Hoşgeldiniz  

Bisiklet Yağmuru Devam Ediyor

Semih Köken | 05 Ekim 2015 | Kemer Güncel A- A+

Sosyal Belediyecilikte devrim yapan Kemer Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek öğrencilere bisiklet dağıtmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Mustafa Rüştü Tuncer İlköğretim okulu 6,7 ve 8’inci sınıf 211 öğrenciye bisiklet dağıtımının ardından bu gün Kuzdere Hacı Mehmet Saygan ve Göynük Ortaokulunda Ortaokulu 6,7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine “Dünya Çocuk Gününde “ 383 bisiklet hediye etti.

Bisiklet dağıtım törenine MHP Antalya Milletvekili Adayı Neşe Gül, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Belediye Başkan Yardımcıları, Kemal Yüksel, Semih Top, Nuray Minta, MHP İlçe Başkanı H.Hüseyin Karadüz,   Meclis Üyeleri, Sedat Akan, Cumali Afşin, Ahmet Ali Güven,  Özcan Çeliktaş, Kemer Belediyesi Daire Müdürleri, Sanat Danışmanı Nağehan Elibol,  ve öğrenci velileri katıldı.

İlk tören Kuzdere Hacı Mehmet Saygan Ortaokulunda oldu. Birada açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ayşe Görür Sayın Belediye başkanım değerli eşleri Neşe Gül hanımefendi sayın misafirlerimiz velilerimiz sevgili öğrenciler belediyemizin “özgüven ve enerjiyi sağlıklı  kullanma” kapsamında 6, 7 ve 8.  sınıf öğrencilerimize bisiklet dağıtması öğrencilerimizi büyük bir sevinç yarattı.

Kemer belediyemizin eş zamanlı olarak nerdeyse bütün okullara bisiklet vermesi çok güzel bir olay. Söz konusu eğitim ve öğrenci olunca sayın belediye başkanımız okullarımıza yardımda  sınır tanımıyor. Okulumuza alt yapıdan fiziki donanıma  boyadan temizliğe kadar verdiği destekten dolayı okulum ve kendim adına çok teşekkür ediyorum. Dedi

MHP Antalya Milletvekili Adayı Neşe Gül, “Öncelikle, Belediyemizin “Özgüven ve Enerjiyi sağlıklı Kullanma” başlığıyla oluşturduğu proje kapsamında 6,7 ve 8’inci sınıf, öğrencimize bisiklet dağıtması sosyal projenin yanında spora da verdiği önemi açıkça göstermektedir. Bu projelerinden dolayı, Kemer Belediyemizi ve Sayın Başkan Mustafa Gül’ü, Çocukları sağlıklı bir hayat ve sosyal bir yaşama teşvik etmek için çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisikletle buluşturduğu için kutluyor, Antalya’da ki diğer Belediye başkanlarımızın da bu sosyal projeyi örnek almasını temenni ediyorum. Öğrencilere nasihat de eden Neşe Gül; Tabi ki bisikletlerimizle gezerken de, trafik kurallarına uymamız gerektiğini asla göz ardı etmemelisiniz. Dolayısıyla Bisikletinizi trafiğe uygun yerlerde kullanırken, her hangi bir kazaya meydan vermemek adına kask takmalısınız. Ayrıca bütün öğrencilerin ve çocukların “Dünya Çocuk Günlerini” kutlarım” dedi.

Mustafa Gül ise,  “Geçtiğimiz gün Aslanbucak mahallemizde ilk bölüm dağıtımına başladığımız bisikletlerimizin devamını ise, bu gün Kuzdere mahallemiz ve sırasıyla, Göynük, Çamyuva ve Tekirova mahallelerimizde dağıtacağız. Gençlerimizin üzerindeki o heyecanı ve enerjiyi atabilmeleri için, bir adım atılması gerektiğini düşündüğümüzde çocuklarımıza bisiklet ödülüyle destek vermemiz gerektiğine karar verdik. Çocuklarımızın bu bisikletleri sağlıklı ve dikkatli kullanabilmeleri için ailelerimize büyük görevler düşüyor ve hepinizin “Dünya Çocuk Günlerini” kutlarım.  Dedi

Göynük Ortaokulunda yapılan törende ise bir konuşma yapan Okul Müdürü Mehmet Kiriş ise eğitime destek veren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve ekibine Öğrencileri ve kendi adına teşekkür etti. Göynük ortaokulunda bugün gerçekleştirilecek olan bisiklet dağıtım törenine hoş geldiniz. “Eğitimin maliyetini yüksek bulanlar cehaletin faturasını ödeyemezler” demiş Mustafa Kemal Atatürk  bu sözler gerçekten kemer belediyesinin sosyal projeleri Türkiye de bir ilk olma özelliğini  taşıyor diye düşünüyorum.  Gerçekten eğitime önem veren bir belediyecilik anlayışıyla diğer belediyelerimize de bir örnek. Bizde göynük ortaokulu ve eğitim çalışanları öğrenciler olarak belediye bizlere  7/24 her türlü hizmeti vermekten kaçınmadılar. Ben bu hizmetlerden dolayı kemer belediye başkanımıza özellikle sevgili eşlerine çalışma arkadaşlarına kısacası eğitime katkı veren herkese çok çok teşekkür ediyorum. Dedi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle