Hoşgeldiniz  

Çevremizi ve Ormanlarımızı Temiz Tutalım!

Semih Köken | 10 Ağustos 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Çevremizi ve Ormanlarımızı Temiz Tutalım!
Yaz aylarının aşırı sıcağından korunmak için insanlar fırsat buldukça zamanlarını mesire alanlarında, plajlarda, doğada piknik yaparak geçiriyorlar. Piknik sonrası vatandaşlar, bulundukları yerlere bıraktıkları çöplerle doğayı yaşanmaz hale getiriyor. Hele hele Karayollarında yol kenarları pet ve bira şişeleri ile dolu. Birde şehir içinde belediyenin çöp Konteyneri varken çöpleri kaldırım üzerine bırakanlarda lütfen Belediyeyi ve ilgili kurumları suçlamasınlar. Piknik alanlarına bırakılan gelişigüzel kömür poşetleri, kağıtlar, plastik tabaklar, boş şişeler nedeniyle adeta çöplük görünümüne dönüşerek doğayı yaşanmaz hale getiriyorlar. Bu gidişata dur demek için toplumsal farkındalık yaratılması ve denetimlerin arttırılması gerekmektedir. Doğal alanlarda yapılacak olan piknik ve mangal gibi aktivitelerin devletin belirlediği sınırlı alanlar içerisinde yapılması gerekmektedir. Bu kurala aykırı davranan, gelişigüzel yerlerde mangal yapan ve doğayı kirleten kişilere gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır.
Yolda seyir halinde özellikle kamyonlar, tur araçları ve giden arabalar da çevre temizliğine dikkat etmelidir. Bunun için arabadan dışarıya hiçbir şey atmamalı “özellikle yaz aylarında sigara izmariti” ve çevreye zarar verecek yakıtlar kullanılmamalıdır. Ağaçlar doğanın dengesini koruduğu için ağaçlara ve yeşil alanlara sahip çıkmalıyız. Onlara da gereken önemi vermeliyiz. Çöplerimizi toplamayı bir görev bilmeliyiz.
Ağaç bir ülkenin en önemli doğal zenginliklerinden biridir. İnsanlara ve yaşadıkları çevreye büyük yararları vardır. Memleket ekonomisine katkıda bulunduğu gibi insanları toprak kayması, sel gibi doğal felaketlerden korur, iklim şartlarını düzenler.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle