Hoşgeldiniz  

Büyükşehir plajlarına ‘Mavi Bayrak’

Semih Köken | 19 Temmuz 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan 10 plaj mavi bayrakla ödüllendirildi. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı üyelerinin denetlediği Büyükşehir plajlarının güvenli, denizinin temiz olduğu tespit edildi. Antalya, Mavi Bayrak konusunda Türkiye’de birinci sırada yer alıyor. Dünyada ise birinci olan İspanya’dan sonra ikinci sırada geliyor.

Dünyanın ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Antalya, Akdeniz sahilinin yıldızı konumunda kentlerin başında yer alıyor. Yüksek bir turizm potansiyeline sahip ve bu potansiyeli de büyük ölçüde temiz denizine borçlu olan Antalya’da mavi bayraklı plaj ve marinaların sayısının artması da büyük önem arz ediyor. Mavi Bayrak, bir çevre ödülü olmakla birlikte, plaj ve marina için öngörülen uluslararası bir standart niteliği taşıyor. Bir anlamda Mavi Bayrak, kıyıda tüm olumsuzlukların giderilmesi halinde verilen ödül olmakla beraber, aynı zamanda olumsuzlukların ortaya konulması ve önlenmesi için de motivasyon kaynağı olan bir unsur olarak öne çıkıyor.

1 YILLIĞINA VERİLİYOR

Mavi Bayrak Projesi de sağlıklı yüzme suyu, güvenli bir plaj ortamı ve kullanıcılar için gerekli donanımı garanti eden bir organizasyondur. Ayrıca bu proje kapsamında Çevre Eğitim etkinlikleri düzenlenerek çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlanmaktadır. Mavi Bayrak uluslararası niteliğe sahip olup, plaj ve marinalara bir yıl süre ile verilen bir ödül olmakla birlikte sektörde aranan bir kalite belgesidir.

BÜYÜKŞEHİR’İN 10 PLAJI MAVİ BAYRAKLI
Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın (FEE) öncülüğünde yürütülen Mavi Bayrak projesi kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediyesi mücavir alanındaki Konyaaltı plajında 8 adet ve Beldibi Atatürk Plajı ile Sarısu Plajının mavi bayrakla ödüllendirilmesi için gerekli çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi, amacına ulaştı. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı üyelerinin denetlediği plajlar Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Vakıf üyelerinin Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettiği 10 adet mavi bayraklar plajlarda dalgalanıyor.

ANTALYA, TÜRKİYE BİRİNCİSİ
Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen “Mavi Bayrak 2015” çalışma programı kapsamında Türkiye genelinde 436 plaj, 14 yat ve 22 marinaya mavi bayrak verildi. Türkiye bu rakamlarla dünyada İspanya’dan sonra en fazla mavi bayrak sahibi olan ikinci ülke oldu. Antalya’da ise 200 plaj, 6 marina ve 3 yat, mavi bayrak sahibi olarak Türkiye’de birinci sırada yer alıyor. Mavi bayrak, asılı bulunduğu plajın güvenli ve denizinin de temiz olduğu anlamına geliyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle