Hoşgeldiniz  

“Birilerinin Kemer’de Cengaverlik Yapması Lazım”

SEMİH KÖKEN | 13 Kasım 2014 | Kemer Güncel A- A+

Kemer’in doğası ve konumuyla kendine özgü bir marka olduğunu söyleyen Kemer Yöresel Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, “Bu güzellikleri daha farklı değerlendirip hak ettiği şekilde pazarlayabilmemiz lazım” dedi. WTM’de görüşme fırsatı bulduğumuz Yorulmaz, “Bundan sonraki süreçte bizi mucizeler bekliyor. Kimse bir şey yapmıyor. Özel sektör ile yerel yönetim ve bakanlığın kısa, orta ve uzun vade planlarının olması lazım” diye konuştu. Volkan Yorulmaz şunları söyledi:

 

 

“Bizim kuvvetli olduğumuz pazarlar var ancak kuvvetli olmadığımız pazarlarda da olmamız gerekiyor. Doğu Avrupa, İsrail ve İran pazarlarına odaklanmalıyız. Kundu ve Belek bölgeleri bunun ekmeğini yiyor ancak Kemer’in bir plan yapıp bunu hayata geçirmesi gerekiyor.

“ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ DİYORUZ”

Özel sektör para harcamıyor, kamu bütçem yok diyor. Kemer’de yollar rezalet. İlaçlama sorunu var. Büyükşehir Belediye Yasası’ndan kaynaklı sıkıntılar ve bilinmezler var. Bundan turizm sektörü etkileniyor. Kemer’den ekmek yiyenler bir araya gelip bir konsorsiyum oluşturmalı. Örneğin İngiltere pazarı için bir strateji geliştirmeliyiz. Niye İngiliz ve İskandinav turist Kemer’e gelmiyor? Bunları iyi etüt etmek gerek. Bu işe kimse sahip çıkmıyor. Turizm dünyasında bu kadar savaş varken, insanlar birbirini ısırırken, Mısır dünya kadar strateji geliştirirken biz Türkiye olarak armut piş ağzıma düş diyoruz.”

Kasım ve Aralık aylarında ciddi bir çalışmamız yapacaklarını belirten Yorulmaz, “Bakanlık ve yerel yönetimler ile konuşuyoruz. Antalya’da bir toplantı yapacağız. Sektörün önde gelen yatırımcıları ve bakanlık yöneticileri, KETAV ve Kemer’den ekmek yiyenlerin desteği ile bir beyin jimnastiği gerçekleştireceğiz. Önde gelen yatırımcıları bir araya getirip ortak bir dil ve strateji ortaya koymamız lazım. Bunu gerçekleştirip 2015 yılında bir planla ortaya çıkmak istiyoruz. Pazarlama adı altındaki bütün kanalları kullanmalıyız. Kişiler üzerine değil sistem üzerine kurulu bir turizm düzeni olmalı. Kemer’in tanıtım ve marka değerine dönük bir sistem olmalı. Birilerinin Kemer’de cengaverlik yapması lazım.” dedi. Volkan Yorulmaz şunları söyledi:

“FUAR İŞİN KÜÇÜK BİR PARÇASI”

“İngiltere pazarı Kemer’i çok tercih etmiyor. Bunun birçok sebebi var. Ama biz de asılmıyoruz. Agresif değiliz. Hay Allah İngiliz, Alman gelmiyor diye bekliyoruz. Artık bekleyen bir dünya yok. WTM’de körler sağırlar birbirini ağırlar. Fuar işin küçük bir parçası. Londra sokaklarında Türkiye konuşuluyor mu?

2015 sezonu için Aralık’tan sonraki erken rezervasyon dönemi belirleyici olacaktır. Ocak-Mart dönemi konjonktür sıkıntılı olmazsa süper bir sezon olur. Aksi durum sıkıntı yaratacaktır.

“HER ŞEY DAHİL SİSTEMİNE KRİTERLER GELMELİ”

HD sisteminden tabii ki çıkalım. Bunu bütün oteliler ister. Fakat Türkiye gerçeğinde biz başarıyı HD ile yakaladık ve bunu doğru yaptık. Bu kadar turist o yüzden geliyor. HD’den çıkmayı bende istiyorum ama hadi çıkalım demekle olmuyor. HD sistemi içinde bu sistemi yanlış uygulayanlar da var. HD için kriterler gelmeli.

 

Yatak ne kadar çok artarsa pasta o kadar daralıyor. Ortalama geceleme sayılarımız düşüyor. Örneğin bir Rus turist 21 gün kalırken şimdi 8-9 gece kalıp gidiyor. Avrupa’da yılda 3 tatil imkanı var. İlk tercihlerini genelde İspanya, Güney Amerika gibi pahalı destinasyonlar için kullanıyorlar. Antalya 2. veya 3. tercih. Biz ucuz bir destinasyon olduğumuz için bize ekonomik yaklaşıyorlar. Uçak doldurmak için 15 dolara 3-4 yıldızlı oteller satılıyor ve bu turizmi geri götürüyor. Bu insanların 20 gün kalabilmeleri için değişik imkanlar yaratmamız lazım” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle