Hoşgeldiniz  

“Bakalım kamu vicdanı mı galip gelecek yoksa…”

Semih Köken | 31 Ağustos 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Demokrat Parti (DP) Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Ali Kartal, Ağustos ayı Muratpaşa Belediye Meclisi’nin gündeme gelen Zeytinköy’deki inşaatı bitmiş sağlık tesisinin 0,80 emsalden 1 emsale çıkartılmak istenmesi ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

“KAMU YARARI BAHANESİ…”

“Bir parsel üzerine inşa edilebilecek alanı ifade eden “emsal” değeri, parselin piyasa satış değerini doğrudan etkileyen faktörlerdendir” diyen Kartal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yapılaşma hakları, imar planlarında belirlenen fonksiyon ve yapılaşma haklarıyla olduğu kadar, plan notları ile de belirlenmektedir. Emsal artışına yönelik düzenleme yapılan bir bölgede emsal değeri sayısal olarak değişmese de plan notu ile imar planında belirtilen emsal değerinden hesaplanan inşaat alanından daha fazla inşaat alanı olabilmektedir. İmar plan notları ile sağlanan emsal artışları; bodrum katların emsale dahil edilmesi, imar hakkı transferi gibi şekillerde görülmektedir. Konu Muratpaşa Belediye Meclisi’nde ne zaman görüşülmektedir? Başkan Ümit Uysal’ın olmadığı bir zamanda. Yoksa Başkan Uysal bile bile mi konuyu kendisinin olmadığı meclisine getirmiştir? Bu olay akıllara Süleyman Evcilmen’in yurtdışına çıktığında Mustafa Karaman’ın meclis başkanlığı yaptığı ve Ramada Otel ile ilgili kaçak olduğu belirtilen alanların yasallaştırılmak istendiği iddia edilen olayı getirmektedir.  Hatırlanacağı gibi Evcilmen ile birlikte buna evet diyen meclis üyelerinin soruşturma geçirmiştir. CHP’li meclis üyeleri Mustafa Reşat Oktay ve Songül Başkaya’nın da şerh düştüğüne de dikkat çekmek isterim. İnşaatı bitmiş bir yapının emsali nasıl oluyor da 0,80’den 1’e çıkarmaktadır? Kamu yararı bahanesi ile sağlık alanı olan bir tesis için CHP kanadının ve Muratpaşa Belediyesi’nin ne gibi ince hesapları vardır? Muratpaşa Belediye Meclisi’nde bu emsal artışına evet diyen CHP’lilerin vicdanları sızlamayacak mıdır? Evet.”

“AK PARTİ VE MHP’NİN TAVRINI GÖRECEĞİZ”

Meclislerin emsal artışı yapma hakkının bulunduğunu hatırlatan Kartal, şunları kaydetti; “Burada önemli olan onların artış hakkı değil Antalyalıların hakkıdır. İnşaatı tamamlanmış ve kaçakları olan bir yapının kaçak alanlarını yıkmak yerine yasallaştırma düşüncesinde olan zihniyeti kınıyorum. Şimdi konu Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelecek. Şayet CHP gibi AK Parti ve MHP’de kamu yararı bahanesi altına sığınırsa yarın öbür gün bunun önüne geçilemez ve her inşaat yapan emsal artışı isteyebilir. Ayrıca bugüne kadar sağlık tesis alanının harçları 0,80 emsal üzerinden yatırılmıştır. Emsal artışı sonrasında kamu zararı oluşmayacak mıdır? Bunun hesabını nasıl verecekler? Konu Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de gelecektir. Muratpaşa Meclisi’nde çekimser kalan AK Parti ile MHP’nin de tavrını göreceğiz. Diyelim ki Büyükşehir Meclisi’nden de emsal artışı geçti. İlerleyen günlerde yanındaki inşaat ya da aynı yol üzerindeki bir başka inşaat da aynı şekilde emsal artışı isterse ne yapacaklar? Yapılan işlem emsal artışlarının da önünü açmaktadır. Bakalım kamu vicdanı mı galip gelecek yoksa..”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle