Hoşgeldiniz  

Beldibi Esnafı Belediye Önünde Toplandı

SEMİH KÖKEN | 02 Aralık 2014 | Kemer Güncel A- A+

Kemer Belediyesi tarafından yıkımları sürdürülen Beldibi Mahallesindeki kaçak yapılarda kiracı olan işletmeciler Belediye Başkanı Mustafa Gül ile görüşmek için yaklaşık 50 kişilik gurup ile Kemer Belediyesi önüne saat 12:00’de geldiler.  Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan güvenlik önlemleri ile karşılaştılar. Öğlen arası olduğu için Belediye binasında kimsenin olmadığını öğrenen Beldibi esnafları mesai saatine kadar beklediler.

 

 

ERGEN; “YANLIŞ VARSA HAKKINIZI YARGI YOLU İLE ARAMANIZ LAZIM”

Esnaflar Belediye önüne herhangi bir taşkınlık çıkarmak için gelmediklerini İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen’e ilettiler. Aralarından seçecekleri sözcüler ile Başkan Mustafa Gül’e sıkıntılarını dile getireceklerini söylediler. Emniyet Müdürü Ergen tek tek esnafı dinledi ve konun muhatabı olmadıklarını ama yıkımlar ile ilgili olarak yanlış yapılan bir şey var ise yargı yolunu tercih etmeleri gerektiğini belirtti.

DEMİREL “ZAMAN VE YER GÖSTERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Grubun sözcüsü Ali Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, kavga etmeye gelmediklerini, sadece mağduriyetlerini dile getirmeye geldiklerini söyledi. Beldibi’nde kaçak yapıların yıkılacağını kimsenin kendilerine bildirilmediğini ifade etti.

Demirel, yıkılan yerlerde hiç kimsenin yer sahibi olmadığını, sadece esnaf olduklarını hatırlatarak, Dükkanlar yıkılıyor ve bizlerde mağduruz. Belediye başkanı Mustafa Gül, seçim zamanın da bizden oy istedi. Gelecek seçimde yine isteyecek. Bunlar bizim yerel temsilcilerimizdir. Bizi mağdur etmemeleri gerekir. Biz diyoruz ki, yerlerimizi yıkıyorsanız yıkın. Ama bize süre verin ve yer gösterin. Biz, gelecek turizm sezonunda hizmetlerimizi devam ettirelim. Biz onun için görüşmeye geldik. Vurmaya, kırmaya gelmedik.

Kendilerinin mağdurlar kitlesi olarak geldiklerini ancak belediye başkanının kendileri ile görüşmek istemediğini ifade eden Demirel;  “Başkan Gül bizle görüşürse bizi vicdanen anlayacaktır. Bizim haberimiz olmadan dükkanlarımızı kepçe gelip yıkıyor. Önceden ben Antalya Doğu garajı’nda esnaftım. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel esnafla en az 40 defa toplantı yaptı. Sonunda esnafla ortak karar alındı ve çarşı şuan ki yerine taşındı. Beldibi hatalar yığınıdır. Yıllardır orada rant elde ediliyor” dedi.

“GÜL GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ”

Esnafın yetkili bir kişi ile görüşme talebine ise Kemer Zabıta Müdürü Mehmet Yalçın Belediye önüne gelerek Başkan ile görüştüğünü ama Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün tavrının kesin oğlunu ve yıkımların devam edeceğini belirtti.

 

Saat 13:30’a kadar bekleyen ve işlettikleri dükkanlar yıkılacak olan Beldibi esnaf gurubu olaysız bir şekilde dağıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle