Hoşgeldiniz  

Antalya’ya dünya ödülü

Semih Köken | 04 Ekim 2015 | Kemer Güncel A- A+

Antalya, Türkiye’den ilk kez bir kentin katıldığı, uluslararası ‘Çiçek Açan Şehirler’ yarışmasında “Beş çiçekli Altın şehir” ödülünü kazandı. Turizmin başkenti Antalya, Kanada’dan iki, Çek Cumhuriyeti ve Güney Kore’den birer kent ile finale kaldı. Antalya Valiliği’nin himayesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Kaleiçi, Hıdırlık Sokak projesi, şampiyon oldu. Törende konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Türkiye’den ilk kez bir şehrin bu yarışmaya katıldığına vurgu yapıp, “Valilik, belediye ve EXPO ile paydaşların yanışına Antalya Kaleiçi esnafı ve orada yaşayanlar bu projenin parçasıydı, herkesi tebrik ediyorum” dedi. “Bugün benim oğlumun doğum günü” diyen Başkan Menderes Türel de, “Bu ödül belediyelerin bir oskarı niteliğinde. Bu oskar aileme, Antalya’ya ve Türkiye’ye gidiyor” diye konuştu.

KANADA ÖDÜL 9

Kanada merkezli bir sivil toplum örgütü olan Çiçek Açan Şehirler (Communities in Bloom) kuruluşunun başlattığı, ulusal ve uluslararası kategoride düzenlediği yarışmada Türkiye, ilk kez ödül kazandı. Kamloops Kenti’ndeki ödül törenine Antalya Valisi Muammer Türker, ‘Çiçek Açan Şehirler” projesini bizzat yürüten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projeye destek veren EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez ile proejenin paydaşlarından Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu katıldı.

Sonuçlar açıklanmadan önce Çiçek Açan Şehirler Kaleiçi Projesi’nin sunumu yapıldı. Ayrıca Türkiye’nin ilk kez ev sahipliğini yapacağı botanik, A1 kategorisinde, gelecek yıl 23 Nisan’da kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya projesi de anlatıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle