Hoşgeldiniz  

Çavuşoğlu, Antalya projelerini açıkladı

Semih Köken | 18 Ekim 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Çavuşoğlu, Antalya projelerini açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, geniş katılımla düzenlenen ‘Sevdamız Antalya’ sloganı ile düzenlediği lasmanda, 1 Kasım sonrası uygulanacak projeleri açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansmanda, 1 Kasım seçimlerinden sonra uygulayacak projeleri açıkladı. AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan projeleri hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, Antalya için uygulanacak projeleri detayları ile anlattı.

TUZAK AYNI OYUN AYNI

14 yıl önce “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diye yola çıktıklarını belirten Çavuşoğlu, ülkede büyük hizmetler yaptıklarını, engellere rağmen pes etmediklerini, geri adım atmadıklarını anlattı. Çavuşoğlu, şöyle dedi: “Bundan sonra da en büyük gücümüz, yine milletimiz olacak. Milletimizden başka hiçbir güç, bizi bu yoldan geri çeviremez. Allah’ın izniyle de çeviremeyecek. Bugün görüyoruz tuzak aynı, oyun aynı. Hiçbir şey tesadüf değil. Türkiye IMF’ye borcunu ödedi, hemen arkasından Gezi olayları başladı. Türkiye, yoluna emin adımlarla ilerledi. 17-25 Aralık darbe girişimleri… O da yetmedi, şimdi önümüze yine terör tuzağı, içeriden dışarıdan saldırılar, manipülasyonlar, algı operasyonları. Ama Allah’ın izniyle bu önümüze çıkarılan engeller de bizi yolumuzdan çeviremeyecek. Sonuna kadar terörle ve teröristlerle mücadele edeceğiz. Sonuna kadar terör bitinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz”

GÜÇLÜ VE İTİBARLI TÜRKİYE

Çavuşoğlu, Türkiye’nin artık güçlü ve itibarlı bir ülke olduğunu vurgulayarak, “Gidin yurt dışındaki vatandaşlarımıza, onların ne hissettiklerini sorun. 60 yıl önceki Türkiye ile 60 yıl sonraki buldukları Türkiye, hayal ettikleri Türkiye arasındaki farkı o kardeşlerimize sorun. Biz içeride bunları her gün yaşadığımız için bazen değerini, önemini, farkını hissedemiyoruz. Şimdiki Türkiye’yle ne kadar güçlü olduğunu, ne kadar gurur duyduğunu onlardan dinleyin lütfen. Sadece yurt dışındaki vatandaşlarımız mı? Bu Türkiye’yi yüz yıldır bekleyenler vardı. Bosna’daki imamın söylediği gibi, kendisine iki saat geciktirdiğim için özür dilediğim de, ‘Biz sizi Türkiye’yi, Türkleri yüz yıldır bekliyoruz. İki saat beklemişiz ne önemi var’ dedi.

“Terörün dini, ırkı, milleti, inancı yok ama bizim de Allah’a şükür, korkumuz yok ve korkmuyoruz” diyen Çavuşoğlu, “Eğer demirden korksaydık trene binmezdik, hele hele hızlı trene hiç binmezdik” ifadesini kullandı.

MİLLET SÖZÜNÜ TUTANI BİLİYOR

Yeni bir seçimin arifesinde olunduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Elbette tüm partiler halka beyannamelerini sundu. Hepsinin halka vaatleri vardır ama bu millet, kimin vaadini yerine getirip getirmeyeceğini, kimin sözünü tutup tutamayacağını çok iyi bilir. Bugüne kadarki seçim beyannameleri, hükümet programlarıyla bir nebzede olsun diğer siyasi partilere öncülük ettiyse bundan büyük mutluluk duyarız. Tüm siyasi partilerin de aynı çizgide ilerlemesini arzu ederiz.”

Konuşmasında, AK Parti’nin 1 Kasım seçim beyannamesinde yer alan ve toplumun her kesimini ilgilendiren projeleri hatırlatan Çavuşoğlu, yapılacak çalışmaları şu başlıklar altında topladı.

KADINLAR UNUTULMADI

Bütün annelere “doğum hediyesi” programı kapsamında,  ilk çocuk için 300 TL,  ikinci çocuk için 400 TL, üç ve üzerinde çocuklar için 600 TL ödeme yapılacak. Kadın girişimcilere 100 bin TL’ye kadar 5 yıl vadeli kredi. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen süre memuriyet kıdeminde değerlendirilecek. Çalışan kadınlara doğuma bağlı olarak,  ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı kredi garanti fonu ile yüzde 85 kefalet devlet tarafından karşılanacak.

 

GENÇLER KENDİ İŞİNİ KURACAK

Gençler için seçilme yaşının 18’e inecek. Tüm gençlere ücretsiz internet erişimi sağlanacak. Kendi işini kurmak isteyen gençlere, 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek verilecek.

Kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyen gençlere, 100 bin lira faizsiz kredi verilecek. Yeni iş kuran gençlere 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanacak. İlk kez iş bulan her gencin maaşı 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak.  Türk Hava Yolları, öğrenciler için iç hatlarda yüzde 20, dış hatlarda 25 indirim sağlayacak.  Pasaport içinde harç alınmayacak. Yükseköğrenimde her öğrenciye yurt garantisi verilecek. Gençler, ücretsiz sınırsız internete kavuşacak.

 

EMEKLİ VE ESNAF

Tüm işçi ve Bağkur emeklilerine de önümüzdeki dönemde yıllık ilave bin 200 TL verilecek. TOKİ eliyle emeklileri uygun koşullarla konut sahibi yapılacak. Bağkur sigortalısı esnafın emekli aylıklarından kesilen “sosyal güvenlik destek primi kesintisi” kalkacak. Esnafa 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi. Emek yoğunluğu bulunan sektörlerde, yatırımcıya sembolik bir kira bedeliyle, anahtar teslimi, karşılıksız fabrika binası. Her bir KOBİ için 1,5 milyon TL olan kefalet limitini imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin yatırım kredileri için 2,5 milyon TL’ye, her bir risk grubundaki imalatçı KOBİ’ler için ise 3 milyon TL’ye çıkarılacak.

 

ÇİFTÇİLERİN DE YANINDAYIZ

Çiftçiler içinde yemde KDV’yi kaldırılacak.  Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek. Çiftçilere seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi imkanı sağlanacak. Maliyetleri düşürmek amacıyla seralara ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uygulanacak.  Tarım sigortalarının kapsamını genişleterek yaygınlaştırılacak. Koyun ve keçi yetiştiriciliğine yönelik teşvikler artırılacak.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da uygulanması düşünülen projeleri de şöyle açıkladı.

G20 ANTALYA’DA

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin yer aldığı G20 zirvesine Türkiye’nin başkanlık edecek. Önümüzdeki ay dünyanın en gelişmiş ülkelerinin liderleri Antalya’da ağırlanacak. NATO Dışişleri Bakanları toplantısını Antalya’da gerçekleştirilecek.

EXPO 2016 ANTALYA

Büyük gayretlerle Antalya’ya kazandırılan EXPO 2016, Çiçek ve Çocuk temasıyla tüm dünyadan 8 milyon ziyaretçi çekecek, devam eden yıllarda Antalya turizm alt yapısına önemli bir zenginlik katacak. Sergi alanına inşa edilen Türkiye’nin en büyük kongre merkeziyle Antalya İstanbul’un yükünü alacak.  Meydan-Havaalanı ve EXPO 2016 sahasını birleştiren raylı sistem hattı Antalya’ya kazandırılacak.

ANTALYA FUAR MERKEZİ

Merkezde 240 dönüm arazi üzerine planlanan fuar ve kongre merkezi, 125 bin metrekare kapalı alanıyla kış sezonunda da Antalya’yı turizmin merkezinde tutacak. Yeni hollerle dünya fuarlarının yeni ayağı Antalya’ya taşınacak. Entegre edilecek ofisler ve ticari birimlerle Antalya iş dünyasının yeni buluşma yeri olacak.

ALANYA KONGRE MERKEZİ
Alanya’ya kazandırılacak fuar ve kongre merkeziyle Antalya bir merkez haline getirilecek, turizm çeşitlenecek. Artan turist sayısı ve turistik harcamalarla esnaf daha çok kazanacak.

ALTERNATİF TURİZM OLANAKLARI YARATILACAK
Manavgat başta olmak üzere 20 yeni golf sahası ve Saklıkent, Akseki Göktepe ve Alanya Akdağ kayak merkezleriyle alternatif turizm olanakları geliştirilecek sahil turizmine ilave fonksiyonlarla oteller dolacak. Daha çok istihdam üretilirken hizmetler sektörü gelirlerini katlayacak.

Kemer’de inşa edilecek Sporcu Kamp Merkezi Antalya’yı sporun başkenti yapacak. Merkez Tenis kortu turnuvalarla dünya tenisçilerini turnuvalarla Antalya’ya taşıyacak.

Veledrom Merkezi dünya bisiklet şampiyonlarını Antalya’da ağırlayacak
Hipodrom ile atçılık gelişecek, uluslararası olimpik yüzme şampiyonalarıyla Antalya’da turizm 12 aya yayılacak.

YENİ KRUVAZİYER LİMANLAR

Ziyaretçi sayımızı 22 milyona çıkarmak. Lara ve Demre’de tesis edilecek kruvaziyer limanlarıyla Antalya dünya kruvaziyer ağının vazgeçilmezi olacak. Finike, Mavikent, Serik, Aksu, Kaş, Kemer ve Manavgat’ta toplam bin tekne kapasiteli yat limanları inşa edilecek. Muratpaşa kıyılarında Altınportakal Yat Limanı ve Marinası Antalya’nın Akdeniz’e mührü olacak. Boğaçayı projesiyle deniz içeri alınarak Konyaaltı sahili 6 km’den 40 km’ye ulaşacak.

ANTALYA HER KESİMİYLE KALKINACAK

Kumluca’da kurulacak Gıda İhtisas Organize Tarım Bölgesi ve İhtisas sera organize bölgeleriyle tarıma dayalı sanayi geliştirilecek çiçek ve süs bitkileri ihracatı 2016 yılında 100 milyon Dolar’a 2023 yılında 220 milyon dolara ulaşacak.

Yemde ve gübrede KDV sıfırlanacak çiftçimizin maliyetleri düşürülerek kazancı artırılacak. Seralarda elektrik tarifesi yüzde 15 ucuzlayacak.

Tarıma dayalı sanayi tesislerinin sayısını artırmak üzere Manavgat ve Alanya Bölgelerinde Organize Sanayi Bölgeleri kurarak, sanayiciye alt yapı ve teşvik sağlarken, gençlere iş sahaları üretilecek.

Korkuteli-Elmalı ve Kumluca Bölgelerinde kurulacak ihtisas organize sanayi bölgesi uzmanlaşmayı sağlayarak nitelikli ürünlerle ihracata katkı yapacak.

EĞİTİM KAMPÜSÜ

14 ayrı lise, spor salonları ve sosyal tesislerden oluşan, 20 bin öğrenci kapasiteli eğitim kampüsü gençlerimize farklı uzmanlık alanlarında kaliteli eğitim imkanı sunacak.

MANAVGAT’A ÜNİVERSİTE

Tüm Türkiye’den öğrenci çekecek üniversite eğitim ve ekonomik aktivitenin yeni çekim merkezi olacak.

ŞEHİR HASTANESİ

10 ilçede 300 milyon lira yatırımla başlayan toplam 1525 yatak kapasiteli 11 hastaneden sonra, Kepez İlçesi Göçerler Mahallesi’nde inşa edilecek 1500 yataklı şehir hastanesi Antalyalıların modern ve ileri teknolojilerle donatılmış tesislerde hizmet almasını sağlayacak.

ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ
Antalyamıza yakışanı yaparak Engelli Yaşam Merkezi kurarak engelleri ortadan kaldıracağız.

ETKİN BİR ULAŞIM SİSTEMİ

Antalya’yı İzmir’e bağlayacak 228 km’lik Afyonkarahisar otoyolu 27 viyadük ve 3600 metre uzunluğunda 2 tünelle hayata geçecek. 3 Milyar Dolar yatırımla Antalya-Alanya arası 1,5 saate indirilecek. Antalya’yı kendi içinde ve çevresinde entegre edecek bölünmüş yollarla hem vatandaş rahat ve güvenli seyahat edecek hem de Antalya ve çevre iller arasındaki her türü sevkiyat daha iyi şartlarda yapılabilecek.

KUZEYBATI ÇEVREYOLU

Antalya merkez trafiğini rahatlatacak 64 km’lik Kuzeybatı Çevreyolu toplam 445 milyon TL yatırımla hayata geçecek. Büyüyen ve gelişen Antalya’nın trafiği kent merkezinden izole edilecek.

YÜKSEK HIZLI TREN

8 milyar 400 milyon TL yatırımla Antalya-Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin temeli 2016 yılında atılacak. Seyahat süresini 4,5 saate düşürerek 4,5 milyon yolcu ve 10 milyon ton yük taşıyacak. 2. Hızlı tren projesi Antalya-Kayseri arasında olacak. Konya ve Aksaray güzergahından geçecek hat tam 642 km. 11 milyar 500 milyon TL yatırım, 4 milyon 300 bin yolcu ve 4 milyon 600 bin ton taşıyacak. Hızlı tren ağımız, Konya, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kars, Tiflis, Bakü, Aşkabat, Orta Asya’dan Çin’e kadar uzanacak. Türkiye’nin her yerini ağ gibi hızlı trenlerle öreceğiz.

Lansman’da konuşmasına şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başlayan AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, 1 Kasın seçimlerinin önemine vurgu yaptı. Antalya’da AK Parti’nin her seçim oylarını artırdığını belirten Sümer, “Partimizin Antalya’da oylarını artırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi hizmetin ustası AK kadrolar, 1 Kasım’dan sonra da ülkemize ve Antalyamız’a çok büyük yatırımlar kazandıracak.  Yeniden kurulacak AK Parti Hükümetiyle eğitim, sağlık, ulaşım, tarım ve turizm alanlarında yeni yatırımlara kavuşacağız” dedi.

lansman lansman2 lansman3 lansman4 LARA KRUVAZİYER LİMANI 01 MURATPAŞA ALTIN PORTAKAL YAT LİMANI 01

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle