Hoşgeldiniz  

Beldibi yıkımlarına turizmcilerden destek

Semih Köken | 30 Aralık 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Beldibi Mahallesinde sürmekte olan hazine arazilerine yapılan kaçak yapıların yıkımı ile ilgili olarak, Belediye ye Beldibi’nin turizmcilerinden destek geldi. Turizmciler bu neden ile de Kemer Belediye Başkanı makamında ziyaret ettiler.

Kemer Belediyesinin turizm sezonun sona ermesinden sonra başlatmış olduğu kaçak yapıların yıkımı ile ilgili bölgede bulunan turizmcilerden destek geldi. Turizmciler yıkımlardan dolayı Kemer Belediyesini destekler iken Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ü ziyaretlerinde ise çalışmaların bununla kalmayarak mevcutta onanmış olan plana uygun şekilde yolunda sezona kadar yapılmasını istediler.

 

 

AYIK “ÇALIŞMALARI TAKDİR ETMEK LAZIM”

TÜROFED Başkanı (Champion Tatil Köyü )Osman Ayık; “Kemer Belediyesini bu konuda takdir etmek lazım. Kemer Belediyesi çok önemli bir işlevini uyguluyor bence, çünkü sorunu da ortadan kaldırmaya çalışıyor. Kemer sadece Antalya’nın değil Türkiye’nin incisi olan bölgelerden bir tanesi, Turizmin ilk başladığı noktalardan bir tanesidir. Ama maalesef aşağı yukarı geçen 30 yıl içerisinde imara aykırı yapılaşma ile ilgili ciddi sıkıntıların olduğu yerlerden de bir tanesidir. Bu bölgede bu durumun da en yoğun yaşandığı bölge ise Beldibi’dir. Uzun yıllardır burada bir plan çalışması devam ediyordu. O plan çalışması da belli bir sonuca ulaştı çok kısa bir süre içerisinde neticelendirilecek bir hale geldi. Sanıyorum Kemer Belediyesi bütün bunların hepsini değerlendirerek, hızlı bir şekilde planın onama aşamasının öncesinde de buradaki aykırı yapılaşmaların hepsini ortadan kaldırıp, planın uygulanabilir hale gelmesini kolaylaştırmak istiyor. Bu anlamda da Kemer Belediyesini takdir etmek lazım, teşekkür etmek lazım. Burada ki bütün yatırımcı, işletmeci, yerleşik arkadaşların tamamının da, Kemer Belediyesinin bu yaptığı eylemleri desteklemesi lazım.

AYIK “YOLLARINDA TAMAMLANMASI LAZIM”

Sanırım bunun hemen öncesindeki diğer aşaması da mevcutta onanmış olan plana uygun şekilde otuzluk yolunda sezona kadar yapılması da Beldibi için önemli bir kazanım olacak. Bu konuda da biz yatırımcılar, işletmeciler olarak da Belediyenin yapacağı uygulamaların arkasındayız. Tamamen her konuda da destek olacağız” dedi.

SEVİN “BELDİBİ’NE NİZAMLI VE İNTİZAMLI BİR ÇARŞI LAZIM”

Peker Otel Genel Müdürü Cengiz Sevin; “Kanun gereği yapılması gereken her şeyin bir an öncesi yapılması gerekmektedir. Çünkü Beldibi bu konuda uzun zamandır sıkıntı çeken hemen hemen en önemli beldelerden bir tanesi. Biz çarşıların yıkılmasına, yapılmamasına, yok olmasına karşı değiliz. Nizamlı, intizamlı olmalıdır. Çünkü oteller ile çarşılar, alışveriş merkezleri, marketler hep birlikte hareket eden bir aktivitedir. Otellerden çıkan müşteriler düzgün yerlerde iyi alışveriş yapmalı, oturup çayını kahvesini içebileceği bir pastanesinin olması lazım. Bunlar imar kanununa göre nizamlı, intizamlı olduğu zaman biz şimdiden çok daha fazla mutlu oluruz.

Müşterimizin buraya gelmesine deniz ve doğadan başka bir şeylerinde etken olması lazım. Her gelen bir yerlerden bir şeyler almalı, esnafta bundan faydalanmalıdır.

Yolun deniz tarafındaki oteller intizamlı ve nizamlı bir biçimde, tabii ki ufak tefek kusurlar her yerde vardır ama yolun diğer tarafı göründüğü gibi Beldibi’ne yakışmıyordu. Ama tabi ki bunların yıkılıp yerlerine çok daha güzellerinin yapılması ve buraların var olması muhakkak gerekmektedir.

Bölgede elektriğin yer altına alınması ve yolların yapılacak olması bizim için büyük artı. Geçtiğimiz yıllarda elektrik problemleri yaşamıştık. Fakat bu düzenlemeler tamamlandıktan sonra Beldibi hakkettiği yere geleceğini tahmin ediyorum” dedi.

İÇLİ “BELDİBİN’DEKİ ÇALIŞMALARDAN SONRA BAŞKAN KEMER’İN GİRİŞ KAPISINI AÇMIŞ OLUR”

Rama Otel sahibi Mahmut İçli; “Bu bölge için Belediye Başkanının bu çalışması en doğrusudur. Ve bunu bir yerde bir şans olarak da kabul etmek lazım. Sayın Başkan baştan sona kadar bu işi bitirebilirse Kemer’in giriş kapısını açmış olur her şeyden önce. Bu yapılan çalıma buranın değerini 10 kat daha yukarı çekecek bir çalışmadır. Son derece doğru bir çalışma, iyi bir düşüncedir” dedi.

GÜL “KİMSENİN YAPAMADIĞINI YAPTIK”

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; “Beldibi’ndeki bütün yatırımcılar ziyaretimize geldi ve bize teşekkür ettiler yaptığımız çalışmalardan dolayı. Son 10-15 yıldır kimsenin karar veremediği ama Kemer Belediyesinin ciddiyetle üzerine gittiği bir yıkım ile mücadele ediyoruz. İnşallah bunu kısa zamanda tamamlayacağız. Şu anda büyük ölçüde hazine arazilerindeki kaçak yapılanmayı temizledik, geri kalanı da temizledikten sonra da oradaki derme çatma olan bütün binaları bitirip artık Beldibi’ni daha düzgün, huzurlu ve insanların rahat biçimde gezebilecekleri bir alan yapacağız.

Biz Menderes Bey’den rica ettik, yıkımlardan sonra o yolların yapılması gerekir. Bu yol yapımı ile ilgili bize yetki verildiği zaman yolumuzu yapacağız artık.

 

Beldibi’ndeki çalışmalarımızın bitimi ile birlikte bundan en çok yararlanacak olanda otellerimiz ve esnafımız olacak. Projeler tamamlandıktan sonra turist dışarı çıkacak. Bununla birlikte de otellerin coast’u düşecek. Müşteriler dışarı çıktığında da bundan tüm esnaf arkadaşlarımız faydalanmış olacaklar” dedi.turizmcilerden-beldibi-yikimlarina-destek2dd7e1a24f18836ab122 turizmcilerden-beldibi-yikimlarina-destek6f95cd170281deedd0edLayout 1 Layout 110425351_818257714886489_3817158162603144126_n

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle