Hoşgeldiniz  

Başkan Türel Manavgat’a çıkarma yaptı

Semih Köken | 31 Ocak 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Asfalt plentinin temelini attı, arıtma inşaatını inceledi

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bürokratları ve Antalyalı basın mensupları ile Manavgat’a çıkartma yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin Manavgat’ta kuracağı asfalt plentinin temelini atan Türel, yapımına başlanan Manavgat İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

 

Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin Manavgat’ta başlattığı projeleri ve ne aşamada olduğunu yerinde inceleyerek, basın mensuplarına tanıttı. Menderes Türel’in Manavgat yatırım turuna Antalya’dan çok sayıda gazetecinin yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Meclis Üyeleri, Ak Parti Başkan Yardımcısı Mehmet Karasan da katıldı. Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları da inceleme gezisinde hazır bulundu.

 

İlk olarak Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’yu ziyaret eden Başkan Menderes Türel’e Manavgatlılar yoğun ilgi gösterdi. Türel’i Hükümet Konağı önünde ellerinde çiçeklerle Manavgatlılar karşıladı. Yürümekte zorlanan Başkan Türel, vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Kaymakam Bulgurlu, Türel’e “Sizin Manavgat’a yapacağınız güzel hizmetleri duydukça büyük memnuniyet yaşıyoruz” dedi.

 

Başkan Menderes Türel, ardından basın mensupları ile birlikte Manavgat’ta yapılacak asfalt plenti tesisine geçti. Türel, tesisi yapan Büyükşehir Belediyesi Şirketi ANTEPE’nin Genel Müdürü Bahadır Yantaç’tan bilgi alan Türel, çalışmaları yerinde gördü. Başkan Türel, kesilen kurban ve duaların ardından butona basarak, tesisin temeline ilk harcı koydu. Türel, tesisin Şubat ayı sonuna doğru tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. İlk belediye başkanlığı döneminde Antalya merkezinde asfalt plenti tesisi kurduğunu hatırlatan Türel, ilçelerin bağlanmasıyla kentin doğusuna ve batısına iki asfalt plent tesisi daha kurulması ihtiyacı doğduğunu belirtti. Türel, Manavgat Asfalt Plent Tesisi’nin Manavgat, Akseki, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı ilçelerine hizmet vereceğini kaydetti.

 

Rekor sürede tamamlanacak

 

Başkan Türel daha sonra ASAT tarafından yapımına başlanan Manavgat İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ndeki çalışmaları denetledi. ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay’dan proje ve çalışmalarla ilgili bilgi alan Türel, tesisi 3.5 ay gibi rekor bir sürede turizm sezonu öncesinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Türel’e inceleme sırasında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de eşlik etti.

 

32 milyon liralık dev tesis

 

Manavgat’ın ön önemli sorunun arıtma olduğunu ifade eden Türel, “Göreve geldiğimizde arıtmanın kapasitesi dolmuştu. Kriz yönetimiyle sezonu atlattık. Tesisi yenilemek ve kapasitesini artırmak gerekiyordu. Sorunun çözümü için kısa sürede ihalesini yaptık. 50 bin metreküp kapasiteli ek bir tesis projelendirdik. 32 milyon 850 bin liraya mal olması beklenen tesis, 200 bin eşdeğer nüfusa hizmet verecek. Yani tesis tamamlandığında mevcut 150 bin kişilik arıtmanın kapasitesi 350 bin kişiye çıkmış olacak. Ayrıca Kumköy, Çolaklı ve Titreyengöl arıtmalarının sorunlarını da önümüzdeki süreçte çözeceğiz. Kumköy arıtmasını bu yıl rehabilite edip önümüzdeki yıl kapasitesini 2 kat artıracağız” dedi.

 

Bizzat Cumhurbaşkanı takip ediyor

 

Manavgat ve Serik arıtma projelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat takibinde olan projeler olduğunu belirten Türel, “Serik ve Manavgat arıtmaları gelecek yıl Antalya’da yapılacak G20 zirvesi kapsamında ele alınan projeler arasında hükümetin gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. İnşallah Serik ve Manavgat’ı arıtma sorunundan kurtaracağız” diye konuştu.

 

Bu işler gayret ve takip gerektiriyor

 

Bu hizmetleri yapmanın kolay olmadığını belirten Türel, şunları söyledi: “Bu yapılacak işlere baktığımızda iyi ki Büyükşehir Yasasını çıkartmışız diyoruz. Bunları ilçe belediye imkanları yapmak mümkün değildi. Şimdi bunları yapabilir hale geldik. Bu işleri yapmak gayret ve takip istiyor. Gece gündüz çalışmak istiyor. Plent tesisinin sadece yer tahsisi 6 ay sürdü sadece” şeklinde konuştu.

 

ASAT Genel Müdür Yardımcısı Osman Yıldız da tesiste verdiği kısa brifingte, Manavgat İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin, Türkiye’nen modern ve çevreci tesislerinden olacağını ve koku önleme ünitelerine sahip olacağını söyledi.

kaymakamlık ziyaret (2) arıtma inceleme (1) arıtma inceleme (2) arıtma inceleme (3) arıtma inceleme (4) c2035824b4f935d95ff2 (1) c2035824b4f935d95ff2 kaymakamlık ziyaret (1)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle