Hoşgeldiniz  

BAKA Yönetim Kurulu Kemer’de toplandı

SEMİH KÖKEN | 02 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu’nun Nisan ayı toplantısı Kemer İlçe merkezinde bulunan Crystal De Luxe Otel’de gerçekleştirdi. Toplantıya Antalya, Isparta ve Burdur Valileri katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu’nun 2015 yılı Nisan ayı toplantısı, Kemer İlçesi’nde Crystal Deluxe Resort&Spa Hotel Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Antalya Valisi Muammer Türker, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Osman Karakaya, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ve BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile uzmanlar katıldı. BAKA Yönetim Kurulu üyelerini Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, Kemer İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, Crystal Otelleri Kemer Bölge Koordinatörü Ali Zengin ve Otel Genel Müdürü Ali Osman İlhan karşıladı.

Toplantının açılışında Antalya Valisi Muammer Türker, BAKA Yönetim Kurulu üyelerini Kemer’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek toplantının hayırlı ve uğurlu olması dileklerini iletti. BAKA’nın sürdürdüğü faaliyet ve çalışmalarla ilgili bilgi veren BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Vali Hasan Kürklü, Kalkınma Ajansının Burdur, Isparta ve Antalya’nın sosyo-ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak, değişen ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına bölgenin uyum sağlayıp kabiliyetinin geliştirilmesine katkı sağlamak üzere çeşitli projeler ve faaliyetler yürüttüğünü belirtti.

UÇAK BAKIM TEKNİSYENİ EĞİTİMİ MÜJDESİ

BAKA’nın yoğun çalışmaları sonucunda elde edilen Batı Akdeniz için bazı olumlu gelişmelerle ilgili bilgi veren Burdur Valisi Hasan Kürklü; “Ajansımızın, Avrupa Birliği İnsan Kaynakları Operasyonel Programı kapsamında başarılı bulunan ‘Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi’ konulu projesi başarılı bulunmuştur. Bu proje kapsamında Ajansımıza 340 bin Euro yani yaklaşık olarak 1 milyon Türk Lirası hibe kaynak aktırılacaktır. Bugünkü toplantımızda Avrupa Birliği tarafından ajansımıza sağlanan hibe desteği hakkındaki gerekli işlemlerin tamamlanması için bir yol haritası belirlenecektir” dedi.

BAKA Yönetim Kurulu toplantısında yine Avrupa Birliği fonlarından yararlanmak amacıyla Burdur Ağlasun-Sagalassos’ta kazı çalışmaları yapan Belçika Lueven Üniversitesi ve MAKÜ Ağlasun Kazı Başkanlığı ile birlikte ortak proje hazırlanacağı bilgisini veren Vali Hasan Kürklü, “Avrupa Birliği’ne sunulacak olan “Artemisia Projesi- Ağlasun/Sagalassos Durum Örneği” projesine Ajansımızın ortak olması hususu toplantımızda  değerlendirilecektir. İnşallah bu konuda da olumlu bir ilerleme sağlarsak sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

256 PROJE BAŞVURUSU YAPILDI

BAKA’nın 2015 Mali Destek Programı’na başvurularla ilgili de bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Kürklü, şöyle devam etti: “Bildiğiniz üzere Ajansımızın 17 milyon TL bütçeli 2015 Mali Destek Programı 20 Nisan 2015 tarihi itibariyle başvuru süreci tamamlanmış bulunmaktadır. Bu hibe programımıza bölgemizden yapılan proje başvuru sayılarını bölge illerimiz bazında sizlere aktarmak istiyorum. Ajansımıza Antalya’dan 149 proje, Burdur’dan 41. Isparta’dan da 66 proje olmak üzere toplam 256 proje başvurusu yapılmıştır. Ajans mevzuatı gereğince proje başvuru değerlendirme sürecimiz başlatılmış olup mayıs ayının son haftasında destek almaya hak kazan başarılı projelerin belirlenmesi planlanmaktadır.”

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

YAT İLE KEMER TURU

Toplantının ardından otelden çıkan protokol üyeleri yürüyerek Kemer sahilinden Kemer Marina’ya geçerek burandan yat ile küçük bir Kemer turu yaptılar. Turda O ses Türkiye’nin finalistlerinden Mehmet Yenigün ve Koray Polat arya parçalar seslendirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle