Hoşgeldiniz  

Başkan Türel’i hiç böyle gördünüz mü?

Semih Köken | 12 Şubat 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in bir günü nasıl geçiyor? 24 saatlik zaman diliminde ailesine ne kadar zaman ayırıyor, sabah kaçta uyanıyor ve gece kaçta evine dönebiliyor? Yakın çalışma ekibi kimlerden oluşuyor?

TÜREL ailesi, 2013 yılını 2014’te bağlayan yılbaşı gününden bir gün önce taşındıkları Döşemealtı’nda Palm City konaklarındaki yeni evinin kapılarını ilk kez açtı. Ekibimizi saat 08.30’da kapıda Başkan Türel karşıladı, içeri aldı. Biz içeriye girmeden hemen önce Başkan Türel ve iki oğlunun salonda heyecanlı bir ‘boğuş’ oyunu yaptıklarını öğreniyoruz. Bizimle birlikte küçük oğlu 6 yaşındaki Akın, babasının omuzlarına çıkıp sevgisini gösteriyor, büyük oğlu 10 yaşındaki Akant ise yaşına göre kardeşinden olgun davranıp babasının yanında oturmayı tercih ediyor.

BASIN DANIŞMANI İSTANBUL’DAN
Başkan Türel ile evindeki randevumuzda bize basın danışmanı Bünyamin Demirkan eşlik ediyor. Demirkan, Türel’in çekirdek kadrosu içindeki en yeni isimlerden. 35 yaşında, evli ve henüz 14 aylık Elif Deniz adında bir kızı olan Demirkan, yerel seçim sürecinde İstanbul’dan gelerek ekibe dahil oldu. Uzun yıllar Star gazetesinde polis muhabirliği yapan Demirkan, seçimin ardından Başkan Türel’in davetiyle Antalya’da kaldı. Eve girmeden öncede konuştuğumuz Demirkan, cebinde sarı basın kartı taşıyan bir başkanla çalışmanın aslında işlerini kolaylaştırdığını söyledi. Türel’in neyin haber değeri taşıdığını neyin taşımadığını çok iyi bildiğini ve Antalya basınıyla çok eskilere dayanan ilişkilerinin bulunduğunu belirten Demirkan, güne ilk işi olarak gazeteleri okuyarak başlayan Başkan Türel’in hakkında çıkan olumsuz haberlere kızmadığını söyledi. Türel’in gazetelerin tarafsız olmasını beklemediğini aktaran Demirkan, iftiraya ise tahammülünün olmadığını aktardı.

EVDE DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR
Türel ailesinin yeni evinde göze çarpan ilk detaylar kendisiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la çekilmiş ve salonun duvarına asılmış fotoğraflar oldu. Salonda hemen piyanonun üzerindeki duvara asılı fotoğraflar belediye başkanlığının ilk dönemindeki programlarda çekilmiş. Evde ikinci detay ise sağ alt köşesinde Ebru Türel imzalı yağlı boya tablolar oldu. Evin mutfağında yer alan Türel’in natürmort yağlı boya çalışmasına istinaden “Hep natürmort mu çalışıyorsunuz” sorusuna Ebru Türel’den kesin bir “Hayır” geldi. Salonda Ebru Türel’in eşlik ettiği oyunun ardından ailecek yapılan kahvaltı başladı.

KAHVALTIDA ACILI TOST
Kahvaltı için Başkan’ın tercihi tost oldu. Acılı kaşarlı tost Başkan Türel’in milletvekili olarak bekar yaşadığı Ankara günlerinde geliştirdiği bir tarifle yapılıyor. Tostun acısı biberiye ve domatesle ezme kıvamında hazırlanmış tosttan geliyor. Bu tostun meraklıları arasında eşi Ebru Türel de bulunuyor. Aslında evcimen olduğunu anlatan Türel, mutfakla ilişkisinin ise tost yapmaktan öte gidemediğini söyledi. Çocuklar anneleriyle kahvaltı masasında yerini alırken Başkan da tostları hazırlayıp masaya oturdu. Başkan Türel kahvaltıda çay yerine ayran içmeyi tercih etti. Siyasete başlamadan önce çay ve kahveyi hiç içmediğini söyleyen Menderes Türel, sonrasında mecburiyetten içmeye başladığını söyledi. Evde misafirlere ikram edilmek için demlenen çay ise Menderes Türel adının işlenmiş olduğu ince belli çay bardaklarıyla yapıldı.

Başkan Türel her ne kadar günün büyük bir bölümünü dışarıda geçirse de çocuklarının yeme-içme alışkanlıkları konusunda en ince detayları biliyor. Türel, küçük oğlu Arkın’ın masada her şeyi belli bir sıraya koyarak tek tek yediğini anlatırken, Başkan’ın “Benim aslan oğlum bunu yer” sözleri yemekte direnen Arkın’ın ağzının açılmasını sağlıyor.

EVİN MASKOTU SİYAH ‘MAÇA’
Kahvaltının ardından tüm aile kapıda birbirini uğurlarken Ebru Türel, soru üzerine eşinin giyim alışverişini, Türel’in erkek arkadaşlarına havale ettiğini söyledi. “Alışverişe beraber mi çıkarsınız?” sorusuna Ebru Türel, “Menderes 3 yılda bir toptan alışveriş yapar” diye karşılık verirken eşinin son dönemde ceket tercihlerinden memnun olduğunu da sözlerine ekledi. Okul için evden ayrılan çocukların babalarına ‘Hayırlı işler’ dilemeleri evin günlük bir ritüeli halinde. Çocukların ardından, Türel evden ayrılıyor. Evden çıkarken 8 aydır aileyle birlikte olan labrador cinsi siyah ‘Maça’ ile kısa bir oyun da ihmal edilmiyor.

ASİSTANI AYNI ZAMANDA YEĞENİ
Başkan Türel evden ayrılırken kendi makam otomobili dahil üç araçlık bir ekip onu bekliyor. Kapı açıldığında Türel, her gün karışında asistanı Faik Şenli’yi görüyor. 30 yaşında aynı zamanda Türel’in yeğeni olan Şenli, Türel’in tüm telefon görüşme trafiğini ayarlıyor. Şenli, 2009 yılından itibaren Türel’in yanında yer alıyor. Mesaisi başkanın evden çıkmasıyla başlıyor eve döndüğü saatte bitiyor. Akdeniz Üniversitesi Turizm Otelcilik mezunu olan Şenli, başkanla çalışmanın çok zor olduğunu söyledi. Türel’in kalıplarında bir işin ya mükemmel olması ya da hiç olmaması gerektiğini söyleyen Şenli, “Bir telefon araması atlanırsa ne olur?” sorusuna yanıtı ise çok net: “Atlanmaz.”

MAKAM ARACINDA TELEFON TRAFİĞİ
Türel, evden çıkıp otomobile bindiğinde yoğun bir telefon görüşmesi başlıyor. Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Meclisi nedeniyle cevap verilemeyen birçok telefon aramasını asistanına tek tek not ettiriyor. Sonra üç ayrı telefondan geri dönüşler başlıyor. Türel’i sadece hayır duası için arayanlardan, partililere, mahalle muhtarlarına, arkadaşlarına hepsine istisnasız tek tek dönüş yapılıyor. Türel’in arkadaşlarıyla yaptığı konuşmaların gündeminde Arda Turan’lı Atletico Madrid’in Real Madrid derbisinde elde ettiği 4-0’lik galibiyetin ardından Turan’ın evinde Yılmaz Erdoğan’lı selfie var. Menderes Türel, Vicente Calderdon’da seyirciden etkilendiğini gizlemezken o seyircinin yarattığı baskıyla Real Madrid’in yıldızı Cristiano Ronaldo’nun oynayamadığını söyledi.

FAZLA KORUMA EKİBİ İSTEMEDİ
Başkan Türel’in konvoyu Büyükşehir’e doğru seyir halindeyken bir anda gelen bir talimatla rota değişti. Türel, Mevlana Kavşağı’na geçilmesini istedi. Buraya ulaştığında kendisini Protokol Şube Müdürü Tunahan Dervişoğlu karşıladı. 32 yaşındaki Dervişoğlu ekibin polis kökenli isimlerinden. 10 yıl boyunca Başbakanlık Koruma Dairesi’nde çalıştı. Bunun 7 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık döneminde koruma ekibi içinde yer aldı son üç yılını ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ekibinde geçirdi. Dervişoğlu 2 yıl önce Türel’le birlikte çalışmaya başladı. Başkan Türel’i titiz olarak tanımlayan Dervişoğlu, Türel’in birer gün dönüşümlü çalışan iki resmi koruması olduğunu ve kendisine gittiği her yerde 2 aracın eşlik ettiğini anlattı. Dervişoğlu, “Aslında biz kalabalık iyi bir ekip hazırlamıştık ama kendisi çok kalabalık olmayı istemediği için bu projeyi rafa kaldırdık” dedi.

ŞANTİYE ALANINDA ANİ DENETİM
Yağan yağmurla çamur içinde kalan şantiyeye ayak basmadan önce Türel’in sarı çizmeleri geldi. Çizmeleri giyip pantolonun paçalarını çizmenin içine sokan Menderes Türel, hızlı adımlarda inşaatın sürdüğü noktalara geçti. O sırada şantiye şefiyle Türel arasında sadece inşaat işini bilenlerin anlayabileceği bir konuşma başladı. Deplase, drenaj, ekskavatör gibi birçok terim ikili arasındaki konuşmada geçerken biz “Haziran’a kadar biter mi? Seçim öncesi risk değil mi?” diye sorduk. Türel, şunları söyledi:
“Siyasi sonucu olarak çalışmalarımızda arkadaşlarıma sorarım, değerlendiririz, istişare ederim. Mevlana Kavşağı seçimlere kadar biter ya da bitmez. Biz bitirelim diye çalışıyoruz. Sonuçta bu teknik bir çalışma ama seçime kadar bitip bitmemesiyle ilgili siyasi sonucu olur. Burada oturuyor, başta sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile milletvekillerimizle, il başkanımızla ‘Böyle bir çalışmaya başlayacağız. Bitebilir bitmeyebilir, ama biz bitmesi için gayret ederiz. Kanaatleriniz nedir?’ diye hepsiyle değerlendirip öyle karar veriyoruz. Bunu da her belediye başkanının yapması lazım. Her belediye başkanı bir parti unsuru vesilesiyle seçiliyor.”

Başkan Türel inşaat alanında yaptığı incelemenin ardından bölge esnafını da ziyaret etti, “Rahatsızlık veriyoruz ama kusura bakmayın” dedi. İnşaatın neredeyse geceli gündüzlü sürmesine rağmen bölge halkından şikayet gelmediğini söyleyen Türel, bunun nedenini “Çünkü Antalyalı hizmete susadı. Yapılsın da biz katlanırız diye düşünüyorlar” sözleriyle açıkladı.

ALİ ERGİN TELEFONLA YAŞIYOR
Ani ziyaretin ardından konvoyun istikameti Büyükşehir Belediyesi’ne döndü. Başkan Türel’in makam odasının önü insanlarla doluydu. Burada göze çarpan isimlerden biri Ali Ergin. Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı. Fakat o kendisini bu işin daha çok halkla ilişkiler kısmında görüyor. Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğü’nde son 4 yılı bölge müdürü olarak 1983- 2001 yılları arasında çalıştı. 2011’de Türel’in milletvekili adaylığı sırasında yolları kesişti. Onunla Ankara’ya gitti, onunla Antalya’ya döndü. Büyükşehir’de iş arayanların adresi İşkur ve muhtarların Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik taleplerini doğrudan bildirebildiği çalışma, kısa adıyla MUBİM kendisine bağlı. Bu nedenle Ergin, telefonla yaşıyor. Ama şu sıralar tek rakibi MUBİM. Ergin, MUBİM sayesinde telefonların yüzde 50 azaldığını söyledi.

ANKARA’DAN ANTALYA’YA GELDİ
Başkan Türel, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali Ergin ile ayaküstü yaptığı kısa görüşmenin ardından makam odasına geçti. Bu kez görev Özel Kalem Müdürü Gülseren Durmuşoğlu’nda. Başkanın hemen arkasında makam odasına giden Türel’e önce günün programının kısa bir özeti geçiliyor, acil randevu talepleri iletiliyor. Durmuşoğlu, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in mecliste sekterliğini yaptı. 2011’de Türel’le mecliste çalışmaya başladı. Başkan, yerel seçimleri kazanıp Antalya’ya geldi o da düşünmeden Türel’i takip etti. “Benim için işi her şeyin önünde” diyen Durmuşoğlu, aynı zamanda evli ve iki çocuk annesi. Başkanı anlatırken “Titiz” tanımlaması yapan Durmuşoğlu, tam bir sır küpü. ‘Türel neye kızar, sinirlenince nasıl olur’ gibi soruların cevabını Durmuşoğlu’ndan almak imkansız.

ERDOĞAN’A BENZETİLMESİ
Saat 10.30’da makamda başlayan randevuların ardından Başkan Türel’in o gün öğle yemeği randevusu eski sanayi sitesinde. Yemek için saat 12.20 sıralarında belediye binasından hareket edildi. Başkan Türel, belediyedeki makam kapısını açtığı anda ona eşlik edecek ekip aşağıda çoktan hazırdı. Bu yolculukta makam aracında soruları yanıtlayan Başkan Türel, Ankara günlerinin ardından hal ve davranış olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok benzediği yönündeki değerlendirmeleri hatırlatınca hafif de gülümseyerek, “Şeref duyarım. Sayın Cumhurbaşkanı’na benzetilmekten şeref duyarım” dedi. Erdoğan’ın dünyadaki en önemli 5 liderden biri olduğunu söyleyen Menderes Türel, “Hiçbir zaman öyle benzemek gibi, açıkçası özel gayretim yok. Çevrenin etkisinde herkes kalır. Ankara siyasetinin etkisinde kalıp Antalya’ya dönmüş olabilirsiniz ama onları birebir taklit etmek için yapmazsınız. Doğanızda olacak, doğanıza yerleşecek. Ben hep doğal davranıyorum” diye konuştu.

OTO TAMİRHANESİNDE YEMEK
Yemek için büyükşehirden ayrılırken bir restoranda masa örtüleri serilmiş, servisler yerleştirilmiş, dipli bardakla bir yemeğe katılacağımızı düşünürken makam otomobili Mustafa Mut’a ait oto tamirhanesinin içine girdi. Burada İl Başkanı Rıza Sümer, Başkan Türel’i karşıladı. ‘Burası buluşma noktası’ diye düşünürken sofra tamirhanenin arka tarafında belirdi. Masaların serilmiş gazete kağıtları üzerinde öğle yemeği mönüsü elle koparılmayı bekleyen taze ekmek ve meke kuşu, ördek karışımı av etiydi. Başkan Türel, bu yemeğin bize özel olmadığını söylerken Ak Parti’de sandık görevlisi olarak görev aldığında da, milletvekili, genel başkan yardımcısı olduğunda da buraya gelip aynı masayı paylaştığını anlattı. Yemekte sohbet milletvekili seçimleriydi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak’ın istifasını öğrenince, eski mevkidaşı için “Antalya için iyi olur” yorumunda bulundu. Bir de gündemde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun pazar günkü Antalya ziyareti vardı. Yemeğin ardından demli çaylar içilirken İl Başkanı Sümer ve Türel kafaya kafaya verip pazar gününün programını yaptı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI
Başkan Türel’le gün boyu süren birliktelikte özel görüşmeleri haricinde programları saniye saniye sosyal medya hesapları üzerinden duyuruluyor. Başkan Türel, zaman zaman twitter’a kendisinin girdiğini fakat çoğunlukla hesaplarının profesyonel bir ekip tarafından yönetildiğini söyledi. Fakat paylaşımların kendisine sorularak gerçekleştiğini belirten Menderes Türel, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma günü dolayısıyla twitter adresinin kontrolünü ele alarak birkaç mesaj attığını söyledi. Türel, “Sigara içmeyen birisi olarak sigarayla mücadele hususunda elimden geleni yapıyorum” dedi.

Yemek ve demli çayların ardından program esnaf gezisiyle devam edecekti ama şiddetli yağmur nedeniyle iptal edildi. Programı 15.30’da başlayacak koordinasyon toplantına kadar 14.00’ten itibaren bir anda boşalan Menderes Türel bunu fırsata çevirdi ve annesi Serçin İnci Türel’i Işıklar Caddesi’ndeki evinde ziyarete gitti. Başkan Türel, gün boyu sadece o anların çekilmesini istemedi ve annesini ziyarete tek başına çıktı.

ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYİ DÜŞÜNDÜ MÜ?
Annesinin evine yolculukta makam otomobilinde soruları yanıtlamaya devam eden Başkan Türel, “17- 25 Aralık operasyonları günlerinde adaylıktan çekilip Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında kalmak istedi mi?” sorusuna açık ifadelerle o konuda takdirin kendisine ait olmayacağı karşılığını verdi. Başbakan Erdoğan’ın en uzun günlerinde onun yanında olan Türel, zor günlerde kendisini daha çok ortaya koymayı tercih eden yapısı olduğunu anlattı; milletvekilliğinde ilk dönemi olmasına, Genel Başkan Yardımcılığı’na kadar yükselmiş olmasına rağmen çekilmek gibi düşüncenin aklının ucundan geçmediğini söyledi. Türel, “O noktada benim bir talebim olamaz. O takdir sayın Başbakan’a aittir. Sayın Başbakanımızın öyle bir takdiri olsaydı ona göre düşünürdük” dedi.

Türel, aday olarak sahaya çıktığında ‘Kaybedersem siyasi hayatım biter’ gibi bir duyguya da hiç kapılmadığını söyledi. “Siyaset bitmez. Demirel 6 kere gitmiş 7 kere gelmiş. Siz çalışırsanız ekmeğinizi siyasette taştan çıkarırsınız” diye konuşan Başkan Türel, siyaseti seçim kaygısıyla yapmadığını kaydetti, “Antalya kazanacaksa ben kaybetmeye dünden razıyım diye çok söyledim. Bu yapılan hizmetler belki takdir görmez ama önemli olan vicdanen yastığı kafaya koyduğunuzda rahat uyumanızdır. Siyasette günlük düşünemezsiniz” diye konuştu.

İLK DÖNEMDEN FARKLI ANLAYIŞ
Türel, ilk döneminden farklı olarak her hafta sonu gerçekleşen ‘Yeni Türkiye Buluşmaları’ ve Alevilerle başlayan çalıştaylar dizisiyle Antalya’da zihinsel bir değişimi hedefleyip hedeflemediğine ilişkin şunları söyledi:

“Toplumsal uzlaşmayı sağlamak yönünde çalışmalarım var. Bu belediyecilik görevimin dışında da yerel siyasetçi olarak yerine getirmem gereken bir sorumluluk diye düşünüyorum. Antalya kozmopolit sosyolojik bir yapıya sahip. Antalya’da Türkiye’nin her renginin, her güzelliğinin farklı temsilcileri yaşıyor. Buradan Türkiye’ye toplumsal uzlaşma adına güzel bir fotoğraf gösterebilirsek bu hakikaten model, örnek olabilir. Ben bunun için gayret ediyorum. İşte 10 bin kişilik cami de yapacağımı söylüyorum, cemevi de yapacağımı söylüyorum.”

‘ALLAH ISLAH ETSİN DİYORUM’
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın “Biz yüzde 50 oy alıyoruz. Fakat geriye kalan yüzde 50’de bir nefret söylemine dönüşüyor” ifadesi hakkında da değerlendirmesi sorulan Türel, “Ben herkesin bana nasıl baktığından önce ben herkese büyük bir muhabbet ve sevgiyle baktığımı söyleyebilirim” dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin oy versin vermesin herkesin belediyesi olduğunu dile getiren Menderes Türel, “Ben ilk dönemimde bana en az oy veren yerlere hizmet götüren bir belediye başkanıydım. Siyasi tercihleri nedeniyle kimseye ne pozitif ne de negatif bir yaklaşım göstermiyoruz. Biz herkese eşit mesafede en iyi hizmeti ulaştırmaya çalışıyoruz. Bana karşı da insanlar nefret duyuyorsa o konuda da elimden bir şey gelmez. Onlara da Allah ıslah etsin diyorum” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ
Annesinin evine yaklaşırken Türel’e son olarak yaklaşan milletvekili seçimlerini, listelere müdahale edip etmeyeceğini sorduk. “Benim öyle bir müdahale hakkım yok. Ben belediye başkanıyım” diyerek sınırları net çizen Başkan Türel, “Üstüme vazife olmayan işlere burnumu hiçbir zaman sokmadım. Fakat kanaatlerimiz sorulursa paylaşırız. Bu tip konularda isim bazında bize sorulduğunda arkadaşlarımızın hep iyi yönlerini söylerim. Gerçekten partimize zarar verecek bir isim olursa bize sorulduğu takdirde kanaatimizi de paylaşırız. Ben açıkçası bana sorulmasını da beklemiyorum” diye konuştu.

Yerel yönetimlerin Türkiye’de Ak Parti’nin ulaştığı oy oranında önemli bir rolü olduğunu belirten Başkan Türel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı’na göndermede bulunarak partinin yerel yönetimlerde sağlanan başarı üzerine kurulduğunu söyledi. Antalya’da kendisinin ortaya koyacağı performansın seçim sonuçlarını etkileyeceğini belirten Menderes Türel, “Bu seçim çok önemli bir seçim, bunun için elimizden geleni yapacağız. Türkiye’ye artık askeri anayasa elbisesi dar geliyor. Türkiye’nin artık yeni bir sivil anayasa ihtiyacı var” dedi.

ODASINDA EVRAK İMZALADI
Başkan Menderes Türel, annesiyle görüşmesinin ardından saat 15.30 sıralarında tekrar belediyeye döndü. O makamda kendisine uzatılan evrakları tek tek inceleyip imzalarken Koordinasyon Toplantısı için bürokratlar, danışmanlar tek tek odaya girmeye başladı. İmzaladığı evraklar içinden Side’de mezarlık duvarına ilişkin bir ihale evrakını gösteren Türel, “İşte Side gibi yerde hala mezarlık duvarı sorunu var. Büyükşehir Yasası olmasaydı o duvar hala yapılamıyor olacaktı” dedi. Evrakları tamamlayan Türel’in önüne bu kez Basın Danışmanı Bünyamin Demirkan, aylık 125 bin baskı yapan Portakal gazetesinin taslağını sundu. Türel, gazeteyi sayfa sayfa inceledi, Alanya’yla ilgili bir haberin başlığına müdahale etti, birinci sayfa mizanpajının değişmesini istedi.

ANTALYA’NIN BAKANLAR KURULU
Türel gazeteyi incelerken odadaki kadro da tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürü Faruk Karaçay, Genel Sekreter Yardımcıları Bedrullah Erçin, İbrahim Evrim, Hukuk Müşaviri İbrahim Kurt, İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, ANET Genel Müdürü Gökalp Dinçmen, EKDAĞ Genel Müdürü Murtaza Tamyürek, Başkan Danışmanları Feridun Uyar ve Mehmet Urcu, yani Antalya’yı yöneten ekip tam kadro odaydı. Büyükşehir Belediyesi’nin Bakanlar Kurulu olarak değerlendirebilecek toplantının en yeni üyesi Mehmet Avcı’nın Ankara’ya dönme isteğinin ardından yerine getirilen Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Cilavdaroğlu’ydu. İlk koordinasyon toplantısında Cilavdaroğlu başkanın tam görüş hizasından biraz uzakta bir sandalyeye oturmayı tercih etti. Türel, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda ikinci döneminde kadrolarda Ak Parti referansının önemine ilişkin bir soruya “Eskilerden devam eden arkadaşlarımız var” diye karşılık verdi, isim isim geçen dönem görev alan daire başkanlarını, şube müdürlerini söyledi. Kadrolarda ehliyet, liyakat, sadakat aradıklarını kaydeden Başkan Türel, “Bu üçünden birisi eksik olursa olmuyor. Parti referansından çok arkadaşlarımızın bu üç özelliğinin bir arada olmasını önemsiyoruz. Ama fikri yapısını da tabi göz ardı edemeyiz. Yani yediği ekmeğe kem gözle bakanı da yanımızda tutacağız diye bir şey olamaz” şeklinde konuştu.

TOPLANTIDA GELEN ACİL HABER
Başkan Türel, Büyükşehir kadroları noktasında partisinden baskı olup olmadığına ilişkin bir başka soruya ise “Hayır hiç olmaz. Açık net söyleyeyim, geçen dönemimde de olmadı bu dönemde de olmaz. Partimizde bu gibi konuları baskıya gerek kalmadan zaten istişare ediyor, değerlendiriyorum. Ben buraya genel başkan yardımcılığından, partinin damarından geliyorum” diye karşılık verdi.

Fakat tam toplantı başladığında Eski Sanayi Sitesi’nde Sanayi Camii’nin yıldırım düşmesi nedeniyle yıkılan minaresinin haberi ulaştırıldı. Türel can kaybı olmadığını öğrendikten sonra toplantıya ara verip ‘Çıkıyoruz’ dedi. Menderes Türel’in belediyeden ayrılıp yola düşmesi 5 dakikayı bulmadı. Burada yetkililerden bilgi alan Menderes Türel, kameralara olayla ilgili yaptığı açıklamanın ardından ASAT’a alınan koordinasyon toplantısına devam etmek için bölgeden ayrıldı.

Saat 17.00’de ASAT binasında kurmaylarıyla Koordinasyon Toplantısı’na tekrar başlayan Türel, yaklaşık 5 saat boyunca Antalya’nın sorunlarını değerlendirdi, bürokratlardan çözüm önerilerini aldı ve gerekli talimatları verdi.

Saat 22.00 sıralarında sona eren bu toplantının ardından Başkan Türel, tekrar Palm City’deki evine geçti.

Facebook'ta paylaş butonu
Print

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle