Hoşgeldiniz  

BÖYLESİ ANCAK KEMERDE GÖRÜLÜR…….!

Semih Köken | 27 Ağustos 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

BİR KOLTUKTA ÜÇ KARPUZ KİM TUTAR SENİ  KONYALI AHMET…

Yılda 3 milyon turistin geldiği, Antalya’nın 5 yıldızlı turizm ilçesi Kemer’de turizmi baltalayan unsurların başında yer alan kaçak turizm acenteleri,  faaliyetlerini korkusuzca sürdürüyor. Seyahat acentelerinin belgelendirilmesi ve belgesiz seyahat acenteliği faaliyetlerinin önlenmesi için gösterilen yoğun çabalar, kaçak faaliyetlerde bulunan kişi ve işletmeleri caydırma noktasında kimi zaman yetersiz kalıyor.

Söz konusu acentelere hizmet noktasında pes etmeksizin çalışan Ahmet Ali Durgun, bilinen adıyla Konyalı Ahmet konuya örnek verilebilecek isimlerden sadece bir tanesi…  Şoför, rehber, görevli unvanlarıyla kaçak turizm acenteleri için taşımacılık yapan Durgun, bir koltukta üç karpuz taşımaya çalışıyor.  ‘Ucuz tatil’ vaadiyle vatandaşları dolandıran kaçak seyahat acentelerinin ekmeğine yağ süren Durgun, kaçak seyahat acenteliği faaliyetinde bulunan kişi ya da kurumlara karşı uygulanan cezaların caydırıcı nitelikte olmadığını da gözler önüne seriyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) kaydı bulunmayan Durgun, milyonların aktif halde bulunduğu sosyal paylaşım sitelerinde de destek görüyor. ‘İşte tam bir acenteci. Nam-ı değer Konyalı Ahmet. Adam hem şoför hem rehber’, ‘Helal sana, kim tutar seni? TURSAB kim ki? Sen işine bak’, ‘Tam bir kaçak tur. Al sana TURSAB delil’ yorumları ile destekçisi bulunan Durgun, ‘çok ucuza hizmet alıyorum’ düşüncesine sahip vatandaşların beklentinin altında hizmet almasına da neden oluyor.

Mağdur olduktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın şikayet yağmuruna tutulduğuna dikkat çeken yetkililer ise çok düşük fiyatları cazip bulan ve konu hakkında bilgi sahibi olmayan insanların uyanık olması gerektiğini ifade ediyor.

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle