Hoşgeldiniz  

CANA YAKIN DERNEĞİNDEN KEMERE BÜYÜK DESTEK

Semih Köken | 13 Ağustos 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

CANA YAKIN DERNEĞİNDEN KEMERE  BÜYÜK DESTEK

CANA YAKIN DERNEĞİNDEN KEMERE  BÜYÜK DESTEK

Ülkemiz genelinde meydana gelen yangın felaketi hepimizin yüreğini sızlattı. Marmaris, Bodrum ağırlıklı olarak yardım dağıtan CANA YAKIN derneği, tırlar dolusu yangın önleme malzemesini afet bölgelerinde dağıtarak büyük takdir topladı. Üç gencin bir araya gelerek İstanbul’da kurduğu CANA YAKIN derneği Kemer’de ki ormanları da korumak için gazetemiz genel yayın koordinatörü Semih Köken’in yönettiği kemer yangın grubuna da elini uzattı.

 

Kemer ‘in değerli esnaflarından Angel Gold’un yönetim kurulu üyelerinden Ergün Kalaç’ın eşi sayın Doğal Mesudiyeli Kalaç ‘ın da üyesi olduğu CANA YAKIN derneği İstanbul’dan temin edilen yardımları Kemer’e getirterek kemer yangın grup yönetimine teslim ettiler.

Teslim alınan malzemeler tek tek sayılarak tutanak altına alındıktan sonra Mahallere dağıtımı başladı.

Kemer Acil Yangın Grubu olarak Gazeteci Reşad Aydoğdu ile birlikte önceki gün Çamyuva Muhtarı Rıdvan Vicir i ziyaret eden Semih Köken ve Ayışığı Gazetesi sorumlusu Sezen Turhan  yangın gibi acil durumlarda kullanılmak üzere  Yangın Tüpleri  , yanmayan eldivenler, Baretlerden oluşan Yangın önleme kitlerini teslim ettiler.

Çamyuva Mahalle Muhtarı Rıdvan Vicir Yardımlar için teşekkür ederken “inşallah bunları kullanmayız” diyerek  malzemeleri teslim aldı.

Cana Yakın derneğinin Kemere gönderdiği malzemeleri Göynük mahallesine getiren Kemer Yangın  gurubu Mahalle muhtarı Ramazan Pelit i ziyaret ederek Yangın önleme kitlerini teslim ettiler. Göynük Mahalle Muhtarı Ramazan Pelit “Bu düşüncenizden dolayı sizleri kutluyorum bu malzemeleri gönderen Cana  Yakın derneği dostlarımıza da sonsuz teşekkür ederiz inşallah bunları kullanmak zorunda kalmayız” dedi.

 

Kemer Yangın gurubu Cana Yakın derneğinden gelen yardımları Çıralı Ulupınar Mahalle Muhtarı Habib Altınkaya ya teslim ederek verilen malzemeleri tutanak altına aldılar . Muhtarı Altınkaya “ 8 tonluk itfaiye aracı için 205000 + KDV’ye Konya merkezli ALPSAN firmasıyla anlaştık. 1 ay içerisinde teslim alacağız. Ulupınar Çıralı’mıza hayırlı olur inşallah” diyerek gelen yardımları teslim aldı.

Kemerde  muhtarların gösterdikleri ilgiye teşekkür eden Kemer Yangın Gurubu Kurucu Semih Köken Tekirova Mahalle Muhtarı Mustafa Barışa Yangın önleme kitlerini  teslim ederek “çok yakında bu malzemeleri saklayacak küçük konteynırlar gelecek ormana yakın yerlere konuşlandıracağız içlerini doldurup hazır halde kalmasını istiyoruz bunların anahtarları muhtar ve azalarda olacak  , olası bir yangında hemen elimizin altında olmasını istiyoruz” dedi. Gelen yardım için teşekkür eden Mustafa Barış Cana Yakın  Derneği ve Kemer Yangın Grubuna teşekkür etti.

Kemer Yangın Gurubu olarak Kemerin Tekirova mahallesinde bulunan ve  Kemer otobüslerin depolandığı merkezi ziyaret eden Köken ve ekibi burada sırasını bekleyen Şoförlerle  görüşüp yangın önleme kitlerinden oluşan yangın tüpleri , yanmaz eldivenler,  baretlerden oluşan kiti teslim etti ve hatıra fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştirdiler.

Aslanbucak Muhtarının izinli olması sebebiyle Yangın kitini Aslanbucak muhtar Nevale Altuna teslim eden Köken ve ekibi Yeni mahalle muhtarı Münever  Erkal a kiti teslim ettiler.

Yeni Mahalle Muhtarı Münever Erkal “Belediye merkez mahallesi olduğumuz için bize 2 tüp vermişti halbuki çıkan üç yangında bizim mahallemizde çıktı. İlk de biz müdahele ettik çok teşekkür ederim 5 yangın tüpü ve malzemeler çok faydalı oldu.Önce size ve ekibinize sonrada cana yakın derneğine sonsuz teşekkür ederim”  dedi.

 

Kemer Merkez mahallesi Muhtarı Yusuf Salova yı ziyaret eden ekip yangın kiti muhtar Salova ya teslim ederek kayıt altına aldı. Yardımların içinde bulunan çuvaldan bareti başına takan Muhtar Salova “Getirenden  düşünenden Allah razı olsun bu günleri de geride bırakacağız yangınsız güzel günler görelim” dedi.

Ovacık Muhtarıyla Kemerde buluşan Köken ve ekibi yangın kitini Ovacık muhtarı İsa Anatürk e teslim etti. Duyarlılığından dolayı Gazeteci Semih Köken i tebrik eden İsa Anatürk “ Gazeteci dostum sana ve ekibine teşekkür ederiz Allah hepinizden razı olsun” diyerek  yangın kitini teslim aldı.

Kemerin en hareketli mahallesi olan ve ormanın içinde bulunan Kuzdere ye yangın kiti teslim edilirken Kuzdere Muhtarı Serkan Günay  Yaangın kiti için teşekkür etti.

Kemerin yüzölçümü en büyük ve en riskli mahallesi olan Beldibi ni de ziyaret eden ekip Beldibi Mahalle muhtarı Bayram Ali Talihi de ziyaret ederek Yangın önleme kitini teslim  ederek yangın önleme konusunda erken ihbarın öneminden bahsettiler. Beldibi nin diğer mahallelerden daha büyük ve yatak kapasitesinin fazla olduğunun altını çizen Talih “Yardımlar için teşekkür ederek  umarım bunları hiç kullanmayız ama tedbir için hazırlıklı bulunmalıyız” dedi.

Kemer  merkezde turizme hizmet eden ve her an hareket halinde olan Kemer Taksi durağını ziyaret eden Kemer Yangın gurubu Durak Başkanı Osman Yağcıya yangın tüpleri baretler ve yanmaz eldivenlerden oluşan kiti teslim ederek yangın önlemleri hakkında sohbet ettiler. Kemer Taksi durağı Başkanı Osman Yağcı “ biz taksi esnafı hareket halindeyiz ve her yere girip çıkıyoruz telsiz iletişimi sayesinde anlık bilgiler alıyoruz umarım hiç yangın çıkmaz ve yanan yerleri biran önce yeşillendiririz , bu kitler içinde size ve cana yakın derneğine teşekkür ederiz” dedi.

Yangın kitlerini dağıttıktan sonra görüşlerini aldığımız  Semih Köken şunları söyledi   “Bildiğiniz gibi yangınlar herkes gibi bizlerinde canını yaktı. İlk gün Kemerde yangın çıksa Ne Yaparız diye düşündüm Marmaris Bodrumda  yaşananları gördüm bir an için empati yapıp onların yerine kendimi koydum inanın kahroldum. Doğal bir afet karşısında insanoğlunun  ne kadar çaresiz kaldığını bir kez  daha gördüm. Sonra kemerin konumunu aklıma getirdim ve daha da dehşete düştüm çünkü kemerin tek bir giriş çıkışı başka kaçış noktası yok olası bir yangında Allah korusun yangın Beldibi n den girer çıralıdan çıkar. Ne kadar kara ve hava unsuru olsa boş…Bunun için kendimce ne yapabilirim diye düşündüm ve sosyal medyada bu gurubu kurdum ve arkası geldi.

Birkaç dostumu aradım Cana Yakın derneği  ile irtibat kurduk ve onlarda anında dönüş yaptılar ve isteklerimizi gönderdiler. Bu ilk aşama önleme malzemeleri bundan sonra  her mahalleye konteynır koyarak içlerini çeşitli alet ve ekipmanla donatmak istiyoruz. Bunları ormana yakın yerlerde konuşlandırıp anında müdahale için hazırlamak lazım. Her şeyden önemlisi Kemere bu şekilde sahip çıkmalıyız , çünkü başka Kemer yok.” diyen Köken “Ben bütün bunları yaparken Kemeri ve kemerin geleceğini düşünerek yapıyorum .Bunun için destek olan gece gündüz devriye atarak kemeri koruyan her bir bireye ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum Her şey Kemer için” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle