Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Nihat Hatipoğlu’nu Antalyalılarla buluşturdu

SEMİH KÖKEN | 29 Nisan 2014 | Antalya Haber, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Nihat Hatipoğlu (1) Nihat Hatipoğlu (7) Nihat Hatipoğlu (8) Nihat Hatipoğlu (9) Nihat Hatipoğlu (10) Nihat Hatipoğlu (11) Nihat Hatipoğlu (12)

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu Antalyalılarla buluşturdu. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi doldu taştı. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, bu zamanda Peygamber sevgisine yoğun ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ çerçevesinde düzenlenen “O’nu arıyoruz O’nu yaşıyoruz’ etkinliği Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinliğe Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik salonunun dolup taştığı ekinlikte dışarıda kalanlar için dev ekran kuruldu.

PEYGAMBER SEVGİSİNE İHTİYACIMIZ VAR

Program Hafız Süleyman Aykut’un Kuran’ı Kerim okumasıyla başladı. Tasavvuf Müziği sanatçısı Fatih Koca seslendirdiği eserler izleyenleri mest etti. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sohbetinde Hz. Muhamet (SAV) hayatından kesitler anlattı. Peygamberimizin güzel ahlakıyla ilgili konuşan Hatipoğlu, “Bu zamanda peygamber sevgisine daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü Peygamber ahlakından savaş çıkmaz, kavga çıkmaz, insanı öteleyen anlayış çıkmaz. Merhamet çıkar, affedicilik çıkar. Ben Hz. Peygamber’in insanlığına vurgunum, onun şerefli duruşuna vurgunum, onun dik duruşuna vurgunum. Hz. Peygamber’in bu noktasını insanlığa iletebilseydik en acımasız düşmanlar bile bir anda birer dost kesilirlerdi” dedi.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Terörden ve terörizmden en çok zararı Müslümanların çektiğini ifade eden Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, konuşmasında şunları anlattı: “Peygamberimize 20’ye yakın suikast girişimi oldu. Terörden ve terörizmden en fazla zararı İslam tarihinde müminler görmüştür. O yüzden bizler bu yönde her türlü teşebbüslere kapıları kapatmışızdır. Allah bizi bu doğru yoldan ayırmasın. Bizim yolumuz Peygamberimizin harcını attığı yoldur. O yoldan gidiyoruz.”

TÜREL PLAKET VERDİ

Programın sonunda ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na sohbetinden dolayı teşekkür ederken, çiçek takdim etti ve plaket verdi. Başkan Menderes Türel, “Böylesine güzel bir sohbet yapan çok kıymetli hocamızı Antalya’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduk. Allah bizlere bu güzel günleri nasip etti. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle