Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CANİK GRUPTAN ANLAMLI BİR İFTAR SOFRASI

Kemer’de Protokol  ve vatandaş  İftarda Bir Arada: Canik Merkez Ofis

Kemer’de Protokol  ve vatandaş  İftarda Bir Arada: Canik Merkez Ofis Anlamlı Davet
Antalya’nın gözde noktalarından Kemer’de faaliyet gösteren Canik Merkez Ofis, bu akşam
hem sanatı hem de Ramazan ayının manevi atmosferini birleştiren özel bir iftar davetine ev
sahipliği yaptı.  Murat Canik, protokol ve  yakın çevresinden
değerli misafirlerini ağırlayarak unutulmaz bir iftar  sundu.

masa ve yazı görseli olabilir

Katılımcılar;
Ticaret odası Başkanı Yusuf HACISÜLEYMAN ,Kemer Kaymakamı Ahmet SOLMAZ , Eski Turizm Bakan yrd.Abdurrahman ARICI,  Turizm İL Müdürü Ayhan GÖK, Kemer Jandarma Komutanı Ömer SEYHAN  , Zafer Partisi (ZP) Antalya Tarım Politikalarından sorumlu İl Başkan yardımcısı KADİR BATU, Kemer Müftüsü Muttalip KARATAŞ , Türsab Muratpaşa BTK Başkanı Onur Özer , Kemer Maliye Müdürü Barış TÜRKIŞI , Ak Parti İlçe Başkanı Uğur Ozan GAZİOĞLU , MHP İLÇE Başkanı MehmetAli Güven , ANAHTAR Parti İlçe Başkanı Ramazan KAL
Nüfüs İL müdürü Nazmi ÇİÇEK , İlçe göç Müdürü Engin METİN , Müze Müdürü Mustafa DEMİREL , Milli Eğitim İlçe Müdürü Erkan ERGEN
Şöforler Odası Başkanı MUSTAFA TRAŞ , Esnaf odası Okay ÇELİK , Kemiad Başkanı Özkan Çakmak, katıldı.

KURAN TİLAVETİ OKUNDUKTAN SONRA İFTAR YAPILDI

Kemer’de düzenlenen iftarda  konuşan Kemer Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacı Süleyman, yaptığı değerlendirmelerle dikkat çekti. Konuşmasında özellikle ilçenin turizm vizyonuna ve eğitime verilen desteğe vurgu yapan Hacı Süleyman, GurmeFest’in Kemer turizmi açısından önemli bir marka değeri oluşturduğunu ifade etti.

Hacı Süleyman, GurmeFest’in yalnızca bir gastronomi etkinliği olmadığını, aynı zamanda Kemer’in tanıtımına ve alternatif turizm potansiyeline ciddi katkı sunduğunu belirtti. İlçeye gelen yerli ve yabancı misafirlerin etkinlik sayesinde Kemer’i farklı bir perspektiften tanıma imkânı bulduğunu söyledi.

Konuşmasında eğitime yapılan yatırımlara da değinen Hacı Süleyman, özellikle anaokulu projesine dikkat çekerek, eğitime verilen desteğin toplumun geleceğine yapılan en önemli yatırım olduğunu ifade etti. Ticaret Odası olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam edeceklerini vurguladı.

Ayrıca, Kemer’de hayata geçirilen Etnografya Müzesi’nin ilçenin kültürel mirasını yaşatma açısından büyük bir kazanım olduğunu dile getiren Hacı Süleyman, bu tür projelerle turizmin kültürel boyutunun da güçlendirildiğini söyledi. GurmeFest, eğitim yatırımları ve Etnografya Müzesi ile Kemer’de turizmin adeta taçlandırıldığını belirtti.

Konuşmasının sonunda organizasyona öncülük eden Murat Bey’e destek mesajı veren Hacı Süleyman, “Ticaret Odası olarak her zaman Murat kardeşimizin yanındayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden ne geliyorsa destekçisi ve paydaşı olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hacı Süleyman’ın konuşması, hem turizm hem eğitim hem de kültürel yatırımlar açısından verdiği güçlü mesajlarla etkinliğin en dikkat çeken değerlendirmelerinden biri oldu

 Mübarek günlerde düzenlediği bu anlamlı iftar programında bulunmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

bir veya daha fazla kişi, masa ve yazı görseli olabilir

masa ve ışık görseli olabilir

Duygusal Anlar: Babasını Unutmadı

İftar yemeğinin ardından konuklarına hitaben bir konuşma gerçekleştiren Murat Canik,
gecenin anlam ve önemine değindi. Konuşmasında duygusal anlar yaşayan Canik, rahmetli
babasını da özlemle anarak; sanat yolculuğunda ve hayatında bıraktığı derin izler için ona
olan minnetini dile getirdi.


KEMER’E BÜYÜK MÜJDE:

Şehrimizin Kalbinde Yeni Bir Kültür Hazinesi Doğuyor!
Değerli Kemerli hemşehrilerimiz ve kültür dostlarımız;
Bugün sizlerle ailemiz ve şehrimiz için tarif edilemez bir gururu paylaşmanın mutluluğunu
yaşıyoruz. Kemer’in hafızasını tazeleyecek, geçmişimizi geleceğe taşıyacak çok anlamlı bir
projeyi hayata geçiriyoruz!
Merkez bina ofisimizi, Kemer’in kültürel mirasına hizmet edecek muhteşem bir esere
dönüştürüyoruz:

Remzi Canik Etnografya Müzesi Kemer’e Kazandırılıyor

Merkez ofis, “yaşayan müze” konseptiyle kente yeni bir çekim alanı olacak

Kemer’de önemli bir kültür yatırımı için düğmeye basıldı. İki yıldır hazırlıkları sürdürülen proje kapsamında merkez ofis, Remzi Canik Etnografya Müzesi adıyla “yaşayan müze” konseptinde kente kazandırılacak.

Projeyle ilgili yapılan açıklamada, klasik müzecilik anlayışının ötesine geçileceği vurgulandı. Müzenin yalnızca sergilenen birkaç etnografik eserden ibaret olmayacağı, aksine şehrin merkezinde aktif bir yaşam alanı oluşturacağı belirtildi.

Sadece müze değil, yaşayan bir kültür merkezi

Yetkililer, projenin yalnızca “gezilip çıkılan” bir alan olarak tasarlanmadığını ifade ederek, şu detaylara dikkat çekti:

  • Gastronomi etkinlikleri

  • Sergiler

  • Toplantılar

  • Resmi kabuller

  • Özel davet organizasyonları

Bu yönüyle Remzi Canik Etnografya Müzesi’nin Kemer’de ciddi bir çekim alanı oluşturması hedefleniyor.

“Kemer’e vakfedilmiş bir proje”

Projenin en dikkat çeken yönlerinden biri ise ticari bir tercihten ziyade kültürel bir yatırım olarak hayata geçirilmesi. Şehrin değerli bir noktasında bulunan merkezin farklı şekillerde değerlendirilebileceği ifade edilirken, buna rağmen Kemer’e kalıcı bir eser kazandırma yolunun seçildiği vurgulandı.

Yapılan açıklamada, “Burası ticari olarak değerlendirilebilecek çok kıymetli bir alan. Ancak biz, Kemer’e kalıcı bir değer bırakmayı tercih ettik” denildi.

1960’ta başlayan umut yolculuğu

Projenin bir diğer anlamlı boyutu ise aile geçmişine dayanıyor. 1960’lı yıllarda zor şartlar altında Almanya’ya giden ve 1985’li yıllarda Türkiye’ye dönerek aile şirketinin temellerini atan merhum Remzi Canik’in hatırası, bu müzeyle yaşatılacak.

“Bir valizle başlayan umut yolculuğu” olarak ifade edilen hikâyenin, 67 yıl sonra Kemer’de kültürel bir projeyle taçlandırıldığı belirtildi.

Merkez ofisin Remzi Canik Etnografya Müzesi’ne dönüştürülmesiyle hem aile büyüğünün isminin yaşatılması hem de Kemer’e uzun yıllar hizmet edecek bir kültür ve yaşam alanı kazandırılması amaçlanıyor.

Yeni müzenin, Kemer’in kültürel kimliğine katkı sunması ve şehir merkezinde sosyal hayatı canlandırması bekleniyor.

Ak Parti İlçe Başkanı Uğur Ozan GAZİOĞLU ve AK Parti Yönetim kurulu üyeleri ile katılırken Kemerin efsane hocası Turhan ANATÜRK de katılırken hocaya ilgi büyüktü. Yemekte mikrofonlarımıza konuşan   GAZİOĞLU “Nazik davetleri ve gönül sofraları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu mübarek ayın hanelerine sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyoruz.  Hayırlı Ramazanlar, bereketli sofralar.” dedi.

Misafirlerine katılımlarından dolayı tek tek teşekkür eden Canik, iftar sonrasında konuklarıyla
yakından ilgilendi. Gecenin öne çıkan detayları ise şunlardı:
• Samimi Sohbetler: Sanatın ve dostluğun ön planda olduğu masalarda keyifli
diyaloglar kuruldu.
• Anı Fotoğrafları: Gecenin sıcak atmosferini ölümsüzleştirmek isteyen davetliler,
bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
• Vefa Vurgusu: Katılımcılar, Murat Canik’in hem misafirperverliğini hem de
babasına gösterdiği vefayı takdirle karşıladı.
Gecenin sonunda misafirler, bu anlamlı organizasyon ve nazik ev sahipliği için Murat Canik’e
teşekkür ederek galeriden ayrıldılar