Hoşgeldiniz  

Başkan Mustafa Gül’den İmar Müjdesi!

SEMİH KÖKEN | 16 Ekim 2014 | Kemer Güncel A- A+

antalya meclis  (4) antalya meclis  (1) antalya meclis  (2)Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı ek Meclis toplantısı ASAT binasında yapıldı. Toplantıda gündeme gelen Kuzdere ve Aslanbucak mahalleleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili 23.09.2014 tarihli İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı ek Meclis toplantısında Kemer’e ait Kuzdere ve Aslanbucak mahallerini kapsayan 12. ve 13. maddeler bu sefer kabul gördü ve oy çokluğu ile onaylandı. Yaklaşık olarak 1 yıldır sonuca bağlanamayan maddeler Ak Parti grubunun sözcüsü Bahattin Bayraktar’ın geçen sefer biz konuyu yanlış anlamışız bundan dolayı bir hata oldu ve bu tarihe kaldı kusura bakmayın demesinin ardından İl Meclisinde onaya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Yapılan oylama ardından konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül onaydan dolayı memnuniyetini dile getirirdi. Gül yaptığı açıklamada; “Kemer halkımıza hayırlı, uğurlu olsun. Çünkü 18 yıldır Kuzdere halkının beklediği bir neticeydi. Aslında biliyorsunuz Kuzdere halkı imar yapabilmek için yapılacak referandumu buranın imarını sadece Mustafa Gül alabilir diyerek referandumu reddetmişlerdi. Bizde şu anda onların bize olan inançlarını yerine getirmiş olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e, İl Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Ama beş buçuk yılda ben, İsmail Minta ve Nuray Minta olmak üzere bu süreçte sürekli Ankara’ya giderek bu duruma getirdik. Bundan dolayı İsmail ve Nuray Minta’ya da teşekkür ederim. Turizm Bakanımıza da teşekkür ederim. Bu duygulu ve güzel bir an artık Kuzdere yaşam şekli ile değişecek. Kemerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, imar planı ile ilgili problemleri dile getirirken onay alınamamasının asıl nedenini ile ilgili şunları söyledi; Burada yaşadığımız sıkıntı Halit Çilengir sıkıntısıdır. Halit Çilengir Kuzdere için bir şansızlıktır. 10 yıl orada muhtarlık yapması da bir şansızlık. Bunu sonradan yaşayınca gördük. Bize geçen dönem neden meclis üyesi yaptınız diye sorulabilir. Bir mahalleye gidiyorsunuz, yeni belediyelik olmuş bir bölgeye, kimi alırsınız listeye tabi ki önce siz de olsanız haliyle muhtarı yazarsınız. Biz yanımıza aldıktan sonra evleri dolaşmaya başladığımızda eyvah dedik ama o zaman iş işten geçmişti. Zaten onun içinde 5 yıl beraber çalışamadık. Kendiside ayrı kulvarlara geçti. Çünkü siyaset önce insanın beyninde olacak, yapıcı olacaksın, insanlarla kavgacı olmayacaksın. Böyle sert ve kavgacı tavır alanlar bir süre sonra silindiler ve yok olup gittiler.

Kuzdere imar planı 1996 başlamıştı. Hatta o dönemde Bayındırlık Bakanlığı dedi ki biz sana yetki vereceğiz Kuzdere’nin imar planını yap dediler. Biz o dönemde muhtarda siyaset yapabilir diye biz gidip bu yazıyı muhtardan alalım dedik. Muhtar da o dönemde bu yazıyı vermemişti.

2004 yılında Kuzdere’nin imarı bitti. Küçük bir alandı belki ama bitmişti. 2006 yılında ise bir kişinin açmış olduğu davadan dolayı, bütün Kemer bölgesinin 1/25.000’liği iptal edilmişti.

Biz,  1/25.000’liği getirdiğimizde, askıdan indirip çıkardığımız zaman Halit Çilengir buranın imar planı var. Hangi imar planını yapıyorsun. Halkı kandırma, yalan söyleme diye mecliste hakaret etmişti. Şimdi aynı hakareti ben ona yapacağım. Madem buranın bir imar planı vardı da neden İl meclisine geldi. Şimdi bunu denen oyladık diye soracağım. O kendisi siyasi bir şov yapmak istedi. Oranın bir imar planı yoktu. Biz elimizden geldiği kadar belki de daha fazlasını da yaparak bugün imar planını getirdik. Onların amacı bu işi Kemer yapmış olmasın biz yapalım demekti. Ama zaten bu şekilde yapıldı. 1/1000’liği biz onadık meclisimizde. 1/5000’liği de onlara gönderdik.

Ama tabi ki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e bu konuyu çok iyi anlattıklarını zannetmiyorum. Burada sanırım Halit Çilengir bu işi yapmayalım diye bir baskı kurmaya çalıştığını düşünüyoruz. Ve bu baskı neticesinde de bu konu buralara kadar geldi. Ama olay tüm hatları ortaya çıkınca Menderes Bey de zor durumda kaldı. Gerçeklerin ne olduğu ortaya çıkmış oldu. Söylendiği gibi biz 1/5000’liği onamamıştık. Bunun için geçen hafta yanlış yaptıklarını gördüler. Ve Ak Parti grubunun sözcüsü Bahattin Bayraktar’da yapılan yanlışın bilgilendirmeden dolayı olduğunu ortaya sürerek özür diledi.

Aynı bu konu gibi bir olayı daha önce Korkuteli ile yaşanmıştı. Menderes beye imar yok denilmiş ama maalesef imar 28 yıl önce geçmişti. İşte göründüğü gibi yanlış bilgilendirmeler mevcut.

Keşke geçen hafta bu yanlışın farkına varılmış olsaydı ya da geçtiğimiz aylarda. Tapularımız çıksaydı bizde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel ile birlikte o tapuları dağıtsaydık “ dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle