Hoşgeldiniz  

BAŞBAKAN ‘ANTALYA BİZİM VİTRİN ŞEHRİMİZ’

Semih Köken | 15 Şubat 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 152 tesisin toplu açılışı töreninde yaptığı konuşmanın da büyük bölümünü Tarsus’ta öldürülen Özgecan Aslan’a ayırarak, “Kadınların ve genç kızların güvenliği bizim namusumuzdur” dedi.

Mersin’de katledilen Özgecan Aslan üzerinden kadına yönelik şiddeti değerlendiren Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Buradaki bacılarıma hitaben söylüyorum. Size uzanan el, bir fiske dahi, bizim yüreğimizde atom bombası etkisi yapar. Torosların yiğitleri bize bir söz vermenizi istiyorum. Kadına karşı kalkan her ele dur diyecek miyiz? Kadına karşı şiddete dur diyecek miyiz? Kadına değil yumruk, değil kurşun, bir fiske vurana dur diyecek miyiz? Bu kadınlarımızın, bu ak yüzlü kardeşlerimizin, evlatlarımızın namusu kadar, güvenliği de bize emanet mi? İşte buradan, Antalya’dan Özgecan evladımızın onun kaybı vesilesiyle, bir seferberlik etti kadın kollarımızla. Hepinizin bu seferberliğe katılmanızı istiyorum.”

‘BİZ HAYME ANALARIN YOLCULARIYIZ’
Evlere şiddet girmemesi gerektiğini kaydeden Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Herkes bugün evine gittiği zaman, hanımına, kızına muhabbetle baksın ve ‘ben sizi seviyorum, sizin gibi bütün kadınlara da saygı duyuyorum’ desin. Her eve muhabbet girsin. Şiddet girmesin, tebessüm girsin. Öfke girmesin, aşk girsin. Sevda girsin, nefret girmesin. Bizim yörük obalarında hepiniz bilirsiniz. Obanın görünen reisi bey olabilir ama, esas beyliği ona veren arkasındaki yörük ninesidir, yörük bacısıdır. Hayme anadır. Biz Hayme anaların yolcularıyız. İşte onun için bu vesileyle Özgecan kardeşimize rahmet diliyoruz. Bugün açılışını yaptığımız 152 tesis arasındaki Antalya Gençlik Merkezi’nin adını da Özgecan Aslan Gençlik Merkezi koyuyoruz.”

Bir daha kadınlara ve genç kızlara el uzatılmamasını istediklerini anlatan Ahmet  Davutoğlu, “Sizin güvenliğimiz bizim namusumuzdur. Bundan sonra da her türlü tedbiri alarak her türlü çalışmayı yaparak, bu hunharca cinayeti işleyenleri adaletin önüne teslim ettiğimiz gibi bunlara dur diyeceğiz” diye konuştu.

KONYA’NIN OYU KADAR OY İSTEDİ
Daha önce planlanan Antalya ziyaretini Paris’teki terör yürüşüyü nedeniyle gerçekleştiremediğini anlatan Başbakan Davutoğlu, gönlünün hep Antalya’da olduğunu söyledi. “Ben ne kadar Konyalıysam bir o kadar da Antalyalıyım” diyen Başbakan Davutoğlu, “Madem biz bu dağların çocuklarıyız. Madem ki Antalya’nın evladıyız. Konya’nın oyu kadar Antalya’dan oy istiyorum. 7 Haziran’da sizlerden en az yüzde 50 oy istiyorum. Ama Konya’yı geçip yüzde 70 alırsanız o zaman hepinizin alnından öper bağrımıza basarız” dedi.

“Biz hiçbir zaman elimiz boş gelmedik” diye konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında geçen dönemki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın’ı kastederek, “Artık Antalya’da kara günler geride kaldı. O çalışmadan bira festivalleri tertip eden belediye başkanları geçmişte kaldı. Şimdi Akseki’nin içme suyu sorununu çözen Menderes Türel var” diye konuştu.

‘ANTALYA BİZİM VİTRİN ŞEHRİMİZ’
Antalya’da açılışı yapılan 152 tesisin 365 milyon liralık harcamayla yapıldığını bildiren Başbakan Davutoğlu, “Antalya’ya mübarek olsun. Antalya hep aziz olsun. Ben de elim boş gelmedim. Alanya’ya üniversite sözü ile geldik. Antalyaspor’a da başarılar diliyorum. Antalya’daki 33 bin kişilik stadyum da en kısa sürede tamamlanacak inşallah. Antalya bizim vitrin şehrimizdir, pencere şehrimizdir” şeklinde konuştu.

2016 yılında Antalya’nın Expo’ya ev sahipliği yapacağını, bu sene NATO Dışişleri Bakanları toplantısının yine Antalya’da gerçekleştirileceğini hatırlanan Başbakan Davutoğlu, Kasım ayındaki G-20 zirvesiyle de dünyanın kalbinin yine Antalya’da atacağını söyledi.

Antalya’ya hızlı tren getireceklerini açıklayan Ahmet Davutoğlu, bu projeyi bizzat kendisinin takip edeceğini kaydetti. Başbakan Davutoğlu, “Antalya, Konya, Nevşehir ve Kayseri hızlı tren hattı var. Hızlı trenler Anadolu’dan Antalya’ya akacak. Aynı şekilde Eskişehir, Kütahya, Afyon, Burdur, Isparta, Antalya hızlı trenini de harekete geçireceğiz” dedi.

Törende Başbakan Davutoğlu’ndan önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Davutoğlu, yanındaki bakanlar ve protokol mensuplarıyla birlikte toplu açılış kurdelesini kesti.

Haberin Galerisi
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle