti. Yılmaz, şöyle devam etti: “En azından enerji hatları yer altına alınırsa, bazı trafolar, kablolar güçlenirse Antalya’da bu sıkıntılar yaşanmaz. Belki yetkililer sesimize bu vesileyle kulak verirler, belki ‘Ya Kızıltoprak’ta laçka olmuş bu mahalle. Hakikaten buraya hiç mi hizmet gitmemiş’ derler.” Azalardan Tevfik Ay da 67 gündür faturasının gelmediğini söyledi. Bir başka vatandaş da elektrik direklerinin yer altına alınmasını isteyerek, kaldırımların ortasında kalan direklerin engelli vatandaş ve yaşlılara engel olduğunu söyledi.

 

Trafo yetersiz kalıyor
Arkasından söz alan aza ve Oyak Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Acar, 3 sene önce CLK’nın yeni kurulduğu zamanlarda yetkilileri ziyaret ettiklerini anlatarak, altyapıyı güçlendirme sözü aldıklarını ancak bugüne kadar bu sözün tutulmadığını aktardı. Acar, Antalya genelinde bu trafoların 32 bin kw olduğu bilgisini veren Acar, Kızıltoprak’ta ise sadece 6 bin kw’lık bir trafo olduğunu dile getirdi. 1992 yılında nüfusun 3 bin civarı olduğu mahalle için bu trafonun mahallede yetersiz kaldığını ifade eden Acar, “Şu anda 30 bine dayanan bir nüfusumuz var. 6 binlik trafo dayanmıyor. Biz bunu defalarca yazdık. Arızaya müdahale etmiyorlar. Bizim sitemiz 440 hane ve yaşlı, emekli insanlar var. Sokak lambaları da yanmıyor” şeklinde konuştu.

 

Karga geçse elektrik kesiliyor
Yediarıklar Sitesi sakinlerden muhtar azası Cihan Şen de mahalleye yatırımların zamanında yapılmadığını ve nüfusa göre planlanmadığını belirterek, şunları söyledi: “Burada caminin altında bir tane trafo var. Üzerinden karga geçse elektrik kesiliyor. Hatta bir keresinde 18 saat elektrik kesildi. Görevli geldi, sadece şarteli kaldırarak elektriği açtı. TEDAŞ’ın hizmetleri CLK’ya geçtikten sonra bu hizmetlerde aksama var. Faturalar hala gelmedi. Bunlar ruhsatı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) almışlar. EPDK’nın vatandaşa tanıdığı aylık kw birim fiyatı var. İkinci ayı bitirdik. Üçüncü aya geldik. Şimdi CLK ne yapacak? Bu faturaları pahalı birim fiyatından bize faturalandıracak. Faturaları geldiği zaman EPDK’nın web sayfasında fatura doğrulama linki var. Buradan bu faturalarınızdaki tüketiminizle, EPDK’dan CLK Akdeniz’de verilen birim fiyatları ile karşılaştırın. Komşularıma da bunu her fırsatta söylüyorum. CLK müşteri odaklı hizmet vermiyor. Müşteri bir gün olsun elektrik faturasını ödemese hemen elektriğini kesiyor ama onlar telefonlardan kaçıyor. Alt yapı bahane. Biz doğuda da görev yaptık. Oradaki kesintilere anlam verebiliyorsun. Burada öyle bir kış şartları yok.”
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle