Hoşgeldiniz  

Antalya’nın Yeni Valisi Muammer Türker

SEMİH KÖKEN | 13 Ekim 2014 | Kemer Güncel A- A+

Vali Türker, Antalya Hükümet Konağı’nda törenle karşılandı. Karşılama törenine vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, birim amirleri ile belediye başkanları katıldı.

Folklor giysili iki öğrencinin çiçek takdimiyle hükümet konağına gelen Vali Türker, makamına geçtikten kısa süre sonra gazetecilerle bir araya gelip ilk açıklamasını yaptı. “Sesimden dolayı özür diliyorum. Küçük bir üşütmeden dolayı böyle” diye konuşmasına başlayan Vali Türker, Türkiye’nin gözbebeği marka bir şehir olan Antalya’ya büyüklerin teveccühüyle vali olarak atandığını söyledi.

Antalya’nın istanbul’dan sonra en fazla tanınan şehir olduğunu belirten Türker, Antalya denince turizm ve tarım sektörünün akla geldiğini söyledi. Kendisinin 27 yıllık devlet tecrübesini Antalya’nın hizmetine sunmaktan mutluluk duyacağını anlatan Türker, 2016 Expo projesine iyi şekilde hazırlanacaklarını açıkladı. Gelecek yıl Antalya’nın dünya liderlerinin de katılacağı G20 zirvesine ev sahipliği yapacağını, buna da hazırlanacaklarını anlatan Vali Türker, Antalya’nın turizm ve tarımdan ibaret olmadığını da anlattı.

Türkiye’nin var olan potansiyelini demokrasi, insan haklarına saygı, hukuka saygı içinde kullanan bir ülke olduğunu da belirten Türker, Antalya’nın da çok ciddi potansiyeli olan bir şehir olduğunu söyledi. Yönetim tarzıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Türker, kendisinin yöneticilik hayatı boyunca fikirlere saygı göstermeye çalıştığını söyledi. Hoşgörü ve empati içinde çalışmaya gayret ettiğini anlatan Türker, sivil toplumdan ve yerel yönetimden öneriler ve eleştiriler beklediğini de söyledi. Önerisiyle birlikte eleştiriler gelirse bundan mutluluk duyacağını anlatan Türker, farklı fikirleri de zenginlik olarak gördüğünü açıkladı.

Antalya basınının da imaj boyutunda önemli bir rolü olduğunu anlatan Türker, “Olayları doğru şekilde aktarırsak, memleket menfeatlerini ön planda tutarsak, Antalyalıların menfaatini ön planda tutarsak şüphesiz bundan milletimiz kazançlı çıkacaktır” dedi. “Allah utandırmasın” diyerek gece gündüz çalışağını, elinden geleni yapacağını söyleyen Türker, daha sonra vali yardımcıları ve ilçe kaymakamları ile birlikte toplantı yaptı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle