Hoşgeldiniz  

Başkan Gül, Çıralı’yı denetledi

Semih Köken | 16 Ocak 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya ve ilçelerinde 3 gün önce etkili olan sağanak yağış ve fırtınanın ardından Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Çıralı Plajı’nı gezdi.

Yaşanan fırtına esnasında Hollanda’daki Utrecht Turizm Fuarı’nda bulunan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, gelir gelmez Çıralı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Gül daha önce de aynı sıkıntıların yaşandığını belirterek göreve geldiğinde ilk olarak dere ıslah çalışmalarını yaptıklarını, Kemer Kaymakamlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın raporu doğrultusunda dereleri temizlediklerini belirtti.

Denizdeki pisliğin tekneciler tarafından atıldığını sandıklarını ancak Sahil Güvenlik’in raporunun ardından denizdeki pisliğin birikmiş eski çöplerden oluştuğunu anladıklarını dile getiren Başkan Gül, “Biz bunu öğrenince bir önlem aldık. 2014 yılı yaz sezonu biter bitmez yağmurlar başlamadan bütün derelerde temizlik çalışması başlattık. Derelerdeki çalışmamız 45 gün sürdü ve derelerdeki pisliğin denize ulaşmaması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Denize inen başka yerlerde böyle bir uygulama olduğunu da zannetmiyorum. Bununla birlikte denizimizi kirleten bütün unsurları da ortadan kaldırmış olduk” diye konuştu.

BAŞKAN GÜL: KEMER’İ HERKES ÖNREK ALSIN

Dere temizliği esnasında dönemin Kaymakamı Bayramali Köse’nin kendilerine Çıralı’nın temizlenmesi için yazı yazdığını belirten Başkan Mustafa Gül, “Biliyorsunuz Çıralı hem sit alanı, hem Milli Parklar var, hem de Orman’a ait yerler var. Biz bunun için Kaymakamlıktan bu yerlerinden ‘olurunun alınıp daha sonra bize bildirilmesi’ diye yazı yolladık. Kendileri de ivedi olarak Antalya Valiliği’ne göndermişler. İzin gelmiş olsaydı Çıralı da su taşkınlarına yol açan Sarısu Deresi’ni ıslah etmiş olacaktık” dedi.

Sadece Çıralı’da sorun yaşandığını belirten Başkan Gül, “Kemer’de bir tane evi su basmamıştır. Büyükşehir Belediyesi de dahil herkes gelsin ve alt yapısını kendilerine örnek alsınlar” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle