Hoşgeldiniz  

ASAT KEMERDEKİ ARITMALARI REHABİLTE EDECEK

SEMİH KÖKEN | 12 Eylül 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

GÜNEY Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği’nin (GATAB) yasa gereği Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü’ne bağlanması sonrası açıklamada bulunan ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, “Kemer’de şu an en acil işimiz bölgedeki tüm arıtmaların rehabilite edilmesi” dedi.antalya-daki-atik-su-aritma-tesisinden-cikan-su_oasat-tabelayi-astide57775c1d24456c7ab8

ASAT Genel Müdürü Karaçay, Kemer, Beldibi, Göynük, Çamyuva ve Tekirova’da bulunan arıtmaların elden geçirileceğini, projeleri hazırladıklarını söyledi. Kemer bölgesinde suda ve kanalizasyonda büyük bir sıkıntı olmadığını belirten Karaçay, şunları söyledi:

“Özellikle Kemer arıtması bizim için önemli. Zaten işe başladığımız andan itibaren belli bir sürede iyileştirme çalışmaları yaptık. Çalışmalarımız özellikle çamurun alınması ve bertaraf edilmesi üzerineydi. Bununla birlikte arkadaşlarımız bu bölgede çevre düzenlemesi yaptı. O eski görüntüyü tamamen ortadan kaldırdık. Çünkü tesisimizin bulunduğu yer dünyanın en güzel yeri olan Kemer’de ve plajlara yakın. Bulunla birlikte dağların hemen yamacında bulunan bir yer ve buranın çok güzel bir tesis olması gerekir. Hatta turistlerin bile içeri girip çay içip gezebileceği bir nokta olmalı. Bundan dolayı bu tesislerin rehabilite edilmesi gerekir. Özellikle pompa istasyonlarının bir kısmı değiştirilmiştir.”

Aralık ayı gibi bölge için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ciddi yardımlar beklediklerini aktaran Karaçay, “Bu konuda onlar da olumlu. Kemer, su konusunda şanslı ilçelerimizden biri. Su konusunda Kemer’in Güverte kaynağı var. Yazın sıcak günlerinde takviyeyi oradan yapabiliyoruz. İleriki günlerde de kuyuların iyileştirilmesini düşünüyoruz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle